Segíthetünk? Fékmester Ügyfélszolgálat
Termékek

Termékek

1 termék megjelenítése 1 termék közül
Elérhetőség: Szállítható
7 595 Ft

A 80W hajtóműolaj hasznos tulajdonságai


Az 80W jelzés azt jelenti, hogy az olaj viszkozitása hidegen (W - winter) 80-as a 80W hajtóműolajra vonatkozóan. Ez a viszkozitási osztály megfelelő hidegindítási tulajdonságokat biztosít, és lehetővé teszi az olaj gyorsabb áramlását hideg környezetben. Ez támogatja az olajat abban, hogy gyorsan eljusson a kritikus alkatrészekhez, és biztosítsa a megfelelő kenést az indításhoz.

Kenés és védelem
Hatékonyan ken és védelmet nyújt a hajtóműben lévő fogaskerekeknek, csapágyaknak és egyéb mozgó alkatrészeknek. Az olaj megakadályozza az alkatrészek kopását, minimalizálja a súrlódást, ezzel hozzájárulva a hajtómű hosszabb élettartamához és megbízhatóságához.

Magas hőmérsékleten is stabil marad
Jó hőstabilitással rendelkezik, így megtartja viszkozitását és teljesítményét magas hőmérsékleten is. Ez különösen fontos, mivel a hajtóműben magas hőmérsékletek alakulhatnak ki. Az olajnak képesnek kell lennie megbirkózni ezekkel a hőmérsékletekkel, és megfelelő kenés és védelem érdekében.

Terhelhetőség
Ellenáll a nagyobb nyomatékoknak és terheléseknek. Ez lényeges, különösen olyan járműveknél, amelyek nagy súlyokat szállítanak vagy vontatnak, például teherautók esetében.

Alkalmazási területei
Az 80W hajtóműolaj számos különböző típusú jármű hajtóművében alkalmazható. Ez széles lehetőségek tárházát nyitja meg a választás terén. Használható személyautókban, teherautókban, terepjárókban és más járművekben.

Mielőtt hajtóműolajat választunk konzultáljunk a járműgyártóval vagy egy megbízható szakemberrel, esteleg a szaküzletben az eladóval. Az adott jármű specifikációi és az ajánlott olajtípusok eltérőek lehetnek. A megfelelő olaj kiválasztása segít a hajtómű optimális működésében és védelmében, valamint a jármű teljesítményének és megbízhatóságának fenntartásában. Az online és ofline autós magazinok teszt eredményei és a vásárlói vélemények rovat is támpontul szolgálhat. A terméket webáruház polcairól is megrendelhetjük, ahol még az ár is kedvezőbb lehet.


További információk az 80W hajtóműolajról:


Hidegindítás
Kiválóak a hidegindítási tulajdonságai, ami különösen fontos hideg éghajlati körülmények között és télen. Az olaj hozzájárul a könnyű hidegindításhoz és gyors kenést biztosít a hajtóműnek, még alacsony hőmérsékleteken is.

Korrózióvédelem
Kiváló korrózióvédelmet nyújt a hajtóműben lévő alkatrészek számára. Megakadályozza a rozsdásodást és a korróziót, ezzel téve tartóssá és hosszú élettartamúvá a hajtóművet.

Magas szintű terhelhetőség
Az 80W hajtóműolaj jól terhelhető, ellenálló a nagy igénybevétellel és nagy nyomatékkal szemben. Ez különösen fontos olyan járművek esetében, amelyeket nagy súlyokkal terhelnek vagy vontatásra használnak, például lakóautók, off-road járművek vagy pótkocsik.

Üzemanyag takarékos
Az olaj csökkenti a belső súrlódást a hajtóműben, ami javítja az üzemanyag-fogyasztást és hozzájárul a jármű hatékonyságához.

Kompatibilis más hajtóműolajokkal és tömítésekkel. Ez lehetővé teszi az olaj keverhetőségét más típusú olajokkal, valamint az alkalmazását különböző típusú hajtóművekben. Ez fontos a könnyű és megbízható olajcserékhez.


A 80W hajtóműolajat számos járműtípushoz ajánlják


Személyautók
Személyautókhoz tökéletesen megfelelő, főként a manuális sebességváltóval működőkhez. Ez magában foglalhatja a kisautókat, középkategóriás autókat és a szedánokat is.

Terepjárók és SUV-ok
Terepjárókban és SUV-okban, is jól működik, főleg olyan járművekben, amelyeket off-road vagy nehéz terepen használnak. Az olaj kiváló védelmet nyújt a hajtómű alkatrészeinek a kihívást jelentő terepviszonyokkal szemben.

Haszongépjárművek
Gyakran alkalmazzák haszongépjárművekben, például teherautókban és buszokban. Az olaj kiváló kenést és védelmet nyújt a nagy teljesítményű hajtóművek számára, amelyek magas terheléssel dolgoznak.

Sportautók
Alkalmazzák sportautókban is, főleg azokban, amelyeknek magas teljesítményű motorjuk és manuális sebességváltójuk van. Az olaj kiváló kenést és védelmet nyújt a sportautók hajtóműveiben, amelyek nagy terhelés alatt működnek és magas fordulatszámon pörögnek.

Többfunkciós járművek
Többfunkciós járművekben is kiválóan helytáll, például lakóautókban, amelyek különféle terheléseket szállítanak és változatos környezeti körülmények között működnek.

Fontos megjegyezni, hogy minden járműgyártó és modell eltérő ajánlásokkal rendelkezhet a hajtóműolaj típusával kapcsolatban. Mindig olvassuk el a jármű használati útmutatóját vagy konzultáljunk a gyártóval annak érdekében, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy az 80W hajtóműolaj alkalmas-e a konkrét járműhöz.

Termékkategóriák