Segíthetünk? Fékmester Ügyfélszolgálat
Termékek

Termékek

1 termék megjelenítése 1 termék közül
  • Extreme Pressure (EP) hajtóműolaj hipoid fogazású hajtóművekhez, differenciálművekhez. API GL-5, MIL-L-2105-D
Elérhetőség: Szállítható
1 875 Ft

Az 80W90 hajtóműolaj jól terhelhető


Az 80W90 jelzés jelentése, hogy az olaj viszkozitása hidegen (W - winter) 80-as, míg melegen 90-esa 80W90 hajtóműolaj vonatkozásában. Hidegen az olaj viszkozitása kisebb, így könnyebb mozgást tesz lehetővé a hidegindításkor, míg melegen stabilabb viszkozitással biztosítja a megfelelő kenést.

Kenés és védelem
Hatékonyan keni és védi a hajtóműben lévő fogaskerekeket, csapágyakat és egyéb mozgó alkatrészeket. Megakadályozza a kopást, csökkenti a súrlódást, hozzájárulva a hajtómű megbízható működéséhez és hosszabb élettartamához.

Jól terhelhető
Ellenáll a nagyobb nyomatékoknak és terheléseknek. Ez különösen fontos olyan járműveknél, amelyek nehéz szállítmányt visznek vagy vontatnak, például teherautók vagy terepjárók esetében.

Stabil marad magas hőmérsékleten
Jó a hőstabilitása. Magas hő hatására is megtartja viszkozitását és teljesítményét. Ez fontos, mivel a hajtóműben magas hőmérséklet alakulhatnak ki. Az olajnak képesnek kell lennie megbirkózni ezekkel a hőmérsékletekkel, megfelelő kenést és védelmet garantálva az alkatrészek számára.


80W90 hajtóműolaj kompatibilis más olajokkal


Kompatibilis más hajtóműolajokkal és tömítésekkel. Ez a tulajdonsága lehetővé teszi a keverhetőségét más típusú olajokkal, és alkalmassá teszi különböző típusú hajtóművekben való használatra. Ez könnyű és megbízható olajcserét tesz lehetővé.

Alkalmazhatósága
Széles körben alkalmazható különböző típusú járművekben, például személyautókban, teherautókban, terepjárókban és más járművekben.

Amikor olajat választunk mindig konzultáljunk egy megbízható szakemberrel, mielőtt kiválasztjuk. Tájékozódási pontként utánanézhetünk az autós magazinokban található teszteknek vagy a vásárlói véleményeknek és a szaküzletben az eladó is számos információval fog szolgálni. Webáruházból is rendelhetjük, ahol még az ár is kedvezőbb lehet.
Az adott jármű specifikációi és az ajánlott olajtípusok eltérőek lehetnek. A megfelelő olaj kiválasztása segít a hajtómű optimális működésében és védelmében, valamint a jármű teljesítményének és megbízhatóságának fenntartásában.

Hővezető képesség
Az 80W90 jó hővezető képességgel rendelkezik. Hatékonyan elvezeti és eloszlatja a hőt a hajtómű alkatrészei között. Ez segít megelőzni a túlzott hőfelhalmozódást és hozzájárul a hajtómű hűtéséhez.

Oxidációállóság
Ellenáll az oxidációállónak, az oxidációs folyamatoknak, amelyek a hő és az oxigén hatására bekövetkeznek. Ezzel megőrzi az olaj tisztaságát és teljesítményét a használat során.

Habzásgátlás
Hatékonyan gátolja a habképződést. A habzás az olajba kerülő levegő vagy más kontaminánsok hatására következhet be, és negatívan befolyásolhatja az olaj kenési és védelmi tulajdonságait. Az olajnak megfelelő habzásgátló tulajdonságai segítik a hatékony működést és a hosszabb élettartam elérést a motor számára.

A 80W90 hajtóműolajnak jó a víztaszító képessége
Jó víztaszító tulajdonságokkal rendelkezik. Képes elzárni a víz útját és megakadályozza annak bejutását a hajtóműbe. A víz jelenléte az olajban korróziót és más problémákat okozhat.

Tartósság
Az 80W90 hosszú élettartamú. Képesnek megtartani teljesítményét és tulajdonságait hosszabb ideig, még a nehéz körülmények között is. A tartósság segít a hajtómű megbízható működésében és ritkábban van szükség olajcserére.


Az 80W90 hajtóműolajat az alábbi járműtípusokhoz javasolják


Személyautók
Az 80W90 hajtóműolajat személyautókban szívesen használják, különösen azokban, amelyeknek manuális sebességváltójuk van. Ide tartoznak a kisautók, középkategóriás autók és nagyobb szedánok.

Terepjárók és SUV-ok
Ezt a hajtóműolajat gyakran használják terepjárókban és SUV-okban, főleg, off-road vagy nehéz terepen használt autókhoz. Az olaj kiváló védelmet nyújt a hajtóműben lévő fogaskerekek és csapágyak számára a nehéz terhelés estén is.

Haszongépjárművek
Haszongépjárművekben, például teherautókban és buszokban is helytáll. Remek kenést és védelmet nyújt a nagy terhelés alatt is a hajtómű számára.

Többfunkciós járművek
Többfunkciós járművekhez is alkalmas, például lakóautókban, amelyek nagy terheket szállítanak és sokféle időjárási körülmény van rájuk hatással.

Kisteherautók
Az 80W90 hajtóműolajat kisteherautókban is használják, amelyek kis munkafelvevő kapacitással rendelkeznek és különböző szállítási feladatokat látnak el.

Termékkategóriák