Segíthetünk? Fékmester Ügyfélszolgálat
Termékek

Termékek

17 termék megjelenítése 17 termék közül
Elérhetőség: Szállítható
16 370 Ft
  • Ford gyári hátsó diferenciálmű olaj 1 L. SEA 90. 1781 300
Elérhetőség: Szállítható
6 625 Ft
  • Gyári Honda differenciálmű olaj (Dual Pump System Fluid).
Elérhetőség: Szállítható
11 120 Ft
  • Honda MTF-3 Manual Transmission Fluid, hajtóműolaj, váltóolaj, 1liter.MTF hajtóműolaj, váltóolaj minden Honda gépjármű kézi és automatizált kézi (i-Shift) váltójához.
Elérhetőség: Szállítható
8 630 Ft
  • Szervóolaj DP-PS
Elérhetőség: Szállítható
7 485 Ft
Elérhetőség: Szállítható
7 070 Ft
Elérhetőség: Szállítható
8 685 Ft
Elérhetőség: Szállítható
15 740 Ft
Elérhetőség: Szállítható
14 750 Ft
Elérhetőség: Szállítható
13 045 Ft
  • TRANSMISIE WSS-M2C936-A - O.E.
Elérhetőség: Szállítható
47 865 Ft
  • TRANSMISIE WSS-M2C936-A - O.E.
Elérhetőség: Szállítható
11 110 Ft
  • TRANSMISIE - WSS-M2C924-A OE FORD
Elérhetőség: Szállítható
15 830 Ft
  • Mercedes Sprinter váltóolaj
Elérhetőség: Szállítható
12 625 Ft
Elérhetőség: Szállítható
37 065 Ft
Elérhetőség: Szállítható
23 635 Ft
  • AUTOMATA VÁLTÓ OLAJ (AW50-42LE (4-speed)és AW55-50/51SN (5-speed), és TF-80SC (AWF21 generation I, 6-speed)2010 modellévtől.
Elérhetőség: Szállítható
19 525 Ft

Az egyéb hajtóműolaj kategóriába tartozó olajok

Az egyéb hajtóműolajok többféle típust foglalnak magukba, amelyekre különböző tulajdonságok jellemzők és különféle alkalmazási területeken használatosak.

GL-4 és GL-5 olajok
Ezek az olajok az API (American Petroleum Institute) által meghatározott kategóriákba tartoznak. A GL-4 olajok elsősorban kézi sebességváltókhoz használatosak, míg a GL-5 olajokat hátsó differenciálművekben és nagyobb teherbírású hajtóművekben alkalmazzák. Kompakt autóktól nagyobb teherautókig használhatók. Fontos megjegyezni, hogy a GL-5 olajokat nem minden esetben lehet helyettesíteni GL-4 olajjal, mivel azok más adalékokat tartalmaznak.

Hypoid olajok
A hypoid olajok speciális hajtóműolajok, amelyeket a hypoid típusú fogaskerék-hajtóművekhez használnak. Ezek a hajtóművek jellemzően nagyobb terhelést és nagyobb fordulatszámokat is képesek elviselni, így az olaj feladata kiemelkedő védelmet nyújtani a kopással és a súrlódással szemben. A hypoid olajokat elsősorban nagy teherbírású járművekben alkalmazzák, például teherautókban, buszokban és nehézgépekben, amelyek nagy terhelésekkel és fordulatszámokkal működnek.

ATF (Automatic Transmission Fluid) olajok
Az ATF olajokat automatikus sebességváltókhoz használják. Ezek az olajok különleges adalékokat tartalmaznak, amelyek lehetővé teszik a sima sebességváltást és a megfelelő kenést az automatikus sebességváltó belső alkatrészei számára. Az ATF olajok különböző típusokba sorolhatók, például ATF DEXRON, ATF MERCON stb., és az autógyártók ajánlásai alapján kell kiválasztani a megfelelő típust. ATF (Automatic Transmission Fluid) olajok: Az ATF olajokat automatikus sebességváltókhoz használják, amelyek gyakran megtalálhatók személyautókban, SUV-okban, teherautókban és buszokban. Az ATF olaj típusa a váltótípustól és a gyártó ajánlásaitól függ.

LS (Limited Slip) olajok
Az LS olajokat olyan differenciálművekhez használják, amelyek korlátozott csúszásgátlóval rendelkeznek. Ezek az olajok speciális adalékokat tartalmaznak, amelyek lehetővé teszik a differenciálművek megfelelő működését a kanyarokban és csúszós terepen. Az LS olajok nagyobb tapadást biztosítanak a differenciálban található fékhatású lamelláknak vagy más csúszásgátló rendszereknek.
Az LS olajokat olyan differenciálművekhez használják, amelyek korlátozott csúszásgátlóval rendelkeznek. Ezek a differenciálművek leggyakrabban sportautókban, teljesítményorientált járművekben és néhány négykerék-meghajtású járműben találhatók.

EP (Extreme Pressure) olajok
Az EP olajokat olyan hajtóművekben és fogaskerék-rendszerekben alkalmazzák, ahol extrém nyomás és terhelés jelentkezik. Ezek az olajok kiváló kenést és védelmet nyújtanak a fogaskerekek és egyéb alkatrészek közötti nagy nyomás és súrlódás ellen. Az EP olajokat általában olyan nagy terhelésnek kitett fogaskerék-rendszerekhez használják, amelyek nehézgépekben, teherautókban, mezőgazdasági gépekben és ipari alkalmazásokban vannak.

Egyéb hajtóműolaj: Haldex olajok
A Haldex olajokat a Haldex összkerékhajtású rendszerekhez használják, amelyeket néhány négykerék-meghajtású gépjárműben találhatunk. Ezek az olajok speciális tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek biztosítják a rendszer megfelelő működését és kopásállóságát. Összkerékhajtású rendszerekhez használják, amelyeket néhány négykerék-meghajtású gépjárműben találunk, például SUV-okban és crossoverekben.


Egyéb hajtóműolaj speciális alkalmazásokhoz

Az egyéb hajtóműolajok közé tartoznak továbbá a speciális alkalmazásokhoz kifejlesztett olajok is. Ilyenek lehetnek például a motorkerékpár hajtóművekhez használt olajok, a hidrosztatikus hajtóművekhez használt olajok vagy akár a hajók hajtóművekhez használt olajok. Ezek az olajok specifikus követelményeknek felelnek meg az adott alkalmazásban.

Az egyéb kategóriába tartozó hajtóműolajok sokféle típust és alkalmazási területet foglalhatnak magukba. Az olaj típusát mindig az adott járműgyártó ajánlásai és specifikációi alapján kell kiválasztani. Ez biztosítja, hogy a hajtómű megfelelő kenést, védelmet és teljesítményt kapjon az adott alkalmazási területen.
Ha kétségeink vannak az olaj típusával kapcsolatban, mindig konzultáljunk a gyártóval vagy szakemberrel az egyéb hajtóműolaj kategóriában bizonyára megtaláljuk a megfelelőt. Az olajokkal kapcsolatosan érdemes a teszt eredményeknek és vásárlói véleményeknek is utána nézni. A szaküzlet eladó munkatársa segítséget nyújthat a választásban, de ha már döntöttünk akkor webáruházból is rendelhetünk terméket, ahol az ár kedvezőbb lehet.

Az egyéb kategóriába tartozó hajtóműolajok különböző járműtípusokhoz és alkalmazási területekhez javasoltak.

Ezeknek a hajtóműolajoknak a jellemzői és alkalmazási területei sokféle lehetnek, és az egyes járművek gyártói specifikációihoz és ajánlásaihoz kell igazodni. Mindig olvassuk el a jármű használati útmutatóját, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy milyen típusú és minőségű hajtóműolajat kell használnunk a konkrét járműben az egyéb hajtóműolaj kategórián belül.

Termékkategóriák