Segíthetünk? Fékmester Ügyfélszolgálat
Termékek

Termékek

3 termék megjelenítése 3 termék közül
Elérhetőség: Szállítható
4 415 Ft
Elérhetőség: Szállítható
4 105 Ft
  • Teljes mértékben szintetikus, nagy teljesítményű kenőanyag bármilyen olyan korszerű, csúszásmentes, vagy megengedett csúszású , áthidaló tengelykapcsolós automata váltók ( kézi működtetés, szekvenciális, elektronokusan kontrollált… ) számára. Elsősorban amerikai (GM, FORD, CHRYSLER …), ázsiai ( HYUNDAI, KIA, MITSUBISHI, NISSAN, SSANGYONG, SUBARU, TOYOTA… ) és európai ( BMW, CITROEN, FIAT, MB, PEUGEOT, RENAULT,… ) autógyártók automata váltóihoz ajánlott. Használható olyan korosabb automata váltókhoz, nyomatékváltókhoz, szervokormányokhoz, hajók irányváltóihoz, hidrosztatikus erőátviteli rendszerekhez, mechanikai és hidraulika rendszerekhez is, ahol az előírt folyadék minőség DEXRON ( a DEXRON VI kivételével ) vagy MERCON.
Elérhetőség: Szállítható
4 735 Ft

Az ATF automata váltókhoz


Az ATF (Automatic Transmission Fluid) olaj egy speciális típusú olaj, amelyet az automataváltókhoz használnak. Számos fontos tulajdonsága van, amelyek hozzájárulnak az automataváltó hatékony működéséhez és védelméhez.

Kenés és hőelvezetés
Hatékonyan ken és nyújt védelmet az automataváltó belsejében lévő mozgó alkatrészeknek, például a fogaskerekeknek és a csapágyaknak. Emellett segít a hőelvezetésben is, ami különösen fontos az automataváltó hőtermelése miatt.

Viszkozitás
Megfelelő viszkozitással rendelkezik, lehetővé téve ezzel a váltó zavartalan működését. Alacsonyabb viszkozitással rendelkezik, mint a hajtóműolaj, hogy hatékonyan tudjon áramlani a kis átvezető csöveken és kenőrendszereken keresztül.

Víztaszító képesség
Jó víztaszító képessége. Ez fontos a nedvesség megakadályozása érdekében, amely a kenőrendszerbe kerülhet. A víz jelenléte negatívan befolyásolhatja az olaj teljesítményét és a váltó alkatrészeinek élettartamát.

Korrózióvédelem
Megvédi a korróziótól és a rozsdától a váltó belsejében lévő alkatrészeket, a fogaskerekeket, a csapágyakat és más összetevőket.

Reakcióképesség
Gyorsan reagál a váltó működésére. Ez lehetővé teszi a sima váltást, a fokozatváltást és a megbízható működést a különböző sebességeken és terheléseken.

Az ATF olaj típusa és minősége nagymértékben függ az adott jármű gyártójától és a váltótípustól. Minden járműgyártó külön ajánlásokkal rendelkezik az olaj típusára, minőségére és cseréjére vonatkozóan. Mindig olvassuk el a jármű használati útmutatóját, konzultáljunk a gyártóval, vagy szaküzlet eladó munkatársával, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy az adott ATF olaj megfelelő választás-e a konkrét járműhöz és váltóhoz. A teszt eredmények és a vásárlói vélemények is támpontot adhatnak a döntéshez. Az ár vonatkozásában is érdemes tájékozódni és akár webáruházból is rendelhetjük a terméket.

Súrlódáscsökkentés
Súrlódáscsökkentő tulajdonságokkal is rendelkezik. Csökkenti a súrlódást és a kopást a váltó alkatrészei között, így hosszabb élettartamot és megbízhatóbb működést biztosít.

Tisztító hatás
Tisztító hatású, eltávolítja a lerakódásokat és szennyeződéseket a váltó belső részeiről. Ezzel garantálja a váltó optimális működését és megelőzni a problémákat.

Változó hőmérsékleti tartomány
Széles hőmérsékleti tartományban képes működni, a váltó különböző hőmérsékleti körülmények között is hatékony marad. Az alacsony hőmérsékleten való könnyű áramlás biztosítja a váltó hidegindítását, míg a magas hőmérsékleten való stabilitás megakadályozza az olaj lebomlását és viszkozitásának változását.

Védőhatás
Kiváló védelmet nyújt a váltó alkatrészeinek, például a fogaskerekeknek, a csapágyaknak és a szelepeknek. Ez segít megőrizni az alkatrészek integritását és megakadályozza a kopást és a súrlódást.

Kompatibilitás
Kompatibilis az adott váltóval és az ahhoz kapcsolódó tömítéseivel és tömítésgyűrűivel. Ez biztosítja a tökéletes illeszkedést és a szivárgásmentes működést.

Az ATF olaj nem minden váltóval kompatibilis

Nem minden esetben kompatibilis különböző járművek és váltótípusok között. Mindig ellenőrizzük a járműgyártó ajánlásait konzultáljunk szakértőkkel, hogy megbizonyosodjunk róla, hogy az adott olaj megfelelő választás-e a konkrét járműhöz és váltóhoz.

Az ATF olajat különböző járművekben használják, amelyek automatikus sebességváltóval vagy hidraulikus erőátvitellel működnek.

Személygépjárművek
Személyautókban, beleértve a szedánokat, kupékat, kombikat és egyéb típusokat előszeretettel alkalmazzák. Számos autómárka és modell írja elő az ATF olaj használatát az automatikus sebességváltókhoz.

Haszongépjárművek
A teherautók és más haszongépjárművek is gyakran használnak ilyen olajat az automatikus sebességváltókban vagy hidraulikus erőátvitelrendszerben. Ez a segíti a hatékony működést és a megbízható teljesítményt a nehéz terhelés alatt.

Terepjárók és SUV-ok
Az off-road járművek és sportos terepjárók, beleértve az SUV-okat és terepjárókat, sokszor használják ezt az olajat az automatikus sebességváltóban. Ez segít a váltónak alkalmazkodni a különböző terepviszonyokhoz és terheléshez.

A motorcsónakokhoz is használnak ATF olajat
Bizonyos motorcsónakok hidraulikus erőátvitellel rendelkeznek, amelyekhez ilyen olajat használnak a hatékony működéshez és a sima sebességváltáshoz.

Személyszállító buszok és teherautók
Nagyobb méretű buszok és teherautók gyakran használnak automatikus sebességváltót, és ennek megfelelő a váltó kenéséhez és védelméhez az ATF olajat választják.

Termékkategóriák