Segíthetünk? Fékmester Ügyfélszolgálat

Szíjak, görgők, Vezérműszíjak kereső

 
 1. 1

  Gyártó

  választás

 2. 2

  Modell

  választás

 3. 3

  Működés

  választás

 4. 4

  Köbcenti

  választás

 5. 5

  Évjárat

  választás

 6. 6

  Márka

  választás

A(z) Szíjak, görgők, Vezérműszíjak kereső kikereséséhez a következő lépéseket kell követni. A pontos kereséshez kérem menjen végig az összes lépésen! Válassz a lentebbi menüből.
VÁLASSZ A LENTI 7

Szíjak, görgők, Vezérműszíjak kereső

A motorvezérlése feladata, a friss keverék beszívási időpontjának és időtartalmának vezérlése és közben a kipufogógázok kibocsátási időpontjának és időtartalmának a vezérlése. A motorvezérlő rendszer vezérműtengelyét a forgattyús tengely vezérműszíj, vezérműlánc vagy fogaskerekek közvetítésével hajtja. A vezérműtengely bütykei átviteli elemeken pl. szelepemelőkön keresztül, a szeleprugók erejével szemben működtetik a szívó- és kipufogószelepeket. A szelepeket a szeleprugók ereje zárja ismét.

A vezérműtengelyek elhelyezése alapján megkülönböztetünk: SV, OHV, OHC, DOHC A modern motorokban a vezérműszíj és az ahhoz illeszkedő alkatrészek nagy terhelésnek vannak kitéve. A magas forgási sebesség, a rezgések és a szélsőséges hőmérséklet könnyen leronthatja az egyes alkatrészek működését, például a vezérmű görgőkét. Így ezek könnyen a vezérműszíjat is károsíthatják. Ha a vezérműszíj elszakad a motor működése közben, a motor akár teljesen tönkre is mehet. Így erősen ajánlott, hogy a vezérműszíjat és tartozékait (vezérmű görgők, vízpumpa) egyszerre cserélje. A szíjat autótípustól függően 60.000 - 90.000 km után cserélni kell.

Ha GATES, CONTITECH, SKF vezérmű alkatrészeket használ, kiváló terméket választott, eredeti gyári minőségben. Ezek a márkák a kiváló minőség érdekében kizárólag olyan feszítő-, és vezetőgörgőket használnak, amelyeket eredeti gyári beszállítóknak készülnek.

Cégünk által forgalmazott vezérműszíj, verérműszíj készlet márkák:
INA, RUVILLE, BREDA, SKF, GMB, PEX, GATES, CONTITECH, BOSCH, DAYCO, NIPPARTS, JAKOPARTS, JAPANPARTS, QH

Az ékszíjak, hosszbordás szíjak segítségével történik a generátor, vízpumpa, szervoszivattyú, klíma kompresszor meghajtása. Mivel ezek az alkatrészek a főtengelyről kapják a meghajtást, így a megfelelő ékszíjakat, hosszbordás szíjakat időközönként érdemes a motortérben szemügyre venni, hisz a nagy forgási sebesség miatt erős igénybevételnek vannak kitéve. Ha az ékszíjak, hosszbordás szíjak felületén repedés, kopás stb. látható, akkor mindenféleképpen szükséges cserélni. Ha reggeli motorindítás alkalmával az ékszíj "sípol", akkor először érdemes ellenőriztetni a feszességét, de ha ez megfelelő akkor is ékszíjak, hosszbordás szíjak cseréjével oldaható meg a probléma.

Több általunk forgalmazott ékszíj, hosszbordás szíj márka, megtalálható gyári beszállítóként az autógyáraknál. Ilyen pl.: CONTITECH, GATES

Cégünk által forgalmazott ékszíj, hosszbordás szíj márkák:
CONTITECH, GATES, BOSCH, DAYCO, NIPPARTS, JCAUTO, QH

Kapcsolat
4028, Debrecen, Sámsoni u. 16/B.
Telefon: +36 30 9264 160
Telefon: +36 20 9150 340
Telefon: +36 70 3705 259
info@fekmester.hu
Fekmester.hu a facebookonFekmester.hu a facebookon
Fekmester.hu a Google+-onFekmester.hu a Google+-on