Segíthetünk? Fékmester Ügyfélszolgálat
Termékek

Termékek

1 termék megjelenítése 1 termék közül
  • Legújabb generációs energiatakarékos, egész évszakos félszintetikus hajtóműolaj kézi sebességváltókhoz. Használata minden típusú szinkronizált kézi sebességváltóhoz (beleértve az elsőkerék-meghajtású járművekben beépített differenciálművel rendelkező sebességváltókat is) és a nagy teherbírású, nem szinkronizált kézi sebességváltókhoz, osztómű- és főfokozatokhoz ajánlott, amelyekben a szabványos GL-t alkalmazzák. -4 és/vagy MT-1 van előírva. Terméktulajdonságok: - Az egyedülálló félszintetikus alap a legmagasabb minőségben, ideális viszkozitású, széles hőmérséklet-tartományban, a legújabb generációs adalékcsomaggal kombinálva kiváló súrlódásgátló tulajdonságokat biztosít, így jelentős üzemanyag-fogyasztást és sima sebességváltót; - Egyedülálló összetételének köszönhetően kiváló kopásgátló és kopásgátló tulajdonságokat biztosít, amelyek jelentősen meghosszabbítják a műszaki berendezések várható élettartamát minden, a legszélsőségesebb üzemmódban is, széles környezeti hőmérséklet tartományban. Az olajfilm fokozott ellenállással rendelkezik a megnövekedett nyomással szemben; - Kiváló alacsony hőmérsékleti tulajdonságokat biztosít, amelyek könnyű indítást, megbízható kenést, valamint könnyű és pontos sebességváltást biztosítanak a legalacsonyabb (-45 °C-ig) és a legmagasabb (+45 °C-ig) környezeti hőmérsékleten; - Megnövekedett termikus-oxidatív stabilitása és a hődegradációval szembeni ellenállása, ami lehetővé teszi az olajcserék közötti idő növelését és a berendezés karbantartási költségeinek csökkentését; - Megvédi a fém alkatrészeket a korróziótól; - Kompatibilis a tömítőanyagokkal, megakadályozza azok duzzadását, megkeményedését és zsugorodását, csökkenti a kopásukat, így csökkenthető az alkatrészköltség. Használata javasolt személygépkocsik kézi sebességváltóiban, autópálya (teherautó, autóbuszok stb.), terepjáró (építőipari, bányászati, mezőgazdasági) és speciális járművek nagy teherbírású kézi sebességváltóihoz, amelyeket európai, amerikai és ázsiai gyártók gyártanak. amelyekben a szükséges szintű szolgáltatási jellemzők GL-4 és/vagy MT-1.
Elérhetőség: Szállítható
1 930 Ft

75W85 hajtóműolaj, kopás és zajcsökkentés


A 75W85 hajtóműolaj egy specifikus viszkozitási osztályba tartozó olaj, amely a hajtóművek kenésére használatos.
A 75W85 jelölés azt jelenti, hogy az olaj viszkozitása hidegen (W - winter) 75-ös, míg melegen 85-ös viszkozitási osztályú. Az alacsony hideg viszkozitás lehetővé teszi az olaj gyorsabb áramlását hideg környezetben, míg a magas meleg viszkozitás garantálja a megfelelő védelmet a megnövekedett hőmérsékleti körülmények között.

Kenési sajátosságok
Hatékony kenést biztosít a hajtóműben lévő fogaskerekek, csapágyak és egyéb mozgó alkatrészek számára. Megvédi ezeket az alkatrészeket a kopástól és attól, hogy idő előtt tönkre menjenek, minimalizálja a súrlódást és növeli a hajtómű élettartamát.

Magas hőmérsékleten is stabil marad
Az olaj megfelelő hőstabilitással rendelkezik, megőrizi viszkozitását és teljesítményét magas hőmérsékleten is. Ez rendkívül fontos, mivel a hajtóműben magas hőmérsékletek alakulhatnak ki, és az olajnak képesnek kell lennie megfelelő védelmet nyújtani a kopással és a hővel szemben ez esetben is.

Korrózióvédelem
A 75W85 hajtóműolaj korrózióvédelmi tulajdonságokkal is rendelkezik. Védelmet nyújt a hajtómű alkatrészeinek a rozsda és más károsodás ellen. Ez is lényeges, mivel a hajtóműben jelen lehetnek nedvesség és egyéb káros anyagok, amelyek korróziót okozhatnak.

Felturbózott kenési tulajdonságok
Továbbfejlesztett kenési tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek csökkentik a kopást és a zajt a hajtóműben. Ez elősegíti a simább és csendesebb működést, és növeli a hajtómű élettartamát.

A hajtóműolaj típusa és viszkozitása a jármű gyártójának ajánlásaitól függ. Mindig olvassuk el a jármű használati útmutatóját vagy konzultáljunk egy szakértővel, például az eladó a szaküzletben segít abban, hogy megtudjuk, milyen típusú hajtóműolajat ajánlanak a konkrét járműhöz. A megfelelő olaj kiválasztása biztosítja a hajtómű optimális teljesítményét és védelmét. Az autós magazinokban számos teszt és vásárlói vélemény is szerepel, amelyek segíthetnek a döntésben és persze az ár sem utolsó szempont.


Széles körben alkalmazható
A 75W85 hajtóműolaj sokféle jármű hajtóműveihez alkalmas, beleértve az autókat, teherautókat, SUV-okat és más közúti járműveket. Ez rugalmasságot nyújt a választásban.

Üzemanyag takarékos
Az alacsony viszkozitású 75W85 segít takarékoskodni az üzemanyaggal. Az alacsony viszkozitás csökkenti az energiaveszteséget a hajtóműben, ami üzemanyag-megtakarítást eredményez.

Hidegindítási tulajdonságok
Remek hidegindítási tulajdonságokkal rendelkezik. Az alacsony hideg viszkozitás lehetővé teszi az olaj gyors és hatékony áramlását hideg környezetben, ami elősegíti a könnyű hidegindítást és a sima működést zord időjárás esetén is.

Kiváló terhelhetőség
Jó terhelhetőséggel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy képes ellenállni a nagyobb nyomatékoknak és terheléseknek. Ez különösen fontos lehet olyan járműveknél, amelyek nehéz terhet hordoznak, például teherautók és terepjárók esetében.

Kiváló a hőstabilitása
A 75W85 hajtóműolaj kiváló hőstabilitással rendelkezik, ami azt jelenti, hogy képes megbirkózni a magas hőmérsékletekkel és megőrizni viszkozitását és teljesítményét. Ez biztosítja a hatékony kenést és védelmet a magas hőmérséklettel járó körülmények között.

Konzultáljunk a járműgyártóval vagy egy megbízható szakemberrel, például egy szaküzlet eladó munkatársával mielőtt kiválasztjuk a hajtóműolajat. A vásárlói vélemények és a teszt eredmények által is szerezhetünk információkat, emellett az ár vonatkozásában is tájékozódhatunk. A terméket webáruházból is megrendelhetjük.
Az adott jármű specifikációi és az ajánlott olajtípusok eltérőek lehetnek. A megfelelő olaj kiválasztása segít a hajtómű optimális működésében és védelmében, valamint a jármű teljesítményének és megbízhatóságának fenntartásában.


A 75W85 hajtóműolaj a következő járműtípusokhoz használható


Személyautók
A legtöbb személyautó gyártója ajánlja ezt az olajat a manuális sebességváltóhoz. Ez magában foglalhatja a különböző méretű és típusú személyautókat, beleértve a kisautókat, középkategóriás autókat és nagyobb szedánokat is.

Teherautók és kisteherautók
A kisteherautók és teherautók számára is tökéletes választás, különösen akkor, ha manuális sebességváltóval vannak felszerelve.

Terepjárók és SUV-ok
A terepjárók és SUV-ok, különösen azok, amelyek nehéz terepviszonyok között működnek, gyakran használják ezt a remek hajtóműolajat. Ez az olaj kiváló védelmet nyújt a magas terhelések, nyomatékok és a nehéz terepviszonyok okozta kihívásokkal szemben.

Motorsport járművek
A motorsport járművekhez, mint például a rally autók, drift autók és versenyautók is remek. Kiváló kenést és védelmet nyújt a magas teljesítményű motorokban és sebességváltókban.

Az ajánlott olajtípus, például a 75W85 hajtóműolaj kiválasztása biztosítja a hajtómű optimális működését és védelmét, valamint hozzájárul a jármű megbízhatóságához és teljesítményéhez.

Termékkategóriák