Segíthetünk? Fékmester Ügyfélszolgálat
Termékek

Termékek

6 termék megjelenítése 6 termék közül
Elérhetőség: Szállítható
1 180 Ft
Elérhetőség: Szállítható
2 060 Ft
Elérhetőség: Szállítható
490 Ft
  • LIQUI MOLY Fékszerelő paszta 10 g.Minden fékrendszerhez.Fékbetétek hátuljához,dobfékek alkatrészeinek kenéséhez.
Elérhetőség: Szállítható
640 Ft
  • Speciális zsír a fékrendszer mozgó részeinek, például féknyeregnek, vezetõknek, csapoknak és dugattyúknak az összeszerelés során történõ kenésére. Biztosítja a rendszer megfelelő működését. Megakadályozza a korróziót és a lerakódást. Üzemi hőmérséklet: -40 és 220 ° C között.
Elérhetőség: Szállítható
1 075 Ft
Elérhetőség: Szállítható
1 810 Ft

Fékszerelő paszta a megbízható fékezésért


A fékszerelő paszta egy speciális kenőanyag, amelyet a fékek szereléséhez és karbantartásához használnak. Fontos szerepe van a fékrendszerek hatékony és megbízható működésének biztosításában. A paszta egy sűrű, zsírszerű anyag, amelyet a fékbetétek hátsó felületére, a féknyergek és a féktárcsák közé vagy más olyan pontokra alkalmaznak, ahol a fékelemek érintkeznek egymással. A Fékszerelő paszta számos fontos tulajdonsággal rendelkezik, amelyek hozzájárulnak a fékrendszerek hatékony működéséhez:

Kenőhatás
A paszta kiváló kenőhatással rendelkezik, amely csökkenti a fékbetétek és a féktárcsák közötti súrlódást. Ez segít a sima és egyenletes fékezésben, emellett csökkenti a fékbetétek kopásának mértékét

Zajcsökkentés
Halkítja a fékezés során keletkező zajokat, például a nyikorgást vagy csikorgást. Ez a fékrendszer csendesebb működését eredményezi.

Hőállóság
Hőálló tulajdonságokkal is rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a hatékony működést magas hőmérsékletek mellett is. Ez különösen fontos a hosszabb vagy intenzívebb fékezés során, amikor a fékrendszerek jelentős hőterhelésnek vannak kitéve.


A fékszerelő paszta gátolja az oxidációt


Védi a fékalkatrészeket az oxidációtól és a rozsdától, ezzel meghosszabbítja a fékrendszer élettartamát és megakadályozza az alkatrészek korrodálódását. Megóvja a fékalkatrészeket a korróziótól. Ez különösen fontos olyan járművek esetében, amelyek hosszabb ideig állnak vagy nedves környezetben használatosak. A paszta megakadályozza a fékalkatrészek korrózióját és hozzájárul a hosszabb élettartamhoz.

Alkalmazása fontos része a fékrendszer karbantartásának. A felkenés előtt alaposan meg kell tisztítani a fékbetétek és a féktárcsák felületét. Ezután a pasztát vékonyan fel kell vinni a megfelelő helyekre, úgy, hogy ne kerüljön a közvetlenül a féktárcsára, fékbetétekre és ne keveredjen össze a fékfolyadékkal.

Kopásállóság:
Védi a fékbetéteket és a féktárcsákat az idő előtti elhasználódástól. Ez segít meghosszabbítani a fékalkatrészek élettartamát és csökkenti a karbantartásra és cserére fordított költségeket.

Kenőhatás stabilizálása
A paszta nem csak kezdetben biztosít hatékony kenést, hanem hosszú távon is megőrzi kenőhatását. Ez különösen fontos, ha hosszabb ideig nem használjuk a járművet.

Kompatibilitás
A Fékszerelő paszta kompatibilis a legtöbb fékrendszernél használt anyagokkal, például a fékbetétekkel, féktárcákkal és fékfolyadékokkal. Ez lehetővé teszi az általános alkalmazást és a különböző típusú fékrendszerekhez való felhasználást.

A paszta csak a fékek szereléséhez és karbantartásához használható. Ne alkalmazzuk a fékrendszerben vagy a fékfolyadékban, mivel ez befolyásolhatja a fékek hatékonyságát és a járműbiztonságot. Mindig kövessük a gyártó ajánlásait és utasításait a paszta helyes alkalmazásával kapcsolatban.

A fékszerelő pasztát olyan típusú járművekhez lehet alkalmazni, amelyek rendelkeznek fékrendszerrel és amelyek fékbetéteket és féktárcsákat használnak, tárcsafékek vagy a dobfékek vannak beépítve. Ez magában foglalja a személyautókat, kis teherautókat, motorkerékpárokat, lakóautókat, terepjárókat és más típusú járműveket is.

A járműgyártók ajánlásokkal és előírásokkal rendelkeznek a fékrendszerek karbantartására és a kenőanyagok használatára vonatkozóan. Ezért ellenőrizzük a járműgyártó által kiadott útmutatót, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy a kiválasztott paszta kompatibilis-e a járművünk fékrendszerével.


A fékszerelő paszta alkalmazása


Amennyiben bizonytalanok vagyunk a paszta alkalmazásával kapcsolatban, keressünk fel egy szervízt vagy szakembert, akik segítenek meghatározni, hogy melyik típusú paszta és kenőanyag a legmegfelelőbb az adott járműhöz.
Fontos betartani a járműgyártó ajánlásait és a helyes karbantartási eljárásokat a fékrendszerekkel kapcsolatban. Ez segít a biztonságos és hatékony fékrendszer működésének biztosításában.

Kövessük a gyártó utasításait

Mindig kövessük a gyártó utasításait és ajánlásait a paszta alkalmazásával kapcsolatban. Az adott típusú és márkájú fékrendszerhez specifikus ajánlásokat találunk, amelyeket érdemes betartani annak érdekében, hogy a fékrendszer hatékonyan működjön és biztonságos legyen. Az autós magazinos felhasználói vélemények rovata vagy a teszt eredmények is segíthetnek a választásban. Ha szaküzletben vásárolunk az eladó is számos információval szolgálhat a témában, de akár webáruház polcairól is rendelhetjük a terméket, főként, ha a fékszerelő paszta ár is fontos tényező.

Termékkategóriák