Segíthetünk? Fékmester Ügyfélszolgálat
Termékek

Termékek

Kiemelt termékek

1 termék megjelenítése 1 termék közül
  • Hajtóműolaj motorkerékpárokhoz. API SL, JASO T-903:2016 MA2
Elérhetőség: Szállítható
3 145 Ft

A 10W40 hajtóműolaj legjellemzőbb tulajdonságai


A 10W40 hajtóműolaj egyik legfontosabb tulajdonsága a viszkozitás. A "10W" rész a viszkozitási osztályt jelöli alacsony és magas hőmérsékleti körülmények között. A "10" a hidegindításkor szükséges viszkozitást jelöli, míg a "40" a meleg állapotban tapasztalható viszkozitást. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy hidegben viszonylag könnyen áramlik és biztosítja a gyors indítást, és melegben is megfelelő viszkozitást nyújt a motor kenéséhez.


A 10W40 hajtóműolaj hatékonysága hosszan tart


Kiváló kenést biztosít a motorban, és hatékonyan védi a motor belső alkatrészeit a kopástól és a súrlódástól. Ez a tulajdonsága hozzájárul a motor élettartamának meghosszabbításához, és a motor jó teljesítményének fenntartásához.

A 10W40 magas hőstabilitással rendelkezik, ellenállva az oxidációs folyamatoknak és a hőbomlásnak. Ez nagyon fontos a motor védelme és a motorolaj minőségének hosszú távú megőrzése miatt. Tartalmaz tisztító adalékokat is, amelyek segítenek eltávolítani a lerakódásokat és a szennyeződéseket a motorból. Ezzel tisztán tartja a motort és segíti a motorolaj hatékonyságát is.


A 10W40 hajtóműolaj használata csökkenti az üzemanyag felhasználást


Bár ez az olaj nem tartozik a legkönnyebb viszkozitási osztályba, mégis elég jó üzemanyag-hatékonyságot nyújt. Az alacsonyabb súrlódás és a megfelelő kenés csökkenti az üzemanyag-felhasználást ezzel gazdaságosabbá téve a jármű működését.

Az autónak és motornak saját olajigénye van, az autógyártók ajánlásait mindig figyelembe kell venni. A motorolaj szaküzletben az eladó segít a legjobb döntés meghozatalában. A webáruház kínáltában keresgélve pedig ne feledjünk néhány teszt eredményre is rá pillantani. Az autó használati útmutatója tartalmazni fogja a megfelelő olajviszkozitást és specifikációkat, amelyek segítenek megtalálni a legjobb olajtípust az adott motorhoz.

Gondoskodik a motorvédelemről, kímélve a motorban működő alkatrészeket. A megfelelő kenést biztosítva karbantartja a motort, csökkenti a kopást és a motor károsodását. Az olaj megfelelő viszkozitása segít a hőátadásban, így a motor hűtése is hatékonyabbá válik.


Többféle járműhöz is alkalmazhatjuk


A 10W40 olajat többféle járműtípushoz és motorhoz is használhatjuk. Személyautók, teherautók, crossover-ek, SUV-ok, motorkerékpárok és más gépek is használhatják ezt az olajat. Azonban mindig ellenőrizzük az adott jármű vagy motor gyártójának ajánlásait az ajánlott legoptimálisabb olaj típusáról.

Széles körben elérhető és elismert olajviszkozitási osztályt képvisel. Ez azt jelenti, hogy könnyen megtalálhatjuk az üzletek polcain vagy webáruházban és számos olajmárka, illetve gyártó kínálatában szerepel. Ez lehetővé teszi a könnyű beszerzést és használatot, amit az kedvező ár is támogat.

Minden esetben kövessük az autó vagy motor gyártójának ajánlásait az optimális hajtóműolaj kiválasztásához. Az autó vagy motor használati útmutatójában részletesen le van írva az ajánlott olajviszkozitás és specifikációk, amelyek a motor hatékony működését és a hosszú élettartamot szolgálják.


A 10W40 hajtóműolajat az alábbi járműtípusokhoz javasoljuk


A legtöbb személyautó márkához, ezen belül, a szedánok, kombik, ferdehátúak és kupék.

Teherautók és haszongépjárművek, a közepes és nagy teherautók, emellett más haszongépjárművek, furgonok, dobozos teherautók, emelőkosaras járművek és egyéb hasonló járművek esetében a 10W40 hajtóműolaj megfelelő választás lehet.

Termékkategóriák