Segíthetünk? Fékmester Ügyfélszolgálat
Termékek

Termékek

4 termék megjelenítése 4 termék közül
Elérhetőség: Szállítható
3 055 Ft
  • Fejlámpa rendkívül hatékony COB diódával és mozgásérzékelő kapcsolóval. Ez a megoldás megkönnyíti a munkát, mert a lámpát egy kézzel mozdíthatja el, legfeljebb 10 cm-re a lámpától. A ROOKS lámpának hatékony fénye van, amelynek intenzitása legfeljebb 300 lumen , 2 fényszintje van (50 és 100% ), és állítható szöge 0-60".A megvilágítási idő 2,5-5 óra, a lámpa belső 3,7V 1500 mAh-s akkumulátorral van felszerelve, amelyet külső USB-töltőből töltenek fel (0,5-től 3 A-ig). A lámpa teljes víz-, és porállósággal rendelkezik, IP67, és kiválóan ellenáll az ütéseknek és eséseknek.
Elérhetőség: Szállítható
10 920 Ft
Elérhetőség: Szállítható
3 055 Ft
Elérhetőség: Szállítható
6 535 Ft

Fejlámpákról


A fejlámpa egy nélkülözhetetlen eszköz az autószerelés világában, amely segítségével könnyedén és hatékonyan végezhetők a javítási munkálatok. Az autók széles skálája, beleértve a különböző gyártók és típusok által kínált járműveket, számos kihívást jelenthet a szakemberek számára. Ebben a kategóriában a fejlámpák széles választékban érhetők el, melyek mindegyike specifikus jellemzőkkel rendelkezik, hogy segítsenek az autójavítás különböző szakaszaiban.

Az autógyártók által kínált fejlámpák gyakran részei a speciális szerszámkészleteknek, melyeket az adott autótípushoz terveztek. Például a BMW vagy a Mercedes-Benz gyártók specifikus fejlámpákat kínálhatnak, melyek pontosan illeszkednek az adott jármű modellezéséhez és évjáratához. Ezek a gyári fejlámpák általában magas minőségűek és megbízhatóak, így ideálisak a professzionális autószerelők és műhelyek számára.

Azonban a piacon elérhetők univerzális fejlámpák is, melyek széles körű felhasználhatóságot biztosítanak. Ezek a fejlámpák általában kompatibilisek többféle autótípussal és gyártóval, így rugalmas megoldást nyújtanak a javítási munkálatok során. Ezek a fejlámpák általában könnyen használhatók és számos funkcióval rendelkeznek, hogy segítsenek a műhelymunkák során.

Az autószereléshez használt fejlámpák sokféle formában és méretben elérhetők. A hagyományos, kézi fejlámpák például könnyűek és hordozhatóak, így ideálisak a műhelyen belüli mozgáshoz és az alkatrészek alapos megvilágításához. Ezek a fejlámpák gyakran LED technológiát használnak, ami kiváló fényerőt és energiahatékonyságot biztosít.

Egy másik népszerű típus az állványra szerelhető fejlámpa, mely lehetővé teszi a fénysugár irányának és magasságának könnyű beállítását. Ezek a fejlámpák általában nagyobb területeket képesek megvilágítani, így ideálisak például motorblokkok vagy futómű alkatrészeinek javításához.

Az autószerelők számára fontos szempont az is, hogy a fejlámpák megfelelően ellenálljanak a környezeti hatásoknak és a műhelyi körülményeknek. Ezért sok modern fejlámpa kiváló minőségű anyagokból készül, és ellenálló a porral, vízzel és ütésekkel szemben. Ezek a tulajdonságok növelik a fejlámpa élettartamát és biztosítják a megbízható működést a hosszú távon.

A fejlámpák nemcsak az autószerelés során nyújtanak segítséget, hanem számos egyéb alkalmazási területen is hasznosak lehetnek. Például a hobbiszintű autószerelők, a garázsban dolgozó amatőrök vagy akár az otthoni barkácsolók is előnyösen használhatják ezeket az eszközöket. Emellett a professzionális autószerelő műhelyekben is széles körben alkalmazzák a fejlámpákat, hogy optimalizálják a munkafolyamatokat és biztosítsák a precíz javításokat.


Fejlámpák típusa


A fejlámpák számos típusa létezik, melyek különböző alkalmazásokhoz és igényekhez igazodnak. Az alábbiakban néhány közülük bemutatásra kerül:

Hagyományos kézi fejlámpa: Ezek a fejlámpák könnyűek, hordozhatóak és kézben tarthatóak, így ideálisak a műhelyben történő munkákhoz. Általában LED technológiát alkalmaznak, ami kiváló fényerőt és energiahatékonyságot biztosít. Ezek a lámpák rendelkezhetnek különféle beállítási lehetőségekkel, például különböző fényerősségű üzemmódokkal vagy fókuszálható fényállítással. Állványra szerelhető fejlámpa: Ezek a fejlámpák általában állványra vagy munkafelületre szerelhetők, és lehetővé teszik a fénysugár magasságának és irányának könnyű beállítását. Nagyobb területeket képesek megvilágítani, így ideálisak motorblokkok vagy futómű alkatrészeinek javításához. Ezek gyakran tartalmaznak hosszabbító kábelt vagy akkumulátort, hogy rugalmasabban lehessen őket használni.

LED munkalámpa: Az LED munkalámpák kiváló választásnak bizonyulnak az autószerelés során. Ezek a lámpák rendkívül energiatakarékosak és hosszú élettartammal rendelkeznek. Emellett erős, egyenletes fényt bocsátanak ki, ami segít a részletek pontos megvilágításában, így könnyebbé teszik a precíziós munkákat is.

UV-fényű fejlámpa: Az UV-fényű fejlámpák hasznosak lehetnek például a fényezés vagy a repedések felderítése során. Ezek a lámpák UV-fényt bocsátanak ki, ami lehetővé teszi a speciális festékek vagy anyagok felismerését, valamint a fényezési hibák kiemelését. Emellett a UV-fény segíthet az olajfoltok vagy más foltok azonosításában is.

Felfüggeszthető műhelyi lámpa: Ezek a lámpák általában műhelyi mennyezetre szerelhetők fel, és nagyobb területet képesek megvilágítani. Gyakran állítható fényerővel és széles körű mozgási lehetőségekkel rendelkeznek, hogy optimális megvilágítást biztosítsanak a műhelyi munkához. Ideálisak például teljes autószerelő műhelyek vagy nagyobb munkaterületek számára.

Zseblámpa: Bár kisebb méretűek és kevésbé erőteljesek, a zseblámpák is hasznosak lehetnek az autószerelés során. Ezek a kompakt lámpák könnyen hordozhatók és kényelmesen elférnek a zsebben vagy az autó kesztyűtartójában. Ideálisak olyan helyzetekben, amikor gyenge fényviszonyok között kell munkát végezni.

Ezek csak néhány példa a fejlámpák sokféle típusára, amelyek segíthetnek az autószerelés során. Fontos megfontolni az adott feladathoz és környezethez legmegfelelőbb típus kiválasztását a hatékony és biztonságos munkavégzés érdekében.


Így használjuk a fejlámpát


A fejlámpa használata során néhány fontos lépést kell követni annak érdekében, hogy hatékonyan és biztonságosan tudjuk használni az autószerelés során vagy más munkákhoz. Íme néhány lépés, hogyan használjuk a fejlámpát:

Készítsük elő a fejlámpát: Ha új fejlámpát vásároltunk, győződjünk meg arról, hogy megfelelően működik-e, és töltött-e az akkumulátora (ha van). Tisztítsuk meg a lencsét a tisztább fény érdekében, és ellenőrizzük a fényforrást.

Kapcsoljuk be a fejlámpát: A legtöbb fejlámpán található egy kapcsoló vagy gomb a be- és kikapcsoláshoz. Ellenőrizzük, hogy a lámpa megfelelően működik-e, és szükség esetén töltjük fel vagy cseréljük ki az elemeket.

Irányítsuk a fényt: Ha a fejlámpa állítható, állítsuk be a megfelelő szögbe vagy magasságba ahhoz, hogy megvilágítsa a munkaterületet vagy az alkatrészeket, amelyekkel dolgozni szeretnénk. Használjuk a megfelelő módokat: Sok modern fejlámpa különböző üzemmódokkal rendelkezik, például különböző fényerősségű vagy villogó fényekkel. Válasszuk ki a megfelelő módot az adott feladathoz és környezethez.

Vigyük közel a munkaterülethez: Helyezzük a fejlámpát a munkaterület közelébe vagy abba a pozícióba, ahol a leginkább szükség van a megvilágításra. Ügyeljünk arra, hogy ne zavarja vagy vakítsa el a munkát végző személyeket.

Figyeljünk a biztonságra: Mindig győződjünk meg arról, hogy a fejlámpa biztonságosan van-e elhelyezve, és nem okoz-e tűzveszélyt vagy egyéb veszélyeket a munkaterületen. Ne hagyjuk a bekapcsolt fejlámpát felügyelet nélkül, és ügyeljünk rá, hogy ne érintsük meg olyan forró részeit, amelyek égési sérülést okozhatnak.

Kapcsoljuk ki és tároljuk el: Ha befejeztük a munkát, mindig kapcsoljuk ki a fejlámpát, hogy megóvjuk az elemeket vagy az akkumulátort, és hogy ne legyen felesleges energiafelhasználás. Tároljuk el a fejlámpát biztonságos helyen, hogy elkerüljük a károsodást vagy a elvesztést.

A fejlámpa használata során fontos figyelni a biztonságra és a megfelelő működésre annak érdekében, hogy hatékonyan és kényelmesen tudjunk dolgozni. Mindig ellenőrizzük a fejlámpa állapotát, és gondoskodjunk róla, hogy megfelelően működjön a munkavégzés során.

Összességében a fejlámpák elengedhetetlen eszközök az autószerelés világában, amelyek segítenek a javítási munkálatok során. A különböző gyártók által kínált fejlámpák széles választékban érhetők el, és számos formában és méretben elérhetők, hogy megfeleljenek az egyedi igényeknek és kihívásoknak. Legyen szó akár hagyományos kézi fejlámpáról, állványra szerelhető modellről vagy egyéb speciális típusról, a megfelelő fejlámpa kiválasztása jelentősen hozzájárulhat az autójavítás hatékonyságához és eredményességéhez.

Termékkategóriák