Segíthetünk? Fékmester Ügyfélszolgálat

A féktárcsa mellett a fékdobok is fontos részei a fékrendszernek, és a tárcsához hasonlóan az a feladata, hogy fékezéskor az autót lassítsa, vagy véglegesen megállítsa. A fékdobok széles márkakínálatát találhatja meg a Fékmester fék mechanika alkatrészek webáruházában és több kiváló márka közül is választhat olcsó áron az online áruházunkból. Fékdobbal általában csak a gépjármű hátsó tengelyeit fékezik, de ezen alkatrészek esetében is kiemelten fontos a minőség. Olcsó, minőségi alkatrészek vásárlása esetén viszont fontos a termékek mellett feltüntetett paramétereket is figyelembe venni, mert egyes típusokat több átmérőjű fékdobbal is szerelhettek.

A(z) Fékdob kikereséséhez a következő lépéseket kell követni. A pontos kereséshez kérem menjen végig az összes lépésen!
VÁLASSZ A LENTI 47 GYÁRTÓ KÖZÜL
Fékdob

A fékdob feladata a mozgó gépjármű fékezése, lassítása, megállítása. Általában a gépjárművek hátsó tengelyét szokták dobfékes rendszerre kialakítani, bár manapság már elől-hátul a tárcsafék rendszerek a legjellemzőbbek. A dobfékes rendszerek két fő elemből álnak, a fékdobból és a fékpofából.

FékdobFékdobFékdob


A dobfékes fékrendszerek esetén a gépjármű vezetője, a főfékhenger lenyomásával nyomóerőt hoznak létre a fékdobon belül elhelyezkedő fékmunkahengerek segítségével. A fékmunkahengerek a fékpofákat neki szorítják a fékdob falának, és emiatt a fékdobok forgása lassul, vagy teljesen megáll. Mivel a fékdob a kerékhez van rögzítve, vagyis azzal együtt forog, így a gépjármű mozgása is lassítható, vagy megállítható.

A fékdob jellemző tulajdonságai: nagy kopásállóság, alakmerevség és jó hővezetés. Fékdobok anyagának vagy öntöttvasat, gömbgrafitos öntöttvasat, acélöntvényt vagy öntéssel előállított könnyűfém-öntöttvas kombinációt használnak. A finomesztergált vagy csiszolt fékfelületnek központosan és ütés nélkül kell forognia.


A fékdob meghibásodásának jelei:

- féktávolság jelentősen megnövekedik
- szokatlan hangok fékezéskor
- fékpedál megnövekedett útja
- fékezéskor az autó eltér a menetiránytól
- fékezéskor vibráció érezhető


A fékdob meghibásodásának okai:

- a fékdob nagymértékű elhasználódása, elkopása
- fékpofák szerelékeinek sérülései, melyek törés esetén beszorulnak súrlódó felületek közzé
- rossz minőségű alkatrészek használata.
- állandó kemény, sportos fékezés


A fékdob javítása:

- kizárólag szakszervizben végeztesse a fékalkatrészek cseréjét.
- új termék beépítés előtt győződjön meg róla, hogy az Ön által vásárolt alkatrész 100%-ban megegyezik az autóból kiszerelt alkatrésszel.


A fékdobokat nem minden esetben szükséges cserélni, nagy sokszor elegendő a dobot leszerelést követően egy gépműhelyben felszabályoztatni. Felszabályozás mindig olcsóbb, mint egy új termék vásárlása, de csak addig lehetséges, míg fékdob el nem éri a gyárilag megadott maximális méretet. Fontos azzal is számolni, hogy ha már többször szabályozták a fékdobot autóján, akkor nem lesz elegendő a gyári fékpofák beszerzése, mert működés alkalmával a fékmunkahengerek sokkal nagyobb tartományban dolgoznak mint ami megengedett.


A Fékmester fék mechanika alkatrészek online webáruházában megtalálhatja a legjobb fékdob márkákat, mint pl. ATE, TRW, TEXTAR, BREMBO, ZIMMERMANN, BOSCH, MEYLE, FEBI, MAXGEAR

10 Termék az Fékdob kategóriában
Legnépszerűbb termékeink a Fékdob kategóriában. Itt talál egy áttekintést Fékdob cserealkatrészeinkről, melyek beszerezhetők csaknem minden autótipushoz, különböző gyártóktól.
Fékdob
Cikk megjegyzés::
ATE Fékdob
Cikkszám::
24.0218-0707.2 @6

Fékdob
Cikk megjegyzés::
ATE Fékdob
Cikkszám::
24.0220-0001.2 @6

Fékdob
Cikk megjegyzés::
ZIMMERMANN Fékdob
Cikkszám::
ZIM 470.1855.00 @14

Fékdob
Cikk megjegyzés::
ZIMMERMANN Fékdob
Cikkszám::
ZIM 100.1649.20 @14

Fékdob
Cikk megjegyzés::
A.B.S. Fékdob
Cikkszám::
ABS 7169-S @14

Fékdob
Cikk megjegyzés::
DELPHI Fékdob
Cikkszám::
BF267 @6

Fékdob
Cikk megjegyzés::
METZGER Fékdob
Cikkszám::
BT 2000 @5

Fékdob
Cikk megjegyzés::
TRW Fékdob
Cikkszám::
DB4071 @6

Fékdob
Cikk megjegyzés::
JAKOPARTS Fékdob
Cikkszám::
J3400911HB @6

Fékdob
Cikk megjegyzés::
ATE Fékdob
Cikkszám::
24.0220-0016.1 @6

Tetszett? Oszd meg ismerőseiddel!
Kapcsolat
4028, Debrecen, Sámsoni u. 16/B.
Telefon: +36 30 9264 160
Telefon: +36 20 9150 340
Telefon: +36 70 3705 259

H: 9:00-17:00 , K-P: 8:00-17:00
info@fekmester.hu
Fekmester.hu a facebookonFekmester.hu a facebookon