Segíthetünk? Fékmester Ügyfélszolgálat


Mi az a fékremegés?
Fékremegésnek azt nevezzük, amikor egy autóban, vagy más járműben, a fékezés következtében, remegő mozgás lép fel. Ez változhat enyhe rázkódástól, egy meglehetősen erős, remegésig, attól függően, milyen súlyos az állapota.

Mi okozza?
Ha a járműre szerelt féktárcsából több mint 0,05 mm elkopott, akkor fékrezgés alakul ki, a kormánykeréken keresztül. Általában, ez egy vagy két különböző ok miatt lehetséges. A féktárcsa felfekvési felszínén lehet rozsda vagy szennyeződés, ami miatt nem szabályos a mozgása. Ha a probléma nem emiatt van, akkor lehet, hogy annak köszönhető, hogy vannak „vékony pontok” a féktárcsán, (ahol az állandó kapcsolat helyett, szakaszosan érintkezik a fékbetéttel). A fékpedál lenyomásakor, ez okozza a fék remegését. Ezt technikailag úgy ismerik, hogy tárcsa vastagsága változik, vagy mint a DTV rövidülése.

Kerámia Fékbetétek


Alapvető fontosságú, hogy a fékek jól működjenek, ezért ezt olyan gyorsan kell orvosolni, ahogyan csak lehetséges.

Hogyan orvosoljuk a problémát?
Az első dolog az, hogy meghatározzuk, vajon az első, vagy a hátsó féktárcsák okozzák a fék rezgését. Ha maga a kormánykerék remeg, akkor valószínű, hogy az első, míg ha az egész autó és a karosszéria rázkódik, akkor feltehetően a hátsó okozza a problémát. Továbbá ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a féktárcsa párok okozzák a problémát, lehet, hogy csak az egyik közülük. Az első lépés, a probléma megoldásához, megtalálni a rázás kiindulópontját.
Ha a probléma a tárcsa felületén található szennyeződés, akkor fel kell esztergálni azt, hogy sima, és tiszta felületet kapjunk. Ha a féktárcsák elvékonyodtak, ki kell cserélni őket újra. Függetlenül attól, hogy melyik módszert választjuk, ellenőriznünk kell, hogy jól működik-e amit visszaszereltünk (indikátor óra).
Hasonló témával foglakozó cikkeinket megtalálhatja itt:
A kormánykerék remegése
Hogyan oldjuk meg a fékrázását véglegesen?
Mi az a fékgyengülés?
Pro Cut Esztergálás
Repedés, vagy hajszálrepedés a féktárcsa felületén?
Mi az a fékpor, és mi okozza?
Gőzzár a fékfolyadékban
EBC első fékbetétek
Autó Fékek - 1. rész
Hogy koptasd be az új fékeidet utcai/városi használatra?
Kerámia fékbetétek!!!???
Hogyan készülnek a fékek?
Legjobb fékbetétek - 1. rész
Legjobb fékbetétek - 2. rész
Visszajelzések, észrevételek a fékbetétekről
Zaj a hátsó féknél

Fekmester.hu ®
Termékkategóriák