Segíthetünk? Fékmester Ügyfélszolgálat

Manapság már nem gyártanak olyan autót, ahol az első tengelyeket első fékpofa segítségével fékeznék. Ezen rendszerek már csak a régebbi modellekben található meg, ahol elől és hátul dobfékkel volt szerezve a gépjármű. A első fékpofa széles márkakínálatát találhatja meg a Fékmester webáruházában és több kiváló márka közül is választhatunk kedvezményes áron online áruházunkból. Az első fékpofa esetében az egy tengelyhez szükséges 4db fékpofát tartalmazza a doboz, így elegendő egy darab terméket rendelni belőle. A fékpofák mozgatásáért a fékmunkahenger felelős, így ezek állapotát is mindig ellenőrizni szükséges.

Amennyiben az első fékpofák cseréje során a fékdobok deformációját vagy kopását tapasztalja, akkor a fékdobokat is cserélni kell, de legalább gépműhelyben fel kell szabályoztatni. Kopott, mart, deformálódott fékdobbal nem szabad összeszerelni gépjárművet.


Az első fékpofa meghibásodásának jelei:

- a fékezés esetén kerekeknél remegés tapasztalható.
- megnövekedett féktávolság.
- a kerekek felöl csikorgó, csattogó hang hallható.


Az első fékpofa meghibásodásának okai:

- ezen alkatrészek élettartalma ugyan igen nagy (150.00km) de a folyamatos használat miatt idővel ezek is elkopnak. Az agresszív vezetési stílus nagyban csökkenti a fékpofa várható élettartalmát.
- nem megfelelő minőségű első fékpofa használata esetén, rövidebb élettartalommal kell számolni, mert sokkal gyorsabban kopnak.


Az első fékpofa javítása:

- kizárólag szakszervizben végeztesse a fékpofa és alkatrészeinek a cseréjét.
- új termék beépítés előtt győződjön meg róla, hogy az Ön által vásárolt alkatrész 100%-ban megegyezik az autóból kiszerelt alkatrésszel.


A Fékmester fék mechanikai alkatrészek webáruházában megtalálhatja a legjobb első fékpofa márkákat, mint pl. ATE, TEXTAR, TRW, ZIMMERMANN, BOSCH, BLUE PRINT, BREMBO, DELPHI, FERODO, MEYLE, FEBI, VALEO

Termékkategóriák