Segíthetünk? Fékmester Ügyfélszolgálat
Termékek

Termékek

24 termék megjelenítése 36 termék közül
Elérhetőség: Szállítható
3 930 Ft
Elérhetőség: Szállítható
1 985 Ft
Elérhetőség: Szállítható
3 210 Ft
Elérhetőség: Szállítható
1 180 Ft
Elérhetőség: Szállítható
2 025 Ft
Elérhetőség: Szállítható
3 125 Ft
Elérhetőség: Szállítható
3 350 Ft
Elérhetőség: Szállítható
1 335 Ft
Elérhetőség: Szállítható
490 Ft
Elérhetőség: Szállítható
8 180 Ft
  • Nagy teljesítményű, hosszú élettartamú, teljes mértékben szintetikus fékfolyadék. Javasolt bármely típusú hidraulikusan működtetett fék és kuplung rendszerhez, és speciálisan az ABS rendszerekhez. Ezt a nem szilikon alapú folyadékot a DOT 5.1 szabványnak megfelelően fejlesztették ki, és megfelel a DOT 4 és DOT 2 gyártói ajánlásoknak is. Úgy alakították ki, hogy biztonságos fékezést biztosítson a legnehezebb feltételek mellett is. DOT 5.1, FMVSS DOT 3, FMVSS DOT 4, FMVSS DOT 4plus, SAE J1703
Elérhetőség: Szállítható
2 050 Ft
  • Univerzális, magas forráspontú, szintetikus fékfolyadék. Javasolt olyan hidraulikusan működtetett fék és tengelykapcsoló rendszerhez és ABS-rendszerekhez, amelyek egy nem szilikon alapú DOT 3 vagy DOT 4 szintetikus folyadékot igényelnek. Minden fékrendszerhez alkalmazható. Ez a speciális összetétel biztonságos fékezést biztosít a legnehezebb feltételek mellett is. DOT 4, SAE J1703
Elérhetőség: Szállítható
1 595 Ft
Elérhetőség: Szállítható
1 470 Ft
Elérhetőség: Szállítható
2 295 Ft
  • LIQUI MOLY Fékszerelő paszta 10 g.Minden fékrendszerhez.Fékbetétek hátuljához,dobfékek alkatrészeinek kenéséhez.
Elérhetőség: Szállítható
590 Ft
  • Speciális zsír a fékrendszer mozgó részeinek, például féknyeregnek, vezetõknek, csapoknak és dugattyúknak az összeszerelés során történõ kenésére. Biztosítja a rendszer megfelelő működését. Megakadályozza a korróziót és a lerakódást. Üzemi hőmérséklet: -40 és 220 ° C között.
Elérhetőség: Szállítható
1 010 Ft
  • Polyglykol bázisú teljesen szintetikus fékfolyadék tárcsa, dob- és ABS fékrendszerekhez és tengelykapcsolókhoz. A kereskedelemben kapható szintetikus fékfolyadékokkal keverhető, a versenysport fékfolyadékainak kivételével. A magas száraz ( >260 oC) illetve nedves forráspont ( >180 oC) hosszú élettartamat biztosít a fékfolyadéknak. A magas forráspont azért fontos, mert a fékfolyadékok elnyelik a levegő nedvességtartalmát, ezáltal csökkentve a forráspontot és ezáltal a fékezés biztonságát is. Minden olyan fékrendszerhez használható, ahol a DOT 5.1, DOT 4 és DOT 3 az előírás. Mindenekelőtt az ABS rendszerekhez került kifejlesztésre. Az alacsonyabb viszkozitás gyorsabb átfolyást garantál az ABS rendszer szelepein keresztül. Ásványi és szilikon bázisú termékekkel nem keverhető. Szabvány: SAE J 1703; ISO 4925; DOT 5.1, DOT 4 & DOT 3
Elérhetőség: Szállítható
3 245 Ft
Elérhetőség: Szállítható
2 635 Ft
  • Teljesen szintetikus fékfolyadék. Polyglykol bázisú teljesen szintetikus fékfolyadék és kuplungolaj nagyon magas forrásponttal ( szárazforráspont 312 oC ). Nagyon magas hőstabilitás, aminek eredményeként minden, a versenysportban jelenleg használatos fékrendszerhez megfelel. Meghaladja a viszkozitás kivételével -40 oC-on a DOT 5.1 paramétereit. A nagyon magas nedves forráspont ( 216 ) oC hatékony fékezést biztosít esős időben is. Nem szabad ásványi és szilikonos fékfolyadékokkal keverni. Szabvány: FMVSS 116 DOT 4, SAE J1703, ISO 4925
Elérhetőség: Szállítható
4 010 Ft
  • Teljesen szintetikus fékfolyadék hidraulikus működtetésű fék- és váltórendszerekhez. agyon magas forráspont ( 325 oC ), amely meghaladja a hagyományos szilikon mentes DOT 5.1 / szilikon bázisú DOT 5 (260 oC) és DOT 4 (230oC) értékeit. Nagyon hatásossá teszi a fékezést még szélsőséges körülmények között is. A fékekhez terelendő hűtő légmennyiség csökkentése lényegesen kedvezőbb aerodinamikai kialakítást biztosít a versenyautók számára. Szabvány: FMVSS 116 DOT 4, SAE J1703, ISO 4925
Elérhetőség: Szállítható
5 180 Ft
Elérhetőség: Szállítható
2 950 Ft
Elérhetőség: Szállítható
1 750 Ft
  • Toyota DOT 5.1 1 L Kiváló minőségű DOT-5.1 minőségű fékfolyadék.Ideális Toyota fékrendszerekhez. Az új generációs DOT 5.1 szilikon alapú fékfolyadék víztaszító, ellentétben a glikol alapú fékfolyadékokkal.
Elérhetőség: Szállítható
7 505 Ft
Elérhetőség: Szállítható
1 295 Ft

Amit a fékolajról tudni kell


A fékolajra azért van szükség, mert a személyautókban hidraulikus, vagyis nem összenyomható fékrendszerek vannak. Ez a fékrendszer úgy működik, hogy a fékpedálra kifejtett erő nyomást hoz létre, ahol a pedál dugattyúként működik. A pedál arra szolgál, hogy a dugattyút mozgatni lehessen, miközben a másik oldalon egy csőrendszer van, amik végül a tárcsákra nyomják a betéteket, a súrlódás hatására pedig megáll az autó. Minél jobban nyomjuk a pedált, annál nagyobb erőt fejtünk ki, amivel könnyedén szabályozható a fékezés ereje.

Gyakran hallani a kérdést, hogy milyen fékolajat vegyek, és mivel nem csak egy féle létezik, így érdemes megnézni az adott szabványokat. A felhasználói vélemények szerint a Motul és az OMV fékolaj is a kedvencek között szerepel, azonban a végleges vásárlás csak az autótól függ. A tartályon találni fogunk egy számot, aminek meg kell egyeznie a jármű használati útmutatójában feltüntetett értékkel. Ha például DOT 4 fékolajra van szükség, akkor választhatjuk a Shell DOT 4 termékét, bár nyugodtan használható DOT 5.0 jelöléssel is.


A fékolajat is cserélni kell


A fékolaj vagy fékfolyadék azonban sosem lesz örök életű, így számolni kell a cserével. A nyári időszakban a környezeti hideg levegő nem segíti a hűtést, ilyenkor a hosszan tartó fékezések még inkább átmelegítik a rendszert. A folyamatos súrlódás mindig hőtermeléssel jár, gondoljunk csak egy hegyről való leereszkedésre. Itt a kapcsolódó alkatrészek átveszik a hő egy részét, így idővel pára kerül a folyadékba, ami 100 fokon felforr és buborékok keletkeznek, ami a fékolajjal ellentétben összenyomható. Nem véletlen, hogy sok szakértő motorfékezést ajánl, hogy ezzel is kímélve legyen a folyadék.

A nagy hidegben ugyanúgy problémát okozhat a hőmérséklet, mivel, ha jelentős mennyiségű víz van benne, akkor megfagyhat, amitől nem tudunk majd fékezni. Éppen ezért a fékolaj cseréje két évente kötelező. Amennyiben úgy érezzük, hogy kevesebbet használtuk az autót, akkor egy teszter segítségével lehet ellenőrizni a fékolaj állapotát, amiből azonnal kiderül, hogy kibír-e egy újabb évet.


Egyéb vásárlási tudnivalók


A csepp perióduson kívül több árulkodó jelet találni, ami a csere fontosságát mutatja. Az egyik hiba a fékolaj folyás, amit mindig ki kell javítani, ellenkező esetben balesetveszélyessé válik a közlekedés. Az öreg fékolaj csökkenti a biztonságot, ugyanakkor könnyen megismerhető, mert a színe sötétebbé válik. Bizonyos esetekben tartály fedél vásárlásra is szükség lehet, azonban ma már webshopon keresztül is megoldható. A kedvező árak és a rendszeres akciók segítik a felhasználókat, érdemes kihasználni az internet adta lehetőségeket.

A fékolaj forráspontját nem szokták ellenőrizni, a műszaki vizsgának sem tartalma, mivel a mintavételhez mindig bontásra lenne szükség. Amennyiben valaki rendszeresen jár szervizbe, fel szokták hívni a figyelmét a folyadék cseréjére, bár, ha valaki biztosra akar menni, akkor kétévente enélkül is elvégzi. Ráadásul az áraktól sem kell félni, néhány ezer forintból megvan. A fékolaj rendszeres cseréje nemcsak a jármű működéséhez, hanem a biztonsághoz is nagy mértékben hozzájárul.

Termékkategóriák