Segíthetünk? Fékmester Ügyfélszolgálat
Termékek

Termékek

0 termék megjelenítése 0 termék közül

CVT-Fluid hajtóműolaj fémszíjas és láncos váltókhoz

A CVT-Fluid olaj egy speciális olaj, amelyet a CVT (Continuous Variable Transmission) nevű automata váltókhoz használnak. A CVT váltókban az olaj szerepe kiemelkedően fontos, hiszen felelős a kenésért, a hőelvezetésért és a megfelelő súrlódás biztosításáért.

Kiváló súrlódási tulajdonságok
Olyan súrlódáscsökkentő adalékokat tartalmaz, amelyek lehetővé teszik a sima és hatékony átvitelét a CVT váltóban. Ez hozzájárul a sima gyorsuláshoz, a kellemes vezetési élményhez és a magasabb hatékonysághoz.

Optimális viszkozitási tartomány
Kifejezetten az automata váltókhoz tervezett viszkozitási tartománnyal rendelkezik. Ez biztosítja az olaj megfelelő áramlását és kenését különböző hőmérsékleteken, és elősegíti a váltó hatékony működését.

Hőelvezetés
Ezek a váltók nagy hőtermelést generálhatnak, ezért ez az olaj kiváló hőelvezető képességgel rendelkezik. A CVT-Fluid olaj hatékonyan elvezeti a felesleges hőt a váltó belső részéből, ezzel megakadályozva az olaj túlmelegedését és a váltó károsodását.

Víztaszító tulajdonságok
Remek víztaszító képességgel rendelkezik, hogy megvédje a váltót a nedvességtől és a rozsdától. Ez különösen fontos, ha a jármű olyan környezetben használódik, ahol magas a páratartalom vagy gyakran esik az eső.

Korrózióvédelem
Védi a korrózió ellen a váltó belső alkatrészeit, például a fogaskerekeket és a csapágyakat. Ez megőrizi a váltó integritását és meghosszabbítja az élettartamát.

Az, hogy milyen típusú és minőségű olajra van szükségünk nagymértékben függ attól, hogy a jármű gyártója mit jelölt meg, és az automata váltó típusától. Minden járműgyártó ad ajánlásokat az olaj típusára, minőségére és cseréjére vonatkozóan. Mindig olvassuk el a jármű használati útmutatóját vagy konzultáljunk szaküzlet eladójával, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy az adott CVT-Fluid olaj megfelelő választás-e a konkrét járműhöz és váltóhoz. Az autós magazinok teszt eredményei és a vásárlói vélemények is támpontul szolgálhatnak. Az ár tekintetében is lehetnek különbségek és ha kiválasztottuk a terméket webáruházból is megrendelhetjük. A rendszeres karbantartás és az olaj megfelelő szinten tartása hozzájárul a váltó hatékony működéséhez és hosszabb élettartamához.

Olajcsere
Az olajat időnként cserélni kell. A pontos cseremutatót a jármű gyártójának ajánlásai határozzák meg. A CVT váltók kényesek az olaj minőségére és tisztaságára, ezért fontos, hogy az olajcserét az előírt időpontokban elvégezzék.

Gyártói ajánlások
Minden járműgyártó saját ajánlásokkal rendelkezik a CVT-Fluid olaj típusára és minőségére vonatkozóan. Fontos, hogy az adott járműhöz és váltóhoz megfelelő típusú és minőségű olajat válasszunk. Az ajánlásokat megtalálhatjuk a jármű használati útmutatójában.

Szakember bevonása
Az olajcserét és az olajszint ellenőrzését szakember végezze. Ők rendelkeznek a szükséges ismeretekkel és eszközökkel a megfelelő olajcseréhez és karbantartáshoz.

Minőségi CVT-Fluid olajat válasszunk
Fontos, hogy minőségi olajat válasszunk. Az eredeti vagy azonos minőségű olaj használata segít megőrizni a váltó optimális működését és teljesítményét. Válasszunk megbízható és elismert márkájú olajat a garantált minőség és teljesítmény érdekében.

Rendszeres ellenőrzés
Rendszeresen ellenőrizzük az olajszintet és az olaj állapotát a váltóban. Ha bármilyen problémát vagy rendellenességet észlelünk, azonnal forduljunk szakemberhez.

Az olaj kulcsfontosságú a váltó megbízható működéséhez. A rendszeres karbantartás és az olajcserék hozzájárulnak a váltó hosszabb élettartamához és a zavartalan működéséhez. Minden jármű és váltó egyedi lehet, ezért mindig kövessük a jármű gyártójának ajánlásait és konzultáljunk szakemberrel az olaj típusával és karbantartással kapcsolatban.


A CVT-Fluid olaj alkalmazási területei a következők


Személyautók
Számos személyautóban használnak automata váltókat, és ezekhez a járművekhez ajánlott a CVT olaj használata. Ez magában foglalja a kisautókat, középkategóriás járműveket és nagyobb luxusautókat is.

Crossover és SUV-ok
Egyre több crossover és SUV típusú járműben található ilyen váltó. Ezeknek a járműveknek a nagyobb mérete és teljesítménye miatt fontos a megfelelő olaj használata a váltó hatékony működéséhez.

Kis tehergépjárművek
Néhány kis tehergépjárműben is található CVT váltó, amelyekhez szintén ajánlott ennek a kiváló minőségű olajnak a használata. Ezek a járművek általában könnyű terhek szállítására szolgálnak.

Motorkerékpárok
Egyes motorkerékpárokon is előfordulhat CVT váltó, különösen az automatikus váltóval rendelkező robogók és maxi robogók esetében. Az ilyen motorkerékpárokhoz is kifejlesztettek megfelelő olajat.

Mindig konzultáljunk szakemberekkel, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy az adott CVT-Fluid olaj megfelelő választás-e a konkrét járművünk váltójához.

Termékkategóriák