Segíthetünk? Fékmester Ügyfélszolgálat
Alvázvédők jellemzően bitumen bázisúak, de léteznek bitumen mentes kivitelek is. Jellemzően szórópisztollyal felvihető csomagolásban érhetők el, de egyes gyártók készítenek kenhető kiviteleket is. Az alvázvédők széles kínálatát találhatja meg a Fékmester alvázvédelem, varattömítő webáruházában és több kiváló minőségi márka közül is választhat kedvező áron online áruházunkból. Az autó utólagos alvázvédelme akár otthoni környezetben is elvégezhető, de ha nincsenek meg az alapfelszerelések otthoni műhelyünkben, akkor érdemes szakműhelyhez fordulni. A művelet során fontos, hogy megfelelő szemüveget, kesztyűt, maszkot és védőöltözetet viseljünk. Az autó alvázának megfelelő mosása után minden külső szennyeződést távolítson el a kezelni kívánt felületről, és csak ezt követően történhet meg a alvázvédő felvitele a kívánt felületre.
Termékek

Termékek

5 termék megjelenítése 5 termék közül
  • BOLL Alvázvédő fekete bitumenes,gumis alapú.Védi a gépjármű alját a sótól, víztől, kavicsfelverődéstől.
Elérhetőség: Szállítható
2 375 Ft
Elérhetőség: Szállítható
3 855 Ft
  • http://www.petec.de/anwendungen/unterbodenschutz/unterbodenschutz-bitumen/
Elérhetőség: Szállítható
3 700 Ft
  • http://www.petec.de/anwendungen/unterbodenschutz/steinschlag-unterbodenschutz-ueberlackierbar/
Elérhetőség: Szállítható
3 165 Ft

Miért használjunk alvázvédőt?


Minden gépjármű alváza erős igénybevételnek van kitéve. Ott van az eső, a hó, a sár és a felpattanó kavicsok, amik a kevésbé figyelmes autótulajdonosoknak pár év alatt gondot okozhatnak. Egyszer csak azt veszik észre, hogy megjelent az egyik legnagyobb pénztárcagyilkos: a rozsda.

Az alvázvédő egyetlen hátránya, hogy nem lusta embernek találták ki. Mivel maga a szer pár ezer forintért beszerezhető, így csak arra kell rászánnunk magunkat, hogy nekiálljunk. Az sem árt, ha van némi szakértelmünk, így, ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, akkor inkább kérjünk segítségek. A boltokban találunk PVC alapú és bitumenes alvázvédő sprayt is, úgyhogy már csak időt kell szakítanunk a műveletre.

Hogyan használjuk az alvázvédőt? Lépésről lépésre


A biztonság érdekében az a legjobb, ha akna fölött végezzük el a munkát, esetleg stabil emelőt használunk. Régen ismert volt az oldalra borítós megoldás is, de ezt inkább kerüljük el, hiszen több kárt fogunk vele okozni, mint hasznot. Lehet, hogy pár internetes fórumon látjuk ezt a tanácsot, de ne higgyünk nekik. Az a legfontosabb, hogy a jármű stabil pozícióban legyen, és ne veszélyeztesse senkinek a tesi épségét.

1. Ha csak egy dolgot kéne kiemelnünk, az az előkészületek fontossága lenne. Ne télen álljunk neki, hanem inkább válasszuk a melegebb hónapokat. Első lépésként jöhet egy alapos alsó mosás, hogy minden sár és szennyeződés lejöjjön az alvázról. Ezután jó, ha legalább egy napot áll a kocsi, hagyjuk, hogy minden egyes milliméter megszáradjon.
2. A türelmetlenek jó, ha felírják maguknak valahova, hogy a nedvesség egyenlő a rozsdával, és ettől az alvázvédő sem fog megkímélni minket.
3. Következő lépés a kerekek, a sárvédő és a műanyag borítások leszerelése.
4. Most jöhet az ellenőrzés. Nézzük meg a jármű alját, keressünk problémás helyeket. Általában a taposólemezeknél és a kasztni közepén sérülnek a legkevésbé az autók, így nagy az esélye, hogy nem kell semmit csinálnunk. Azonban, ha rozsdát találunk, akkor nagyon fontos, hogy el legyen távolítva. Ha az alváz erősen rozsdás, lyukak vannak rajta, akkor javításra van szükség. Ehhez választhatjuk a csiszolást vagy a rozsdamaró szereket. Nagyon fontos, hogy az alvázvédőt csak rozsdamentes felületre vihetjük fel.
5. A festékhez mindig használjunk védőfelszerelést! A maszk és a szemüveg is elengedhetetlen tartozék, csak így lesz biztonságos az eljárás.
6. Ha már minden tökéletes, akkor jöhet az alvázvédő. Ajánlott a bitumenes változatot megvásárolni, amit szórással vagy ecsettel tudunk felvinni. Ezek gyorsan képeznek védőbevonatot, ráadásul a száradással sem lesz gondunk. Itt sokan megkérdezik, hogy mennyi alvázvédő kell az autóra. Erre sajnos nem lehet egyetlen választ adni, mivel ez leginkább a jármű állapotától és méretétől függ. Próbáljuk meg egyenletesen felvinni a festéket, akár több rétegben is, bár sose vigyük túlzásba, hiszen az egyszeri festés is elegendő.
7. Mindig figyeljünk arra, hogy a kipufogó, a lengéscsillapító és a fék ne legyen festékes!
8. Végül, de nem utolsó sorban jöhet a száradás ideje. Hagyjuk, hogy a felület elegendő ideig szellőzzön.


Milyen alvázvédőt vegyünk?


Most, hogy ismerjük a munkamenetet, nézzük, hogy melyik a legjobb alvázvédő. Rengeteg márka közül választhatunk, de most csak négyet szeretnénk kiemelni.

A MOTIP alvázvédő bitumenes fekete aeroszol kiszerelésben is kapható, ami a vásárlók egyik kedvence szokott lenni. Itt fontos megemlíteni a rücsi alvázvédőt is, ami a kavicsfelverődés ellen védi meg az autót, és a MOTIP gyártja.

Az Olvikor alvázvédő szintén bitumenes, azonban itt literben kell gondolkodni, és ecsettel tudjuk lefesteni az autó alját. Ha a pontosságra utazunk, akkor mindig válasszuk a kézi festés lehetőségét. A könnyen kezelhető részek, mint például a küszöbök és a sárvédők kezelésével a korrózió nagy százalékát kizártuk.

Az Autotatil alvázvédő ismét aeroszolos megoldást biztosít, ami könnyűvé és gyorssá teszi a munkát. A doblemez például rejtett üregeket is tartalmaz, ezt aeroszollal könnyebben megközelíthetjük.

Ha hosszútávra tervezünk az autóval, akkor minden évben figyeljünk az alvázvédelemre, és használjunk minőségi alvázvédőt.

Termékkategóriák