Segíthetünk? Fékmester Ügyfélszolgálat
Termékek

Termékek

Kiemelt termékek

2 termék megjelenítése 2 termék közül
  • Szélsőséges igénybevételekre tervezett, észter báisú, teljesen szintetikus, hígan folyó váltóolaj váltókhoz és hajtóművekhez. Megfelel minden fajta sebességváltóhoz, hajtóműhöz, hypoid fogazású differenciálműhöz. Kielégíti a nagyteljesítményű, illetve sport és verseny járművek által támasztott követelményeket is. Széles versenyhasználhatósági skála. A folyékonyság megkönnyíti a váltást még alacsony hőmérsékleten is. Stabilitását magas hőmérsékleten is megőrzi, miközben a különösen nagy nyomásokat is állja ( kopás-, korrózió- és habzásgátló adalékolás ), egyúttal még szélsőséges üzemeltetési körülmények mellett is redukálódik a súrlódás, csökken a kopás. Az erőátvitelt könnyűvé teszi. Szabvány: API GL 4 és GL5/MIL-L-2105D
Elérhetőség: Szállítható
7 190 Ft
  • Híg folyású, félszintetikus váltóolaj 5 fokozatú váltókhoz és minimális csúszást sem megengedő hypoid fogazású hajtóművekhez. Speciális adalékok a kenőképesség javításához és a bemaródás elkerüléséhez. Nagyon alacsony hőmérsékleten is optimális kenést biztosít. A különleges adalékok csökkentik a súrlódást és egyben a korrózió elleni védelmet is garantálják. Folyékonysága alacsony hőmérsékleten is simává, egyszerűvé teszi a sebességváltást, de magas hőmérsékleten is stabil marad az olajfilm. Szabvány: API GL 4 és GL5/MIL-L-2105D
Elérhetőség: Szállítható
4 335 Ft

A 75W90 hajtóműolaj legfontosabb tulajdonságai


75W90 hajtóműolaj viszkozitása: A 75W90 jelzés azt jelenti, hogy az olaj viszkozitása hidegen (W - winter) 75-ös, míg melegen 90-es viszkozitási osztályba tartozik. Az alacsony hideg viszkozitás lehetővé teszi az olaj gyorsabb áramlását hideg környezetben, míg a magasabb meleg viszkozitás biztosítja a megfelelő védelmet magas hőmérsékleten.

Kenési tulajdonságok
A 75W90 hatékony kenést biztosít a hajtóműben lévő fogaskerekek, csapágyak és egyéb mozgó alkatrészek számára. Az olaj megvédi ezeket az alkatrészeket a kopástól és az idő előtti elhasználódástól, minimalizálva a súrlódást és növelve a hajtómű élettartamát.

Hőstabilitás
Az olaj megfelelő hőstabilitással rendelkezik, megőrizve viszkozitását és teljesítményét magas hőmérsékleten. Ez rendkívüli fontosságú, mivel a hajtóműben magas hőmérsékletek alakulhatnak ki, és az olajnak képesnek kell lennie megfelelő védelmet nyújtani a kopással és a hővel szemben.

Terhelhetőség
A 75W90 hajtóműolaj jó terhelhetőséggel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy képes helytállni a nagyobb nyomaték és terhelés esetén is. Ez különösen fontos olyan járműveknél, amelyek nagy súlyokat szállítanak, például teherautók és terepjárók esetében.

Korrózióvédelem
Remek korrózióvédelmi tulajdonságokkal rendelkezik. Alkalmas rá, hogy megvédje a hajtómű alkatrészeit a rozsdától és más károsodásoktól. Ez különösen fontos, mivel a hajtóműben jelen lehetnek nedvesség és egyéb káros anyagok, amelyek korróziót okozhatnak.

Konzultáljunk a járműgyártóval vagy egy megbízható szakemberrel, például egy szakbolt eladó munkatársával mielőtt kiválasztjuk a hajtóműolajat. Az adott jármű specifikációi és az ajánlott olajtípusok eltérőek lehetnek. A megfelelő olaj kiválasztása segít a hajtómű optimális működésében és védelmében, valamint a jármű teljesítményének és megbízhatóságának fenntartásában. Az autós magazinok teszt eredményei, illetve a vásárlói vélemény rovatok révén is sok új információhoz juthatunk a témában. Webáruházból is megrendelhető a termék, ahol az ár is kedvezőbb lehet.

Hangcsillapítás
Hangcsillapító tulajdonságokkal is rendelkezik, amelyek segítenek csökkenteni a hajtómű zajszintjét és rezgéseit. Ez javítja a járművezetés kényelmét és csökkenti hajtóműből érkező kellemetlen hangokat.

75W90 hajtóműolajat széles alkalmazási tartomány jellemzi
Különböző típusú járművekhez és hajtóművekhez ajánlják, beleértve az autókat, teherautókat, terepjárókat és más járműveket. Ez rugalmasságot nyújt a választásban, és a legtöbb járműhöz alkalmazható.

Megnövekedett élettartam
A megfelelő minőségű 75W90 hosszabb élettartamot biztosít a hajtóműnek. Az olaj magas minősége és kiváló kenési tulajdonságai segítenek megőrizni a hajtómű alkatrészeinek integritását és hatékony működését hosszú távon.

Kompatibilitás
A 75W90 hajtóműolaj kompatibilis más hajtóműolajokkal, ami lehetővé teszi az olaj könnyű keverhetőségét és cseréjét. Ez megkönnyíti az olajcsere folyamatát és biztosítja az optimális kenést a hajtómű számára.

Javasolt szervizintervallumok
A hajtómű olajok esetében a gyártók javaslatot tesznek a szervizintervallumokra, amelyek alapján időközönként ajánlott az olajszint ellenőrzése, illetve cseréje. Az ajánlott szervizintervallumok betartása hozzájárul a hajtómű hosszabb élettartamához és optimális működéséhez.


A 75W90 hajtóműolajat az alábbi járműtípusokhoz ajánlják


Személyautók
Előszeretettel ajánlják a személyautókhoz, különösen olyan modellekhez, amelyek manuális sebességváltóval rendelkeznek. Ez magában foglalhatja a kisautókat, középkategóriás autókat és nagyobb szedán típusokat is.

Teherautók és kisteherautók
A teherautók és kisteherautók, különösen azok, amelyek nehéz terheket szállítanak vagy vontatnak, szintén gyakran használják ezt a kiváló olajat. Megbízható kenést és védelmet biztosít a nagy terheléseknek kitett hajtóműben.

Terepjárók és SUV-ok
A terepjárók és SUV-ok esetében, különösen azokban a járművekben, amelyek off-road vagy nehéz terepen kell, hogy helyt álljanak, a 75W90 ajánlott. Az olaj kiváló védelmet nyújt a hajtómű alkatrészeinek a kihívást jelentő terepviszonyokkal szemben.

Haszongépjárművek
Haszongépjárművekben is alkalmazzák, például kamionokban, buszokban és más nagy terhelésű járművekben. Az olaj kiváló kenést és védelmet nyújt a nagy teljesítményű hajtóművek számára.

Mindig olvassuk el a jármű használati útmutatóját vagy konzultáljunk a gyártóval annak érdekében, hogy megtudjuk, hogy a 75W90 hajtóműolaj alkalmas-e a konkrét járműhöz.

Termékkategóriák