Segíthetünk? Fékmester Ügyfélszolgálat
Termékek

Termékek

Kiemelt termékek

1 termék megjelenítése 1 termék közül
  • API: GL-5 ZF TE-ML 07A, 08
Elérhetőség: Szállítható
2 730 Ft

85W140 hajtóműolaj nagy terhelésű hajtóművekhez


Az 85W140 hajtóműolaj egy nagy viszkozitású olaj, amely számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik. Az 85W140 jelzés azt jelenti, hogy hidegen (W - winter) az olaj viszkozitása 85-es, míg melegen 140-es. Ez azt jelenti, hogy hidegen az olaj viszkozitása nagyobb, így lassabban folyik a hidegindításkor, míg melegen stabilitást és megfelelő kenést biztosít a magas hőmérsékleteken.

Terhelhetőség
A 85W140 hajtóműolaj rendkívül jó terhelhetőséggel rendelkezik. Képes ellenállni a nagy nyomatékoknak és terheléseknek, amelyek jellemzőek például nehéz tehergépjárművek, mezőgazdasági gépek, terepjárók vagy vontatók esetében. Ez a tulajdonsága biztosítja az alkatrészek hatékony kenését és védelmét.

Kenés és védelem
Hatékonyan keni és védi a hajtóműben lévő fogaskerekeket, csapágyakat, tengelyeket és más mozgó alkatrészeket. Megakadályozza a kopást, csökkenti a súrlódást és hozzájárul a hajtómű megbízható működéséhez és ahhoz, hogy hosszú ideig használhassuk.

Jó a hőstabilitása
Jó hőstabilitással rendelkezik, megtartja viszkozitását és teljesítményét magas hőmérsékleteken is. Ez fontos, mert a hajtóműben magas hőmérsékletek alakulhatnak ki, és az olajnak meg kell birkóznia ezekkel a körülményekkel, hogy hatékonyan kenje és védelmezze az alkatrészeket.

Víztaszító hatás
Remekül taszítja a vizet. A víz jelenléte, a hajtóműben korróziót és más problémákat okozhatna. Az olaj képes elzárni a vizet és megakadályozni annak bejutását a hajtóműbe.

Az 85W140 hajtóműolaj a nagy terhelésnek kitett hajtóművekhez és differenciálokhoz ajánlott, mint például nehéz tehergépjárművek, off-road járművek, mezőgazdasági gépek és vontatók. Fontos azonban megjegyezni, hogy minden járműgyártó külön ajánlásokkal rendelkezik az olaj típusára és minőségére vonatkozóan, ezért mindig tájékozódjunk a jármű használati útmutatójában vagy konzultáljunk egy megbízható szakemberrel, szakbolt eladójával mielőtt hajtóműolajat választanánk. Az autós magazinok teszt eredményei és a felhasználói vélemények révén is számos értékes információt szerezhetünk. Az ár tekintetében előfordulhat, hogy webáruházból rendelve olcsóbban jutunk a termékhez.

Kenési stabilitás
Kiváló kenési stabilitással rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy még a hosszabb időn át tartó működés során is hatékonyan képes kenést biztosítani a hajtómű alkatrészeinek. A jó kenési stabilitás elengedhetetlen a kopás, a súrlódás és a hőhatások elleni védelem szempontjából.

Korrózió gátló hatás
Kiváló korróziógátló tulajdonságokkal rendelkezik. Hatékonyan védi az alkatrészeket a rozsdától és más korróziós károktól. A jó korróziógátlás hozzájárul a hajtómű élettartamának meghosszabbításához és a megbízható működés fenntartásához.

Változó hőmérsékleti tartomány
Széles hőmérsékleti tartományban képes megfelelő kenést és védelmet nyújtani. Hideg körülmények között is megfelelően áramlik és ken, miközben magas hőmérsékleteken sem veszíti el viszkozitását és hatékonyságát.


Magas terhelési határ, 85W140 hajtóműolaj


Magas terhelési határral rendelkezik. Képes ellenállni a nagy nyomatékoknak és terheléseknek, amelyek a nehéz tehergépjárművek és más nagy teljesítményű járművek esetében jellemzőek.

Szivárgásellenes tulajdonságok
Jó szivárgásellenes tulajdonságai vannak. Hatékonyan gátolja a szivárgási veszteséget a hajtómű rendszerből. Ezzel segít megőrizni az olaj mennyiségét és hatékonyságát a hosszabb élettartam érdekében.
Nagy terhelésnek kitett járművekben használják, amelyekben szükség van a hajtómű és differenciálmű hatékony kenésére és védelmére. Ezek lehetnek tehergépjárművek, off-road járművek, mezőgazdasági gépek és más nehéz terhelésű járművek.

Nehéz tehergépjárművek
Gyakran alkalmazzák nehéz tehergépjárművekben, amelyek nagy terhelést kapnak, hosszú távokat tesznek meg és gyakran terepen is közlekednek.

Terepjárók és SUV-ok
Olyan terepjárókban és SUV-okban is használják, amelyeknek megerősített hajtóműre van szükségük a nehéz terep miatt és vontatnak is velük.

A mezőgazdasági gépek 85W140 hajtóműolajat használnak
Az agrár- és mezőgazdasági gépek, például traktorok, kombájnok és egyéb nehézgépek is igénylik az a megbízható működéshez a mezőgazdasági területeken.

Vontatók és pótkocsik
Szívesen használják vontatókban és pótkocsikban, amelyek nehéz súlyokat szállítanak és hosszú távolságokat tesznek meg.

Off-road járművek
Az off-road járművek, például dűnézésre vagy terepversenyekre használt járművek is igénylik az olajat a kiváló kenési és védelmi tulajdonságok miatt. A megfelelő olaj kiválasztása, például a 85W140 hajtóműolaj, és rendszeres karbantartása hozzájárul a jármű hajtóművének hatékony és megbízható működéséhez.

Termékkategóriák