Segíthetünk? Fékmester Ügyfélszolgálat
Termékek

Termékek

Kiemelt termékek

2 termék megjelenítése 2 termék közül
  • Ásványi kenőanyag Ajánlott benzin, gázolaj, PB-gáz és a turbómotorok. Ezek megfelelnek az érintett felhasználók hosszú távú megőrzését a motor teljesítményét. ACEA Előírások: ACEA A1/B1, API Előírások: API SL/CF
Elérhetőség: Szállítható
3 655 Ft
  • ACEA A1/B1,API SL/CF
Elérhetőség: Szállítható
15 865 Ft

A 10W30 motorolaj népszerű választás az autónkhoz


A 10W30 motorolaj egyik legfontosabb jó tulajdonsága a viszkozitása. A "10W" rész a viszkozitási osztályt jelzi alacsony és magas hőmérsékleten. A "10" a hidegindításhoz szükséges viszkozitást jelöli, ami könnyebb hidegindítást eredményez. A "30" pedig a meleg állapotban tapasztalható viszkozitást jelzi, ami a motor kenését és a teljesítményt biztosítja normál üzemi hőmérsékleten. A közepes viszkozitási osztályba tartozik, így széles körben alkalmazható a legtöbb személyautóban és könnyű teherautóban. Ez az olajtípus univerzális, alkalmas városi vezetésre és autópályán való használatra egyaránt.


A 10W30 motorolaj alkalmazkodik az időjárási körülményekhez


Jól teljesít téli hidegben és nyári melegben egyaránt. Alacsony hőmérsékleti viszonyok mellett is megfelelően áramlik és biztosítja a gyors indítást, és nagy melegben is képes gondoskodni a motor megfelelő kenéséről. Védelmi tulajdonságok: magas hőstabilitással és oxidációgátló képességgel rendelkezik, amely védi a motort a kopástól, a lerakódásoktól és a hőbomlástól. Ezáltal hozzájárul a motor élettartamának meghosszabbításához és a teljesítmény fenntartásához.

Minden esetben kövessük az adott autó gyártójának ajánlásait és előírásait az olaj típusának kiválasztásakor. A motorolaj szaküzlet eladó munkatársa szaktanácsadással segíthet ebben, ha webáruház kínálatból választunk akkor nézzünk teszt eredményeket is, és ne csupán az ár határozza meg melyik olaj mellett tesszük le a voksunkat. Az autó használati útmutatója tartalmazza a megfelelő olajviszkozitást és specifikációkat az optimális teljesítmény és a motor védelme érdekében.


A 10W30 olaj segít csökkenteni az üzemanyag felhasználást


Jobb üzemanyag-hatékonyságot eredményezhet az autóban így gazdaságosabb jármű használatot tesz lehetővé. A kisebb súrlódás és az alacsonyabb belső ellenállás miatt hozzájárul az üzemanyag-fogyasztás csökkentéséhez.

A 10W30 motorolaj kiváló kenést biztosít a motorban, még extrém hőmérsékleteken is. Ez segít megvédeni a motor belső alkatrészeit a kopástól és a súrlódástól, miközben megfelelő védelmet nyújt a hőhatásokkal szemben.

Megfelel a környezetvédelmi előírásoknak is, mivel több gyártó környezetbarát összetevőket használ a formula gyártása során. Ezzel hozzájárul a károsanyag-kibocsátás csökkentéséhez és a környezeti terhelés mérsékléséhez.

Minden autónak saját olajigénye van, és a gyártók ajánlásait soha nem szabad figyelnem kívül hagyni. Az autó gyártójának előírásai magukban foglalják az olaj típusát, viszkozitási osztályát és más specifikációkat, amelyek biztosítják a motor optimális működését és hosszabb élettartamát.


A 10W30 motorolaj széles körben alkalmazható az alábbi autótípusokhoz


Szinte minden személyautóhoz, beleértve a szedánokat, kupékat, kombikat és ferdehátúakat is, megfelelő választás lehet. A kisebb, könnyű teherautók, mint például a furgonok és kis teherszállító járművek, jól működnek vele. Crossover és SUV-ok, valamint a sportos haszongépjármű (SUV) számára is a 10W30 olajat javasolja a gyártó. Érdemes azonban ellenőrizni az autó használati útmutatóját, hogy megfelelően értelmezzük a gyártó ajánlásait. Bizonyos motorkerékpár modellekhez is ajánlott lehet. A típusának és viszkozitásának pontos meghatározásához mindig ellenőrizzük a motorkerékpár gyártójának ajánlásait.

Fontos tudnivaló, hogy minden autótípusnak és még ugyanazon típus különböző évjáratainak is lehetnek eltérő olajigényei. Mindig az autó gyártójának ajánlásait kövesse, és ellenőrizze az autó használati útmutatóját, hogy biztos lehessen benne ez a motorolaj az optimális vagy más olajtípus való a járművéhez.

Termékkategóriák