Segíthetünk? Fékmester Ügyfélszolgálat

Fék Hidraulika alkatrészek kereső

 
 1. 1

  Gyártó

  választás

 2. 2

  Modell

  választás

 3. 3

  Működés

  választás

 4. 4

  Köbcenti

  választás

 5. 5

  Évjárat

  választás

 6. 6

  Márka

  választás

A(z) Fék Hidraulika alkatrészek kereső kikereséséhez a következő lépéseket kell követni. A pontos kereséshez kérem menjen végig az összes lépésen! Válassz a lentebbi menüből.
VÁLASSZ A LENTI 37

Fék Hidraulika alkatrészek kereső


Gépjárműveink üzemi-fék rendszereinek biztonsági célú feladata a mozgásban lévő jármű megállítása. A féket az autó vezetője hozza működésbe a fékpedál lenyomásával, ezt az izomerőt pedig egy hidraulikus csőrendszer szállítja el minden egyes kerékhez, melyek belső részében találhatók a mechanikus fékek.

A mai autóknál alapfunkció a fékrásegítő használata, mely csökkenti a fékhatáshoz szükséges pedálerőt, a plusz erőt a fékrásegítő egy bizonyos szervó-hatásként hozza létre.
A pedál lenyomása után az úgynevezett főfékhengerben kellő nyomás jön létre, és ezt a nyomást elosztva továbbítják tovább a fékekhez a hidraulika-, illetve fékfolyadékkal teli csövek. A munkahengerek mechanikai erővé alakítják a pedál lenyomásával keltett erőt, és a nagy súrlódási tényezőjű fékbetéteket nagy erővel nyomják oda a féktárcsákhoz, vagy a fékdobokhoz.

FőfékhengerFékrásegítőFékerőszabályzó


A fékcső, a fékfolyadék, és más alkatrészek


A fékcsövek feladata, hogy a bennük lévő hidraulikus folyadék energiáját a fékhengerektől elszállítsák a kerekek mechanikus fékrendszereihez.
A fékcső tartók szerepe, hogy a fékcsöveket biztonságosan rögzítsék, megakadályozzák, hogy bármilyen mozgó vagy forgó alkatrészhez hozzáérjenek.
A fékerőszabályzó feladata, hogy a fékerőt olyan optimális formában ossza el az első és a hátsó kerekek között, hogy az autó minél hatékonyabban legyen lefékezhető. Általában az első kerekekre mindig nagyobb fékerőt szükséges továbbítani, mivel a fékezésekkor oda terhelődik át az autó tömege.
A fékfolyadékok mindig jó minőségű szintetikus olajakból készülnek, ezek az olajak összepréselhetetlenek, így erőveszteség nélkül képesek a fékerő szállítására a fékhengerek felé. A fékfolyadékok, vagy más néven fékolajak minőségére minden csere esetén nagyon oda kell figyelni.

FékcsövekFékmunkahnegerFéknyereg


A fékmunkahenger, a főfékhenger, és mások


A fékfolyadék tartály egy kiegyenlítő szerepet játszik, hogy a fékolaj a fékrendszerben mindig helyes mértékben oszoljon el.
A fékmunkahenger szintén fékhatás továbbító szerepet játszik, és ha az autó egyik oldalán kevesebb fékerőt érzünk, az a fékmunkahenger hibájára figyelmeztet.
A fékrásegítő megtöbbszörözi az emberi láb által keltett izomerőt, amelyet saját energiaforrásával ér el.
A főfékhenger általában mechanikai kapcsolatban áll fékpedállal, és a lenyomás erejét adja át a fékcsövekben található fékolajnak.
A hidraulikus egység egyfajta összefoglaló neve a fékrendszert működtető hidraulikus rendszernek.

Komplett féknyeregAlumínium fékmunkahengerFékfolyadék tartály


Menetdinamika szabályozás, vákuumszivattyú


A menetdinamika szabályozást a korszerűbb autókon használják, ha az autó egyik oldalán nagyobb gyorsulást érzékel a rendszer, akkor lassítással avatkozik be a stabil úttartás érdekében.
A vákuum szivattyú egy fékezést segítő eszköz, mely a pedálerőt erősíti fel, hogy a főfékhengerre még nagyobb fizikai erő érkezzen.
A vákuumszivattyú membrán a vákuum szivattyúkban fordul elő, de más folyadékot, illetve üzemanyagot szállító rendszerben is előfordul.
A vákuumszivattyú tömítés a rendszerben lévő légnyomást zárja el a külső légnyomástól.

Kapcsolat
4028, Debrecen, Sámsoni u. 16/B.
Telefon: +36 30 9264 160
Telefon: +36 20 9150 340
Telefon: +36 70 3705 259

H: 9:00-17:00 , K-P: 8:00-17:00
info@fekmester.hu
Fekmester.hu a facebookonFekmester.hu a facebookon