Segíthetünk? Fékmester Ügyfélszolgálat

Webáruházunkban történő rendelés esetén a fogyasztói jogairól, és jótállási feltételekről bővebb tájékoztatót az Általános Szerződési Feltételeinkben talál.

Általános jótállási feltételek:
Termékeinkre a jogszabályokban előírt jótállást vállalunk. A jótállás időtartama 1 év. A jótállási határidő a fogyasztási cikk a fogyasztó részére történő átadásától kezdődik.
Alkatrészeinkre jótállást csak gyártási ill. anyaghibából fakadóan vállalunk.
A jótállás csak a szállító által kiadott, és az aktuális katalógus alapján, a járműhöz helyesen kiválasztott alkatrészre vonatkozik.
Az esetleges okozati kárnál, a gépjármű megbontása előtt a Fékmester Parts Kft.-t értesíteni kell, hogy szűkség esetén a megbontásnál a képviselője jelen lehessen, ennek elmulasztása a garancia elbírálást lehetetlenné teheti.
A jótállási igény a jótállási jeggyel érvényesíthető. Jótállási jegy fogyasztó rendelkezésére bocsátásának elmaradása esetén a szerződés megkötését bizonyítottnak kell tekinteni, ha az ellenérték megfizetését igazoló bizonylatot- az általános forgalmi adóról szóló törvény alapján kibocsátott számlát vagy nyugtát - a fogyasztó bemutatja. Ebben az esetben a jótállásból eredő jogok az ellenérték megfizetését igazoló bizonylattal érvényesíthetőek.
Azon termék esetében amelynél a szakember nélküli felszerelés esetén fennáll a rendeltetés- ellenes használat, amely a jótállásra kihathat a garanciaigény érvényesítéséhez szükséges a beszerelés szakszerűségét bizonyító, számviteli rend alapján kiállított beszerelési számla, és a szakszerű beszerelést igazoló, beszerelést végző szerviz által kiállított szakvélemény. [151/2003. (IX.22.) Korm. rendelet 1. § (3) bekezdés]
A szakszerviz által történt üzembe helyezést, beszerelést a jótállási igény benyújtásakor az erről kapott számlával kell igazolni.

A visszaküldött hibásnak vélt termék esetén törekszünk arra, hogy az elbírálást maximum 15 napon belül elvégezzék. Abban az esetben, ha az elbírálást külső szakértő (gyártó) bevonása nélkül nem tudjuk elvégezni, a terméket tovább küldjük a gyártó saját szakértői részlegének. Ez sajnos hosszabb időt vehet igénybe, de az elbírálást a törvény által előírt maximális 90 napon belül minden esetben elvégezzük.

NEM vonatkozik a jótállás:
A szakszerűtlen beszerelésre
Külső sérülésre és átalakításra
Erőszakos behatás vagy természetes elhasználódás miatti alkatrész meghibásodásra
Versenycélokra ill. nem rendeltetésszerűen használt alkatrészekre
Természetes elhasználódásra

Csere:

Az alkatrész cseréjére, illetve visszavételére a átvételtől számított 14. napig van lehetőség. Természetesen ennek a szabálynak a "szögletes" betartása a különböző nagykereskedéseknél nem egyforma, de vannak beszállítók, akik 14 nap után egyáltalán nem hajlandóak már visszavenni tévesen rendelt termékeket. Így megkérünk mindenkit, a szükséges alkatrészeket a beszerlési időponthoz képest ilyen időtávon belül próbálja beszerezni. Természetesen, mivel legtöbb autó gyári keresőjével rendelkezünk, így ha több hónappal előtte szeretné beszerezni az alkatrészeket, kérje kollégáink segítségét, mert ez a legpontosabb keresés, ha így keressük ki.
Az áru cseréjekor a gyári csomagolásnak eredeti, tiszta állapotban kell lennie, és az alkatrészen beszerelési nyomok nem lehetnek.


Speciális garanciák, cserék:

Motorikus alkatrészek:
Mivel az alkatrészek csomagolásán fel van minden esetben tüntetve a méret, csak és kizárólag bontatlan csomagolásban áll módunkban visszacserélni azt. A hidraulikus elemek garanciáztatásához mindig szükséges, a motorolaj cseréjének a bizonyítása is számlával.

Lengéscsillapító:
A gyártó csak párban történő csere esetén fogad el garanciális reklamációt, a porvédő egyidejű cseréjével.(ha az adott gépjármű típus rendelkezik ilyennel)

Elektromos alkatrészek:
Elektronikus alkatrészekre legtöbb beszállító nem ad garanciát, mivel egy rossz próba eredményeként akár tönkremehet az adott alkatrész.

Vezérmű szíj:
Csak görgők egyidejű cseréjével együtt fogadnak el a gyártók garanciális reklamációt. A szakszervíz kiválasztása is fontos dolog, mert a mai korszerű motorok automata feszítővel vannak szerelve, így ezen feszítők feszerelése is már speciális szerszámok szükségesek.

A legfontosabb, hogy minden jótállási ügyintézéshez szükséges a vásárlási számla másolata, beszerelési számla másolata és egy szakválemény, melyet sokszor az adott importőr csak a saját bejelentő lapján fogadja el, de bizonyos esetekben elegende egy sima kézzel írott is.

Termékkategóriák