Segíthetünk? Fékmester Ügyfélszolgálat

Tárcsafékes autók esetén a fékbetéteket a féknyereg dugattyúi szorítják hozzá a féktárcsához, így hozza létre a megfelelő súrlódást. A féknyergek széles márkakínálatát találhatja meg a Fékmester fék hidraulika alkatrészek webáruházában és több minőségi márka közül is választhat kedvező áron online áruházunkból. Ha féknyereg vásárlásban gondolkozik, számolni kell azzal, hogy ezen termékek cseredarabos termékek, vagyis a termék árán kívül számolni kell egy betétdíj árral. Abban az esetben, ha visszaküldött cseredarab nem törött, és megfelel minden kívánt feltételnek, akkor a betétdíj ára utólagosan visszautalásra kerül.

A(z) Féknyereg kikereséséhez a következő lépéseket kell követni. A pontos kereséshez kérem menjen végig az összes lépésen!
VÁLASSZ A LENTI 48 GYÁRTÓ KÖZÜL
Féknyereg

A tárcsafékes autók esetében beszélhetünk féknyeregről, hisz, ahogy már említettem a dobfékes rendszerekben fékmunkahenger található. Tárcsafékes rendszer esetében a fékbetéteket, a féknyereg segítségével nyomjuk hozzá a féktárcsához.

A féknyergek esetében két különböző változatot alkalmaznak: a merev nyerges és az úszónyerges szerkezetek.

FéknyeregFéknyeregFéknyereg


A merev nyerges tárcsafék rögzített nyergének mindkét oldalában van egy-egy fékhenger. (lehet több is) Ezek a fékezés során a féktárcsához szorítják a dugattyúkkal a fékbetéteket. A merev nyereg fogószerűen fogja közre a féktárcsát. A féknyeregház mindkét részében egy, ill. akár kettő vagy több fékhenger furat van, amelyekben helyezkedik el a tömítőgyűrűs fékdugattyú. A fékdugattyúkat csatornák kötik össze egymással.

A kisméretű nyerges és az úszókeretes tárcsafékekben a nyereg, ill. a keret a rögzített tartóban elmozdulhat. A féknyeregben lévő dugattyú a hozzá tartózó fékbetétet a féktárcsához szorítja. A reakcióerő hatására a nyereg, ill. a keret eltolódik és a másik fékbetétet is a féktárcsához húzza. Az úszókeretes féknyereg esetén csak egy munkahenger van, amelynek dugattyúja fékezéskor csak az egyik oldalról nyomja a fékbetétet a féktárcsához, a másik oldali fékbetétet, ahogy írtam az elmozduló féknyereg húzza rá a féktárcsára. A kisméretű nyerges tárcsafékek, a merev és az úszónyerges tárcsafék előnyeit egyesíti. A beépítési méret nagyon kicsi, és csak kettő fő részből áll, a házból (ez tartalmazza a dugattyút) és a tartóból, ill. egy pár további apró alkatrészből. A tartó a kerékfelfüggesztéshez van rögzítve, és vezeti a házrészt. Különféle rendszereket alkalmaznak, így a fogvezetéses, csapvezetéses és akár ezek kombinációját. Nagyon fontos ezen részek tisztítása, kenése mert ezek berágódása esetén a féknyereg nem megfelelően működik.

FéknyeregFéknyeregFéknyereg

A féknyergek legtöbbször cseredarabos termékek, ez azt jelenti, hogy az új termék megvásárlása esetén le kell adni a régi terméket.


A féknyereg meghibásodásának jelei:

- a fék reakció ideje megnövekedett.
- megnövekedett féktávolság.
- a kerekek felöl csikorgó, csattogó hang hallható.
- fékpedál holtjátékának megnövekedése.


A féknyereg meghibásodásának okai:

- a sárnak és pornak bejutása féknyereg karmantyúi alá, fokozott kopást eredményez.
- fékrendszer helytelen légtelenítése.
- gyenge és rossz minőségű alkatrészek beszerelése.
- fékrendszer karbantartásának elmulasztása.
- rossz minőségű utakon történő használat, erős igénybevételnek teszi ki az alkatrészt.


A féknyereg javítása:

- kizárólag szakszervizben végeztesse a féknyergek cseréjét.
- új termék beépítés előtt győződjön meg róla, hogy az Ön által vásárolt alkatrész 100%-ban megegyezik az autóból kiszerelt alkatrésszel.


A féknyergek elhasználódása esetén érdemes megvizsgálni, nem-e elegendő egy javító készlettel történő felújítás. Ezek a javító készletek, tartalmazzák külső és belső gumitömítéseket és egyes esetekben a dugattyúkat is. Nagymértékű elhasználódás, kopás esetén nem lehet javítani a féknyergeket, ilyenkor csak komplett féknyereg cseréjével oldható meg a probléma.

Hátul tárcsafékes gépjárművek esetén különös figyelmet kell fordítani a hátsó féknyergekre, mert itt fokozottan igaz, sár és por miatti erős terhelés. Az ilyen autók esetében, a kézifék működtetését is a féknyereg biztosítja, így érdemes a kéziféket folyamatosan használni, így elkerülhető ezen működtető egység idő előtti beragadása.


A Fékmester fék hidraulika alkatrészek online webáruházában megtalálhatja a legjobb féknyereg márkákat, mint pl. A.B.S, TRW, MAXGEAR, METZGER, BOSCH, JAKOPARTS

10 Termék az Féknyereg kategóriában
Legnépszerűbb termékeink a Féknyereg kategóriában. Itt talál egy áttekintést Féknyereg cserealkatrészeinkről, melyek beszerezhetők csaknem minden autótipushoz, különböző gyártóktól.
Féknyereg
Cikk megjegyzés::
LPR Féknyereg
Cikkszám::
PF10506_LPR @7

Féknyereg
Cikk megjegyzés::
BOSCH Féknyereg
Cikkszám::
0204103502 @6

Féknyereg
Cikk megjegyzés::
BOSCH Féknyereg
Cikkszám::
0204103532 @6

Féknyereg
Cikk megjegyzés::
LPR Féknyereg
Cikkszám::
PF11742_LPR @7

Féknyereg
Cikk megjegyzés::
FERODO Féknyereg
Cikkszám::
FCL694825 @7

Féknyereg
Cikk megjegyzés::
A.B.S. Féknyereg
Cikkszám::
ABS 421511 @14

Féknyereg
Cikk megjegyzés::
ZIMMERMANN Féknyereg
Cikkszám::
ZIM 280.3.50064 @14

Féknyereg
Cikk megjegyzés::
BLUE PRINT Féknyereg
Cikkszám::
ADA1048513_BLP @7

Féknyereg
Cikk megjegyzés::
DELPHI Féknyereg
Cikkszám::
LC2048 @6

Féknyereg
Cikk megjegyzés::
FERODO Féknyereg
Cikkszám::
FCL691491 @7

Kapcsolat
4028, Debrecen, Sámsoni u. 16/B.
Telefon: +36 30 9264 160
Telefon: +36 20 9150 340
Telefon: +36 70 3705 259

H: 9:00-17:00 , K-P: 8:00-17:00
info@fekmester.hu
Fekmester.hu a facebookonFekmester.hu a facebookon