Segíthetünk? Fékmester Ügyfélszolgálat

A belső féltengelycsukló készlet az autó hajtásrendszerének része. A belső csukló a féltengely váltóoldali részén található, és a sebességváltóból érkező nyomatékot adja át a féltengelyszár majd külső féltengelycsukló segítségével a kerekeknek. A belső féltengelycsukló készlet széles márkakínálatát találhatja meg a Fékmester erőátviteli alkatrészek webáruházában és több kiváló márka közül is választhat olcsó áron online áruházunkból. Belső féltengelycsuklókat elsősorban az elsőkerék meghajtású gépjárművek esetében alkalmaznak, és szinte minden esetben különbség van a jobb és bal oldali belső féltengelycsukló között. Vásárlás esetén fontos a postos kikeresésnél ezen paramétereket is figyelembe venni.

A féltengely kerékoldalán található csuklót, külső csuklónak, a váltóoldalon található csuklót meg belső féltengelycsuklónak nevezzük.


A belső féltengelycsukló meghibásodásának okai:

- a csukló nagymértékű elhasználódása, elkopása
- féltengely gumiharang kiszakadása
- rossz minőségű alkatrészek használata.


A belső féltengelycsukló javítása:

- kizárólag szakszervizben végeztesse a féltengelycsukló cseréjét.
- új termék beépítés előtt győződjön meg róla, hogy az Ön által vásárolt alkatrész 100%-ban megegyezik az autóból kiszerelt alkatrésszel.


A belső féltengelycsuklók esetében több forma is elterjedt. A VW csoport autóiban úgynevezett tárcsás megoldást használnak, melynek több előnye is ismert. Ilyenkor a váltóban található a tengelyvég melyhez csavarral van rögzítve a tárcsa és féltengely gumiharang is. A másik elterjedt forma az, amikor a belső csukló úgy néz ki mint egy külső féltengelycsukló, de annak belsejében egy háromágú csillag található mely tűgörgőket tartalmaz.

A belső féltengelycsuklók készletként érhetők el online áruházunkban, vagyis tartalmazzák a szereléshez szükséges zsírt, gumiharangot és bilincseket is.


A Fékmester erőátviteli alkatrészek online webáruházában megtalálhatja a legjobb belső féltengelycsukló márkákat, mint pl. SKF, LÖBRO, FAG, METZGER, GSP, TRISCAN, MEYLE, FEBI, MAXGEAR

Termékkategóriák