Segíthetünk? Fékmester Ügyfélszolgálat
Termékek

Termékek

Kiemelt termékek

1 termék megjelenítése 1 termék közül
Elérhetőség: Szállítható
32 815 Ft


A 0W16 motorolaj egy viszonylag ritkán használt viszkozitási osztály a motorolajok között. Az "0W" jelöli a hideg viszkozitást, ami azt jelenti, hogy hideg időjárásban is könnyen áramlik és biztosítja a járművünk motorja gyorsan beinduljon. A "16" pedig a meleg viszkozitást jelzi, ami azt mutatja, hogy meleg állapotban is megfelelő kenést nyújt a motornak.

A 0W16 olajok a legújabb generációs, kis keresztmetszetű, alacsony hengerűrtartalmú benzinmotorokhoz ajánlottak. Ezek az olajok a legmagasabb hatékonyságot és üzemanyag-takarékosságot célozzák meg, mivel alacsony súrlódást biztosítanak a motorban.


A 0W-16 motorolajokat hibrid autókban is használják


A 0W-16 motorolajokat általában hibrid autókban használják. A hibrid autók hidegindításainak gyakorisága és a motor alacsony hőmérsékleten történő üzemeltetése miatt fontos, hogy az olaj minél gyorsabban és hatékonyabban áramoljon az autó motorjában, hogy biztosítsa a megfelelő kenést.

A 0W hideg viszkozitása lehetővé teszi az olajnak, hogy gyorsan eljusson a kenési pontokhoz még hideg körülmények között is. Ez fontos a hidegindításoknál, amikor az olajnak gyorsan el kell jutnia a motor alkatrészeihez, hogy csökkentse a kopást és az alkatrészek közötti súrlódást. Magas hőmérsékleten vékonyabb olaj is elegendő

A 16-os meleg viszkozitás pedig azt jelenti, hogy az olaj vékonyabbá válik magas hőmérsékleten. Az újabb motorok gyártási technológiája és a nagyfokú precizitás lehetővé teszi, hogy a motor alkatrészei jobban illeszkedjenek egymáshoz, és kevesebb súrlódás keletkezzen közöttük. Ezért magas hőmérsékleten nem szükséges olyan vastag olajat használni, mint a régebbi motoroknál, így a 16-os meleg viszkozitás elegendő a megfelelő kenési és védelmi tulajdonságok biztosításához.

A modern motorok olaja
Ezek az olajok kifejezetten a hibrid autókra és a modern motorokra vannak tervezve, hogy megfeleljenek az ilyen jellegű motorok egyedi igényeinek. A hibrid autók speciális rendszerei és a motorok gyártási technológiája miatt ezek a típusú olajok előnyösek a teljesítmény, hatékonyság és tartósság szempontjából. A teszt mérések alapján a 0W16 a gyakorlatban kiválóan teljesít. Érdemes elolvasni a felhasználói véleményeket is a témában.


A 0W16 motorolajnak magas a hideg viszkozitása


A "0W16" motorolaj jelzés azt jelenti, hogy az adott olaj hideg viszkozitása 0W, míg a meleg viszkozitása 16. A viszkozitás az olaj folyékony képességét jellemzi, vagyis azt, hogy milyen könnyen tud áramlani. A hideg viszkozitás azt mutatja, hogy mennyire könnyen áramlik az olaj hideg körülmények között, például hideg időben vagy amikor az autó hosszabb ideig állt. Hidegindításhoz kiválóan megfelel

A "0W" jelzés azt jelenti, hogy az olaj nagyon alacsony hideg viszkozitással rendelkezik, ami kedvező a hidegindításokhoz. Ez azt jelenti, hogy az olaj még alacsony hőmérsékleti viszonyok között is viszonylag könnyen áramlik, ami lehetővé teszi, hogy a motort gyorsabban és hatékonyabban kenje. Ez segít, amikor beindítjuk az autót, és motor még hideg, a kenés nagyon fontos a kopás és súrlódás minimalizálása érdekében. A magasabb ár hosszú távon többszörösen megtérül. Magas hőmérsékleten is jól teljesít

A "16" a meleg viszkozitást jelzi, ami azt mutatja, hogy az olaj hogyan viselkedik a magas hőmérsékleten, amikor a motor működik és felmelegszik. A magasabb szám azt jelenti, hogy az olaj vastagabb, és valamivel nehezebben áramlik. Ez a viszkozitás a magas hőmérsékleten történő megfelelő kenést és védelmet biztosít a motor alkatrészeinek.

A 0W16 motorolaj tehát alacsony hideg viszkozitással rendelkezik, ami segíti az autóindítást hideg időben, és emellett meleg viszkozitással is rendelkezik a magas hőmérsékleten történő motorvédelemhez. A 0W16 olaj a legújabb generációs, alacsony súrlódású és üzemanyag-hatékony motorokhoz ajánlott. A webáruházban széles választékból válogathat vagy ha olaj szaküzletben, a személyes vásárlást részesíti előnyben az eladó széleskörű tájékoztatást nyújt az autójához legmegfelelőbb olajokról és a 0W16 motorolajról is.

Termékkategóriák