Segíthetünk? Fékmester Ügyfélszolgálat
Termékek

Termékek

2 termék megjelenítése 2 termék közül
  • ACEA A3/B4 API: SL Ford WSS-M2C-153E GM 6094M  
Elérhetőség: Szállítható
4 540 Ft
  • ACEA A3/B4 API: SL Ford WSS-M2C-153E GM 6094M  
Elérhetőség: Szállítható
19 220 Ft

5W50 motorolaj extrém terhelésre


Az 5W50 motorolaj közepes viszkozitással rendelkezik mind hideg, mind meleg körülmények között. Az "5W" azt jelenti, hogy hideg körülmények között az olaj könnyen áramlik, ami gyors kenést biztosít a hidegindításkor. A "50" azt jelenti, hogy melegedéskor az olaj megfelelő vastagsággal rendelkezik ezzel biztosítja a motor megfelelő kenését és védelmét.

Kenés és védelem
Az 5W50 olaj kiváló kenést és védelmet nyújt a motor mozgó alkatrészeinek. Ez csökkenti az alkatrészek közötti súrlódást, a kopást, és a motor belső részeinek korrózióját. Ezáltal hosszabb motorélettartamot és jobb teljesítményt eredményez.

Magas hőtűrés
Az 5W50 olajok jó hőtűrő képességgel rendelkeznek. Ez azt jelenti, hogy a motor hőmérsékletének változása esetén az olaj alkalmazkodik és megfelelő kenést és védelmet nyújtva a megváltozott hőmérsékleten is. Legyen szó hidegindításról vagy hosszabb, meleg üzemeltetésről, az 5W50 olaj stabil marad.

Extrém terhelési védelem
Az 5W50 olajok kifejezetten jó védelmet nyújtanak extrém terhelés alatt is. Ez különösen fontos nagy teljesítményű és sportmotorok esetén, amelyek magas hőmérsékleteknek és nagy terheléseknek vannak kitéve. Az 5W50 olaj megvédi a motort a káros hatásoktól és csökkenti a kopást.

Tisztító adalékokat is tartalmaz
Az 5W50 olajok tisztító adalékokat is tartalmaznak, amelyek eltávolítják a lerakódásokat és a szennyeződéseket a motorból. Ez javítja a motor teljesítményét és hatékonyan tisztán tartja a motor belső részeit.

Járművek, amelyekhez alkalmas a 5W50 motorolaj
Az 5W50 motorolajat olyan járművekhez ajánlják, amelyekhez a gyártó ezt típust írja elő. Ez lehetnek sportautók, nagy teljesítményű autók, versenyautók, tuningolt autók és más olyan gépjárművek, amelyekben a motor extrém terhelés alá kerül.

A gépjárműgyártóknak lehetnek specifikus ajánlásai az olaj típusával és viszkozitásával kapcsolatban. Az ajánlásokat mindig be kell tartani, hogy biztosítsuk a motor optimális működését és hosszú élettartamát. Érdemes ellenőrizni a gépkönyvet vagy a gyártói ajánlásokat a megfelelő olaj típusával kapcsolatban.


Üzemanyag felhasználás
Az 5W50 olajoknak nem az üzemanyag-hatékonyság a legfőbb erényük. A magas viszkozitás és az intenzív kenési tulajdonságok miatt az 5W50 olajok általában nem képesek olyan alacsony üzemanyag-fogyasztást biztosítani, mint az alacsonyabb viszkozitású olajok.

Kompatibilis benzin és dízel motorokhoz is
Az 5W50 motorolajok alkalmazhatók benzines és dízel motorokban egyaránt. Ha emellett a motor mellett szeretnénk letenni a voksunkat megrendelhetjük webáruházból vagy szaküzletben is megvásárolhatjuk az eladó tanácsaival kiegészítve a tudásunkat. Az ár, a vásárlói vélemények és a teszt eredmények alapján is tájékozódhatunk az olajról.

Olajcsere intervallum
Az 5W50 olajok hosszabb olajcsere intervallumokat tesznek lehetővé. Ritkábban kell cserélni az olajat, ami kényelmesebb a tulajdonosok számára és csökkenti a karbantartási költségeket.

Környezetvédelmi szempontok
Az 5W50 olajok megfelelnek a környezetvédelmi előírásoknak és szabványoknak. Az alacsonyabb viszkozitás és az üzemanyag-hatékonyság elősegíti a kisebb károsanyag-kibocsátást, ami hozzájárul a tisztább és zöldebb működéshez.

Szintetikus vagy félszintetikus
Az 5W50 olajok lehetnek szintetikus vagy félszintetikus összetételűek. A szintetikus olajok általában magasabb minőséget és teljesítményt biztosítanak, míg a félszintetikus olajok a szintetikus és a hagyományos olajok tulajdonságait kombinálják.
Az 5W50 motorolajat olyan járművekhez ajánljuk, amelyekhez a gyártó kifejezetten ezt típust javasolja. Általánosságban elmondható, hogy az 5W50 olajokat nagy teljesítményű és versenyautókhoz használják.

Sportautók
Az 5W50 olajat előszeretettel használják sportautókban, amelyek nagy teljesítményű motorral rendelkeznek. Az 5W50 olaj helytáll és biztosítja a megfelelő kenést, valamint védelmet magas fordulatszámon és a megnövekedett hőmérsékleti körülmények között is.

Nagy teljesítményű autók
Az 5W50 olajok alkalmasak nagy teljesítményű autókhoz, például luxusautókhoz vagy tuningolt járművekhez. A magas hőmérséklet és extrém terhelés sem okoz gondot ennek a kiváló minőségű motorolajnak.

Versenyautók
Ezeket az olajokat versenyautókhoz is ajánljuk, amelyek extrém körülmények között működnek. Az 5W50 olajnak jó viszkozitási tulajdonságai vannak, és képes megfelelni az extrém terhelés alatt is.

Tuningolt autók:
Mivel képes kezelni a magasabb teljesítményt és az extra hőmérsékleteket, amelyek a tuningolt motorokra jellemzőek, ez esetben is ajánljuk az 5W50 motorolajat.

Termékkategóriák