Segíthetünk? Fékmester Ügyfélszolgálat

A hidrotőke a motor vezérműtengelye, és szelepek közötti átvitelt valósítja meg, minden körülmény között. A hidrotőkék széles márkakínálatát találhatja meg a Fékmester motor alkatrészek webáruházában és több kiváló márka közül is választhat akciós áron online áruházunkból. Nem számít a kopás, mindig megfelelő lesz a szelephézag, ha a hidrotőke megfelelően működik. Ezért fontos tudni, hogy hidrotőke vásárlása esetén mindig cseréljen olajat is, és elengedhetetlen, hogy jó minőségű kiváló olajjal töltse fel autóját, figyelembe véve a típushoz előírt viszkozitást.

A hidrotőke, vagy kicsit hosszabban, a hidraulikus szelepemelő a szelep hézag nélküli vezérlést teszi lehetővé.

HIDROTŐKE


A szelepemelőtestből, a vezetőhüvelyben lévő nyomócsapból, a rugós golyós szelepből és a hézagkiegyenlítő rugóból áll. Az olaj a hidrotőke oldalsó furatán át kerül a hidrotőke terébe, majd onnan a szelepemelőtőketest tetején lévő nyíláson keresztül a nyomócsap feletti tartaléktérbe jut. Lefutó bütyök esetén a hézagkiegyenlítő rugó felfelé nyomja a tehermentesített nyomócsapot, amíg a hidrotőke a bütyökre ill. a bütyök lábkörére fekszik. A nyomócsap alatti munkatér térfogatának növekedése következtében a tartaléktérből az olaj a golyós szelepen keresztül a munkatérbe áramlik. Felfutó bütyöknél a nyomócsap terhelést kap, a golyós szelep zár és a munkatérben lévő olaj úgynevezett merev hidraulikus összeköttetésként működik. A vezetőhüvely feletti szelep nyit. A nyomócsap és a vezetőhüvely feletti szelep nyit. A nyomócsap és a vezetőhüvely közötti, gondosan méretezett gyűrűs résen keresztül a felesleges olaj kifolyhat.

HIDROTŐKE
HIDROTŐKE
HIDROTŐKE


A hidrotőke esetében egy nagyon fontos dologra oda kell figyelni, méghozzá az olajra. Nagyon fontos, hogy hidrotőke csere esetében az olajrendszer tiszta legyen, az olaj mindig frissen legyen cserélve. Saját tapasztalatból meg kell említeni, hogy érdemes a hidrotőke megvásárlásakor, az olaj vásárlást is megejteni, mert garanciális hiba esetén ez egy fontos követelmény, hogy egy számlával lehessen igazolna az együttes cserét.

A Fékmester motor alkatrészek online webáruházában megtalálhatja a legjobb hidrotőke márkákat, mint pl. INA, AJUSA, TRISCAN, FEBI, MAXGEAR, BGA

Termékkategóriák