Segíthetünk? Fékmester Ügyfélszolgálat

Az első fékcsővek fontos szerepet töltenek be az autó fék hidraulika rendszerében. Az első fékcsövek gumi, flexibilis kialakítása teszi lehetővé fékfolyadéknek eljutását a mozgó kerekekhez. Az első fékcsövek széles márkakínálatát találhatja meg a Fékmester fék hidraulika webáruházában és több kiváló minőségi márka közül is választhat akciós áron online áruházunkból. A fékcső és hozzá tartozó egyéb hidraulika alkatrészek segítenek a fékfolyadéknak eljutni a főfékhengertől a kerekeknél található hengerekig. Az fékcsövek bármilyen sérülése komoly problémát okoz és lehetetlenné teszi a gépjármű lassítását, megállítását. Online áruházunkban mindenki megtalálhatja az igényeinek leginkább megfelelő minőségű és árú fékcsöveket.

A gépjárművek fékrendszerének egy fontos része a fékolaj szállítására szolgáló fékcső. Egy gépjárműben egyaránt megtalálhatók a fém fékcsövek, de mivel az autó kerekei mozognak így ide már csak hajlékony fékcsövekkel lehetséges eljuttatni a fékolajat/fékerőt. A hajlékony fékcsövek természetesen nagy szilárdságú gumi fékcsöveket jelentenek, melyek végződésein különböző kialakítású hollanderek találhatók.

Fékcső
Fékcső
Fékcső


A fém fékcsövek, ha nem sérülnek, akkor szinte korlátlan ideig használhatók, viszont a hajlékony fékcsöveket mindig ellenőriztetni kell. Bármilyen jó minőségű gumiból is készülnek, az idő természetesen egy idő után tönkreteszi, és repedések láthatók lesznek a felületén, ami nem biztonságos és azonnal cseréltetni kell.


Az első fékcső meghibásodásának jelei:

- fékfolyadék szivárgása.
- megnövekedett fékút.
- a fékpedál megnövekedett holtjátéka.
- a fékrendszer légtelenítése után folyamatosan felpuhuló pedál.
- a munkahengerek mozgása lassú, szorul.
- fékcsövek gumi felületén repedések jelennek meg.


A első fékcső meghibásodásának okai:

- a fékcső nagymértékű elhasználódása.
- a fékcső külső felületét ért vegyületek negatív hatása.
- a gépjárműnek nem megfelelő fékfolyadék használata.
- gyenge minőségű alkatrészek használata.


A első fékcső javítása:

- kizárólag szakszervizben végeztesse a fékrendszer cseréjét.
- új termék beépítés előtt győződjön meg róla, hogy az Ön által vásárolt alkatrész 100%-ban megegyezik az autóból kiszerelt alkatrésszel.


A fékcsővek állapotát érdemes minden nagyszerviz alkalmával ellenőrizni, és repedések megjelenését követően azonnal cserélni. Mivel a fékcsövek a kerekeknél találhatók, így erősen kivannak téve a környezeti hatásoknak, ezért 80.000-100.000 kilométer megtétele után akkor is érdemes kicserélni ha még nincs látható repedés. A féktömlők nem javíthatók, így a hibát csak a termék cseréjével tudjuk elhárítani.


A Fékmester fék hidraulika alkatrészek online webáruházában megtalálhatja a legjobb első fékcső márkákat, mint pl. ATE, TRW, BREMBO, BOSCH, MEYLE, FEBI, MAXGEAR

Termékkategóriák