Segíthetünk? Fékmester Ügyfélszolgálat

A főtengely ékszíjtárcsa a modern autókban már nem csak egy fém alkatrész, hanem egy gumirozott középső résszel készül. A minél kisebb rezonancia, és hang miatt hozták így létre, ezért tudni kell, ezen alkatrészek nagy rezonanciát vesznek át így idővel mindegyik elhasználódik. Az alkatrész átlagos élettartama 80-100.000 kilométer. Az ékszíjtárcsa széles márkakínálatát találhatja meg a Fékmester szíjak, görgők, vezérműszíjak webáruházában és több kiváló márka közül is választhat akciós áron online áruházunkból. Szíjcsere esetében mindenféleképp végezzük el a főtengely szíjtárcsa állapotvizsgálatát is.

Kínálatunkból

A szíjtárcsa korai elhasználódásának oka az erős környezeti hatásokban keresendő. Az alacsony hőmérséklet, fagyálló folyadékok, benzin és egyéb olaj származékok beszivárgása az alkatrészbe lerövidíthetik használati időt.

Az autó használatának körülményei is jelentős mértékben befolyásolják a szíjtárcsa élettartamát. A sok városi közlekedés, a hirtelen elindulás és fékezés nagy megterhelés ró erre az alkatrészre. Előfordul, hogy az ékszíjtárcsa hibák összefüggésben állnak olyan alkatrészekkel, melyekre nem is gondolna, például egy légkondicionáló, vagy generátor szabadonfutó.

Termékkategóriák