Segíthetünk? Fékmester Ügyfélszolgálat
Az Aral sikere a minőségben keresendő. Alapítása óta, immár több, mint 111 éve törekszik arra, hogy magas fokú szolgáltatásokat nyújtson, és hogy kutatásai, fejlesztései a világ élvonalában tartsák. 1898-ban Németországban 13 bányászati vállalat úgy határozott, hogy létrehoz egy egyesülést "Nyugat-Német Benzolértékesítő Egyesülés" (Westdeutschen Benzolverband, BV.) néven, a kőszén kokszolása során keletkező aromás vegyületek értékesítésére. Az Aral olaj az egyik legmegbízhatóbb kenőanyagokat gyártó cég.
ARAL olajválasztó itt
Termékek

Termékek

5 termék megjelenítése 5 termék közül
  • Az Aral szintézis technológiájával gyártott csúcsteljesítményű motorolaj a hosszított olajcsereperiódus lehetőségével. Könnyűfutási tulajdonsága következtében üzemanyagot takarít meg, ezáltal csökkenti a károsanyag kibocsátást, azaz védi a környezetet. Kedvező hidegindítási jellemzőkkel rendelkezik. Kielégíti számos gyártó 4 ütemű benzin/diesel ( turbó és direktbefecskendezéses is ) motorjainak kenési igényét. A megnövelt olajcsereperiódusú és az alacsony olajutántöltési igényű motorok kenését nagy tartalékkal biztosítja. A tipikus jellemzok kis mértékben változhatnak.VW PD TDI motorkhoz is!Teljesítményszintek:ACEA A3/B3, A3/B4, C3, API S/CF, BMW Longlife-98, MB229.31, GM-LL-B-025, VW 502 00/505 00/505 01, Porsche A40, Renault RN0700 / RN710, Ford WSS-M2C917-A, Fiat 9.55535-S2
Elérhetőség: Szállítható
3 065 Ft
  • Az Aral High Tonic M 5W-40 benzin és dízelüzemű személygépkocsik széles köréhez alkalmazható, számos gyártóművi jóváhagyással is rendelkező magas teljesítményszintű motorolaj. ACEA A3/B3, A3/B4; API SN/CF; BMW Longlife-01; MB-Approval 226.5/ 229.3/ 229.5; Porsche A40; Renault RN 0700 / RN 0710; VW 502 00/ 505 00
Elérhetőség: Szállítható
3 405 Ft
  • A legújabb technológiájú, maqas teljesítményszintű, teljesen szintetikus, könnyűfutású motorolaj. Teljesen szintetikus csúcsteljesítményű motorolaj a gyártók által engedélyezett hosszított, vagy flexibilis olajcsereperiódus lehetőségével. Az extrém alacsony hidegállapoti viszkozitás garantálja a magas üzemanyag megtakarítást. Biztonságos magashőmérsékleti viszkozitás a kiváló kopásvédelemért. Nagy biztonsággal elégíti ki a hosszított olajcsereperiódusú vagy a csekély olajtöltetű motorok kenési igényeit. 4 ütemű benzin/diesel(turbó és direktbefecskendezéses ) motorok számára került kifejlesztésre. API SN/CF, ACEA C2,ACEA C3 , MB 229.31 , MB 229.51, VW 502 00, VW 505 00 (1/97), BMW Longlife-04, Fiat 55535-S2, Porsche A42
Elérhetőség: Szállítható
4 265 Ft
Elérhetőség: Szállítható
3 295 Ft
  • ACEA C3;API SN;BMW Longlife-04;;MB 229.31/ 229.51;Porsche C3 VW 504 00/ 507 00
Elérhetőség: Szállítható
4 415 Ft

Ezért válasszon Aral motorolajat


Az Aral motorolaj megbízható kenőanyagként szolgál, minden esetben gondoskodik arról, hogy a motorban található fémek ne súrlódjanak, ne hibásodjanak meg. A folyamatos technikai fejlődés lehetővé teszi, hogy a súrlódás mellett a tisztításról és az állandó hűtésről is gondoskodjon, miközben megakadályozza a szennyező anyagok kiválását. Az Aral motorolaj vásárlása mindig minőségi adalékanyagokat jelent, amelyek a jármű jólétét szolgálják. Bizonyos módosítók a viszkozitásért, mások a folyáspontért, a többi pedig a habzásért és az oxidációért felelős.

A rozsdásodás csak úgy kerülhető el, ha a motorolaj megfelelő detergenseket tartalmaz, amik semlegesítik a motorban zajló égés során keletkező savakat. Ez a folyamat normál körülmények között habzással járna, azonban a különböző habzásgátlók megakadályozzák ezt, hogy a motor gondtalanul működjön tovább. A diszpergensek azért felelnek, hogy a szennyeződések ne tudjanak lerakódni, miközben az oxidációgátlók az alkatrészek és az olaj élettartamát is megnövelik.


Aral motorolaj fajtái


Az 5w30 népszerű adalékanyagokat tartalmaz, találni benne derméspont csökkentőt, kopásgátlókat, tömítés regenerálót és fém dezaktivátorokat is. Ezek a komponensek még hatékonyabbá teszik a kenőanyagot, különösen figyelve az élettartamra. Az átlag autósoknak évente egyszer ajánlott a cseréje.

Az 5w40 a legnagyobb teljesítményű motorokhoz készült a legújabb technológia segítségével. A száz százalékban szintetikus motorolaj csökkenti az üzemanyag fogyasztást, miközben a dízel- és benzinmotorokhoz is felhasználható.

A 10w40 motorolaj népszerűsége az árakban keresendő, így sok autótulajdonosnak megfelel. Általában 15.000 megtett kilométer után ajánlják a cseréjét, vagy egyéves vezetési ciklus után, bár a hatékonysága az autó használatától, a megtett távolságoktól és az időjárási viszonyoktól is függ. Az Aral szintetikus olajok megbirkóznak a folyamatos hőmérséklet-változással, a nyomáskülönbségekkel és a szennyeződésekkel, hosszú ideig betöltik a tökéletes kenőanyag szerepét, ráadásul Debreceni beszolgáltatótól is megvásárolhatóak.


Egyéb vásárlási tanácsok


Megfelelő motorolaj kiválasztásához érdemes követni az autóban található kezelési útmutatókat, vagy az interneten elérhető motorolaj keresőket és választókat. A webshopok széles választéka gyors és kényelmes rendelést jelent, azonban nagyon fontos, hogy csak megbízható oldalra látogasson el az autótulajdonos. A márkanevek mellett figyelni kell a viszkozitási értéket, ami megadja, hogy az adott olaj mennyire folyik. A különböző minősítési szintek megmutatják, hogy a termék milyen szabványoknak és minősítéseknek felel meg, amit az autógyártók is egyre többször tüntetnek fel.

A különböző éghajlati viszonyok szintén befolyásolják a kiválasztandó olaj minőségét, azonban a magyarországi körülmények megkönnyítik a rendelést. A legjobb megoldás a szintetikus motorolaj szokott lenni, mivel az alapanyagokat laboratóriumokban hozzák létre, így a minőséget tekintve mindig megbízhatóbb. Az Aral motorolajok tökéletes kenőanyagként funkcionálnak, remek hőelvezető képességgel rendelkeznek és segítik a motor hűtőfolyadékának a munkáját.

Termékkategóriák