Segíthetünk? Fékmester Ügyfélszolgálat
Termékek

Termékek

2 termék megjelenítése 2 termék közül
  • Többfokozatú különleges minőségű szintetikus olaj kézi sebességváltóval szerelt gépjárművekhez. Gondosan kiválasztott adalékok és szintetikus öszszetevők biztosítják a legjobb súrlódási tulajdonságokat és csökkentik a kopást. Magas korrózió gátló, kopásgátló és habképződést gátló tulajdonságokkal rendelkezik. Lehetővé teszi a könnyű kezelhetőséget széles hő-mérsékleti tartományban. Kémiailag semleges. Specifikációk: SAE 75W-90, API GL4/GL5 LS, MAN 342 Type M1/M2/M3, MACK GO-J/GO-J Plus, SCANIA STO 1:0
Elérhetőség: Szállítható
2 135 Ft
  • Egész évszakban használható univerzális, utolsó generációs energiatakarékos hajtóműolaj (PAO-t tartalmaz), amelyet kifejezetten az első hajtású járművek beépített differenciálművel rendelkező kézi sebességváltóinak kenésére terveztek. Alkalmas minden típusú szinkronizált és nem szinkronizált kézi sebességváltóhoz (beleértve a nagy terhelést is). A VW csoport által támasztott követelmények alapján fejlesztették ki. Terméktulajdonságok: - Az egyedülálló PAO alap, a legmagasabb minőségű, ideális viszkozitású, széles hőmérséklet-tartományban, a legújabb generációs adalékcsomaggal kombinálva kiváló súrlódásgátló tulajdonságokat biztosít, így jelentős üzemanyag-fogyasztást és nagyon sima sebességváltást biztosít; - Egyedülálló összetételének köszönhetően kiváló kopásgátló és kopásgátló tulajdonságokat biztosít, amelyek jelentősen meghosszabbítják a műszaki berendezések várható élettartamát minden, a legszélsőségesebb üzemmódban is, széles környezeti hőmérséklet tartományban. Az olajfilm fokozott ellenállással rendelkezik a megnövekedett nyomással szemben; - Kiváló alacsony hőmérsékleti tulajdonságokat biztosít, amelyek könnyű indítást, megbízható kenést, valamint könnyű és precíz sebességváltót biztosítanak bármilyen környezeti hőmérsékleten (-40 °C-ig) és bármilyen üzemi körülmény között; - Megnövelt termikus-oxidatív stabilitással és kiváló ellenálló képességgel rendelkezik a magas hőmérsékletű hődegradációval szemben, ami lehetővé teszi az olajcsere közötti idő meghosszabbítását és a berendezések karbantartási költségeinek csökkentését. Az ajánlott csereperiódus 40 000 km/2 év; - Hatékonyan véd a lakkozástól és a szinkrongyűrű eltömődésétől; - Megvédi a fém alkatrészeket a korróziótól; - Kiváló kompatibilitást biztosít a tömítőanyagokkal, megakadályozza azok duzzadását, megkeményedését és zsugorodását, ezáltal csökkenti a pótalkatrészek költségeit és megakadályozza a szivárgásokat; - Csökkenti a zajt; - Alkalmas közepesen terhelt, nem beépített differenciálművekhez. Használata javasolt személygépkocsik kézi sebességváltóihoz (beépített differenciálművel és anélkül), autópályán (teherautó, busz stb.), terepjáró (építőipari, bányászati, mezőgazdasági) és speciális járművek nagy terhelésű kézi sebességváltóihoz. európai, amerikai és ázsiai gyártók által, amelyeknél a szükséges szolgáltatási szintű jellemzők GL-4. Különösen ajánlott a VW és Ford csoportok személygépkocsiihoz.
Elérhetőség: Szállítható
2 185 Ft

A 75W90 hajtóműolaj legfontosabb tulajdonságai


75W90 hajtóműolaj viszkozitása: A 75W90 jelzés azt jelenti, hogy az olaj viszkozitása hidegen (W - winter) 75-ös, míg melegen 90-es viszkozitási osztályba tartozik. Az alacsony hideg viszkozitás lehetővé teszi az olaj gyorsabb áramlását hideg környezetben, míg a magasabb meleg viszkozitás biztosítja a megfelelő védelmet magas hőmérsékleten.

Kenési tulajdonságok
A 75W90 hatékony kenést biztosít a hajtóműben lévő fogaskerekek, csapágyak és egyéb mozgó alkatrészek számára. Az olaj megvédi ezeket az alkatrészeket a kopástól és az idő előtti elhasználódástól, minimalizálva a súrlódást és növelve a hajtómű élettartamát.

Hőstabilitás
Az olaj megfelelő hőstabilitással rendelkezik, megőrizve viszkozitását és teljesítményét magas hőmérsékleten. Ez rendkívüli fontosságú, mivel a hajtóműben magas hőmérsékletek alakulhatnak ki, és az olajnak képesnek kell lennie megfelelő védelmet nyújtani a kopással és a hővel szemben.

Terhelhetőség
A 75W90 hajtóműolaj jó terhelhetőséggel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy képes helytállni a nagyobb nyomaték és terhelés esetén is. Ez különösen fontos olyan járműveknél, amelyek nagy súlyokat szállítanak, például teherautók és terepjárók esetében.

Korrózióvédelem
Remek korrózióvédelmi tulajdonságokkal rendelkezik. Alkalmas rá, hogy megvédje a hajtómű alkatrészeit a rozsdától és más károsodásoktól. Ez különösen fontos, mivel a hajtóműben jelen lehetnek nedvesség és egyéb káros anyagok, amelyek korróziót okozhatnak.

Konzultáljunk a járműgyártóval vagy egy megbízható szakemberrel, például egy szakbolt eladó munkatársával mielőtt kiválasztjuk a hajtóműolajat. Az adott jármű specifikációi és az ajánlott olajtípusok eltérőek lehetnek. A megfelelő olaj kiválasztása segít a hajtómű optimális működésében és védelmében, valamint a jármű teljesítményének és megbízhatóságának fenntartásában. Az autós magazinok teszt eredményei, illetve a vásárlói vélemény rovatok révén is sok új információhoz juthatunk a témában. Webáruházból is megrendelhető a termék, ahol az ár is kedvezőbb lehet.

Hangcsillapítás
Hangcsillapító tulajdonságokkal is rendelkezik, amelyek segítenek csökkenteni a hajtómű zajszintjét és rezgéseit. Ez javítja a járművezetés kényelmét és csökkenti hajtóműből érkező kellemetlen hangokat.

75W90 hajtóműolajat széles alkalmazási tartomány jellemzi
Különböző típusú járművekhez és hajtóművekhez ajánlják, beleértve az autókat, teherautókat, terepjárókat és más járműveket. Ez rugalmasságot nyújt a választásban, és a legtöbb járműhöz alkalmazható.

Megnövekedett élettartam
A megfelelő minőségű 75W90 hosszabb élettartamot biztosít a hajtóműnek. Az olaj magas minősége és kiváló kenési tulajdonságai segítenek megőrizni a hajtómű alkatrészeinek integritását és hatékony működését hosszú távon.

Kompatibilitás
A 75W90 hajtóműolaj kompatibilis más hajtóműolajokkal, ami lehetővé teszi az olaj könnyű keverhetőségét és cseréjét. Ez megkönnyíti az olajcsere folyamatát és biztosítja az optimális kenést a hajtómű számára.

Javasolt szervizintervallumok
A hajtómű olajok esetében a gyártók javaslatot tesznek a szervizintervallumokra, amelyek alapján időközönként ajánlott az olajszint ellenőrzése, illetve cseréje. Az ajánlott szervizintervallumok betartása hozzájárul a hajtómű hosszabb élettartamához és optimális működéséhez.


A 75W90 hajtóműolajat az alábbi járműtípusokhoz ajánlják


Személyautók
Előszeretettel ajánlják a személyautókhoz, különösen olyan modellekhez, amelyek manuális sebességváltóval rendelkeznek. Ez magában foglalhatja a kisautókat, középkategóriás autókat és nagyobb szedán típusokat is.

Teherautók és kisteherautók
A teherautók és kisteherautók, különösen azok, amelyek nehéz terheket szállítanak vagy vontatnak, szintén gyakran használják ezt a kiváló olajat. Megbízható kenést és védelmet biztosít a nagy terheléseknek kitett hajtóműben.

Terepjárók és SUV-ok
A terepjárók és SUV-ok esetében, különösen azokban a járművekben, amelyek off-road vagy nehéz terepen kell, hogy helyt álljanak, a 75W90 ajánlott. Az olaj kiváló védelmet nyújt a hajtómű alkatrészeinek a kihívást jelentő terepviszonyokkal szemben.

Haszongépjárművek
Haszongépjárművekben is alkalmazzák, például kamionokban, buszokban és más nagy terhelésű járművekben. Az olaj kiváló kenést és védelmet nyújt a nagy teljesítményű hajtóművek számára.

Mindig olvassuk el a jármű használati útmutatóját vagy konzultáljunk a gyártóval annak érdekében, hogy megtudjuk, hogy a 75W90 hajtóműolaj alkalmas-e a konkrét járműhöz.

Termékkategóriák