Segíthetünk? Fékmester Ügyfélszolgálat
Termékek

Termékek

1 termék megjelenítése 1 termék közül
Elérhetőség: Szállítható
2 710 Ft

75W80 hajtóműolaj legfőbb jellemzői


A 75W80 hajtóműolaj egy speciális viszkozitású olaj, amelyet a hajtóművek kenésére használnak. A 75W80 jelölés azt jelenti, hogy az olaj viszkozitása hidegen (W - winter) 75-ös, míg melegen 80-as viszkozitási osztályba tartozik. Az alacsonyabb szám az alacsony hőmérsékleten való jobb áramlást jelzi, míg a magasabb szám az olaj magas hőmérsékleten történő megfelelő viszkozitását jelzi.

Kenési tulajdonságok
Megfelelő kenést biztosít a hajtóműben lévő fogaskerekek, csapágyak és egyéb mozgó alkatrészek számára. Az olaj védi ezeket az alkatrészeket a kopástól és az idő előtti elhasználódástól, elősegíti a sima és hatékony működést.

A 75W80 hajtóműolajnak magasa a hőstabilitása
Megfelelő hőstabilitással rendelkezik, a hőmérséklet emelkedésekor is megőrzi viszkozitását, kenőképességét. Ez biztosítja a megfelelő kenést és védelmet a magas hőmérsékleten is.

Korrózióvédelem
Megbízhatóan védi a motor alkatrészeit a rozsdától, a korróziótól és más károsodásoktól. Ez hozzájárul a hajtómű hosszabb élettartamához és megbízható működéséhez.

Kompatibilitás
Fontos, hogy a 75W80 hajtóműolaj kompatibilis legyen a jármű gyártójának ajánlásaival és az adott hajtóművel. Győződjünk meg róla, hogy az olaj megfelel az előírt szabványoknak és minősítéseknek.

A hajtóműolaj kiválasztásánál mindig figyelembe kell venni a jármű gyártójának ajánlásait és az előírt viszkozitási osztályokat. Ez biztosítja, hogy megfelelő olajat válasszunk a hajtóműhöz, amely hozzájárul a jármű optimális teljesítményéhez és védelméhez.


Támogatja az üzemanyag-hatékonyságot
Az alacsony viszkozitású 75W80 hozzájárul az üzemanyag-hatékonysághoz. Az alacsonyabb viszkozitás segít csökkenteni az energiaveszteséget a hajtóműben, ami jelentős üzemanyag-megtakarítást eredményez.

A 75W80 hajtóműolaj különböző típusú hajtóművekhez
Széles körben használatos különböző típusú hajtóművekben, beleértve a manuális sebességváltókat, differenciálműveket és néhány automatikus sebességváltót is. Ez rugalmasságot nyújt a választásban, mivel az olaj sokféle járműre alkalmas.

Hidegindítás
Az olaj alacsony hidegindítási viszkozitása segít a könnyű hidegindításban, mivel az olaj gyorsan és hatékonyan eljut a kritikus alkatrészekhez, még alacsony hőmérsékleten is. Ez csökkenti a kopást és növeli a motor élettartamát.

Változó hőmérséklet
A 75W80 széles hőmérsékleti tartományban működik hatékonyan, ami azt jelenti, hogy alkalmas szélsőséges hőmérsékletű környezetekben is. Ez különösen fontos lehet, ha a járműnek különböző időjárási körülmények között kell működnie.

Hosszú élettartam
Ha a megfelelő minőségű olajat használjuk és az előírt időszakonként lecseréljük, hosszabb élettartamú lehet a járművünk hajtóműve. Az olaj megfelelő védelmet nyújt az alkatrészeknek, minimalizálja a kopást és csökkenti a hajtóműben keletkező súrlódást.

A hajtóműolaj kiválasztásakor mindig vegyük figyelembe a jármű gyártójának ajánlásait és az előírt specifikációkat. Az olaj típusa és viszkozitási osztálya a jármű típusától és a hajtómű specifikációitól függően változhat. Ezért mindig olvassuk el a jármű használati útmutatóját vagy konzultáljunk egy szakértővel vagy a szaküzlet eladójával a megfelelő hajtóműolaj kiválasztásához. Az autós magazinok teszt eredményei és a vásárlói vélemények is támpontot nyújthatnak. Az ár vonatkozásában is érdemes tájékozódni. Webáruházban is megrendelhetjük a terméket.


A 75W80 hajtóműolajat a következő járműtípusokhoz javasolják


Személyautók
A legtöbb személyautó gyártója ajánlja ezt az olajat a manuális sebességváltóhoz. Ez magában foglalhatja a kisautókat, középkategóriás autókat és nagyobb személygépkocsikat is.

Haszongépjárművek
Bizonyos kisebb haszongépjárművek, például kisteherautók és furgonok is használhatják.

Motorsport járművek
Alkalmas a motorsport járművekhez is, beleértve a rally autókat, drift autókat és egyéb teljesítményorientált járműveket. Az alacsony viszkozitás és a hatékony kenési tulajdonságok hozzájárulnak a magas teljesítményhez és a váltó hosszabb élettartamához.

Fontos megjegyezni, hogy a gyártók ajánlásai és előírásai eltérhetnek a különböző járművek és hajtóművek között. Mindig olvassuk el a jármű használati útmutatóját vagy konzultáljunk a gyártóval, hogy megtudjuk, milyen típusú hajtóműolajat javasolnak a konkrét járműhöz.

A hajtóműolaj kiválasztásánál nemcsak a viszkozitás fontos, hanem az előírt minősítések és specifikációk is. Győződjünk meg arról, hogy az olaj megfelel az előírt szabványoknak, például a API vagy ACEA minősítéseknek, amelyek garantálják az olaj, például a 75W80 hajtóműolaj minőségét és megfelelőségét a járművekhez.

Termékkategóriák