Segíthetünk? Fékmester Ügyfélszolgálat
Termékek

Termékek

1 termék megjelenítése 1 termék közül
Elérhetőség: Szállítható
3 865 Ft

75W85 hajtóműolaj, kopás és zajcsökkentés


A 75W85 hajtóműolaj egy specifikus viszkozitási osztályba tartozó olaj, amely a hajtóművek kenésére használatos.
A 75W85 jelölés azt jelenti, hogy az olaj viszkozitása hidegen (W - winter) 75-ös, míg melegen 85-ös viszkozitási osztályú. Az alacsony hideg viszkozitás lehetővé teszi az olaj gyorsabb áramlását hideg környezetben, míg a magas meleg viszkozitás garantálja a megfelelő védelmet a megnövekedett hőmérsékleti körülmények között.

Kenési sajátosságok
Hatékony kenést biztosít a hajtóműben lévő fogaskerekek, csapágyak és egyéb mozgó alkatrészek számára. Megvédi ezeket az alkatrészeket a kopástól és attól, hogy idő előtt tönkre menjenek, minimalizálja a súrlódást és növeli a hajtómű élettartamát.

Magas hőmérsékleten is stabil marad
Az olaj megfelelő hőstabilitással rendelkezik, megőrizi viszkozitását és teljesítményét magas hőmérsékleten is. Ez rendkívül fontos, mivel a hajtóműben magas hőmérsékletek alakulhatnak ki, és az olajnak képesnek kell lennie megfelelő védelmet nyújtani a kopással és a hővel szemben ez esetben is.

Korrózióvédelem
A 75W85 hajtóműolaj korrózióvédelmi tulajdonságokkal is rendelkezik. Védelmet nyújt a hajtómű alkatrészeinek a rozsda és más károsodás ellen. Ez is lényeges, mivel a hajtóműben jelen lehetnek nedvesség és egyéb káros anyagok, amelyek korróziót okozhatnak.

Felturbózott kenési tulajdonságok
Továbbfejlesztett kenési tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek csökkentik a kopást és a zajt a hajtóműben. Ez elősegíti a simább és csendesebb működést, és növeli a hajtómű élettartamát.

A hajtóműolaj típusa és viszkozitása a jármű gyártójának ajánlásaitól függ. Mindig olvassuk el a jármű használati útmutatóját vagy konzultáljunk egy szakértővel, például az eladó a szaküzletben segít abban, hogy megtudjuk, milyen típusú hajtóműolajat ajánlanak a konkrét járműhöz. A megfelelő olaj kiválasztása biztosítja a hajtómű optimális teljesítményét és védelmét. Az autós magazinokban számos teszt és vásárlói vélemény is szerepel, amelyek segíthetnek a döntésben és persze az ár sem utolsó szempont.


Széles körben alkalmazható
A 75W85 hajtóműolaj sokféle jármű hajtóműveihez alkalmas, beleértve az autókat, teherautókat, SUV-okat és más közúti járműveket. Ez rugalmasságot nyújt a választásban.

Üzemanyag takarékos
Az alacsony viszkozitású 75W85 segít takarékoskodni az üzemanyaggal. Az alacsony viszkozitás csökkenti az energiaveszteséget a hajtóműben, ami üzemanyag-megtakarítást eredményez.

Hidegindítási tulajdonságok
Remek hidegindítási tulajdonságokkal rendelkezik. Az alacsony hideg viszkozitás lehetővé teszi az olaj gyors és hatékony áramlását hideg környezetben, ami elősegíti a könnyű hidegindítást és a sima működést zord időjárás esetén is.

Kiváló terhelhetőség
Jó terhelhetőséggel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy képes ellenállni a nagyobb nyomatékoknak és terheléseknek. Ez különösen fontos lehet olyan járműveknél, amelyek nehéz terhet hordoznak, például teherautók és terepjárók esetében.

Kiváló a hőstabilitása
A 75W85 hajtóműolaj kiváló hőstabilitással rendelkezik, ami azt jelenti, hogy képes megbirkózni a magas hőmérsékletekkel és megőrizni viszkozitását és teljesítményét. Ez biztosítja a hatékony kenést és védelmet a magas hőmérséklettel járó körülmények között.

Konzultáljunk a járműgyártóval vagy egy megbízható szakemberrel, például egy szaküzlet eladó munkatársával mielőtt kiválasztjuk a hajtóműolajat. A vásárlói vélemények és a teszt eredmények által is szerezhetünk információkat, emellett az ár vonatkozásában is tájékozódhatunk. A terméket webáruházból is megrendelhetjük.
Az adott jármű specifikációi és az ajánlott olajtípusok eltérőek lehetnek. A megfelelő olaj kiválasztása segít a hajtómű optimális működésében és védelmében, valamint a jármű teljesítményének és megbízhatóságának fenntartásában.


A 75W85 hajtóműolaj a következő járműtípusokhoz használható


Személyautók
A legtöbb személyautó gyártója ajánlja ezt az olajat a manuális sebességváltóhoz. Ez magában foglalhatja a különböző méretű és típusú személyautókat, beleértve a kisautókat, középkategóriás autókat és nagyobb szedánokat is.

Teherautók és kisteherautók
A kisteherautók és teherautók számára is tökéletes választás, különösen akkor, ha manuális sebességváltóval vannak felszerelve.

Terepjárók és SUV-ok
A terepjárók és SUV-ok, különösen azok, amelyek nehéz terepviszonyok között működnek, gyakran használják ezt a remek hajtóműolajat. Ez az olaj kiváló védelmet nyújt a magas terhelések, nyomatékok és a nehéz terepviszonyok okozta kihívásokkal szemben.

Motorsport járművek
A motorsport járművekhez, mint például a rally autók, drift autók és versenyautók is remek. Kiváló kenést és védelmet nyújt a magas teljesítményű motorokban és sebességváltókban.

Az ajánlott olajtípus, például a 75W85 hajtóműolaj kiválasztása biztosítja a hajtómű optimális működését és védelmét, valamint hozzájárul a jármű megbízhatóságához és teljesítményéhez.

Termékkategóriák