Segíthetünk? Fékmester Ügyfélszolgálat

A motor működés közben hőt termel, melyet el kell vezetni, és ezt a feladatot a vízhűtő oldja meg autónkban. Ezért különös figyelmet érdemes fordítani a hűtőfolyadék állapotára, szintjére. A vízhűtők széles márkakínálatát találhatja meg a Fékmester hűtés, fűtés, klíma rendszer webáruházában és több minőségi márka közül is választhat kedvező áron online áruházunkból. Vízhűtő cseréje után kerülni kell, hogy sima csapvízzel töltsék fel a hűtőrendszert, mindig az autó előírásainak megfelelő fagyállót érdemes használni. A fűtő és klímarendszer a gépjárművezető kényelméért felelős, így időközönként ezeket is ellenőrizni kell. Érdemes minden klímás autó esetén, tavasszal és ősszel pollenszűrőt cserélni, és így elkerülheti a tömődött szűrő miatti párásodást.

A(z) Vízhűtő kikereséséhez a következő lépéseket kell követni. A pontos kereséshez kérem menjen végig az összes lépésen!
VÁLASSZ A LENTI 48 GYÁRTÓ KÖZÜL
Vízhűtő

A vízhűtő feladata a hűtőfolyadékból felvett motorhő környezetbe vezetése. A vízhűtő felső és alsó vízszekrényekből áll, a kettő között van a hűtőhálózat. A felső vízszekrényen van a hűtőfolyadékot bevezető csőcsonk, az alsó vízszekrényen a kivezető csőcsonk és általában még egy leeresztő csavar. A vízszekrényeket régebben sárgaréz lemezből, manapság könnyűfémből vagy műanyagból készítik. A vízhűtő általában hőálló gumitömlők segítségével rugalmasan kapcsolódik a motor hűtővízcsonkjaihoz. A hűtőhálózatban csövek és lamellák segítségével lehetőleg nagy hűtőfelületet hoznak létre, hogy az áramló levegő sok hőt tudjon levonni az átfolyó hűtőfolyadékból.

VízhűtőVízhűtőVízhűtő


Az automata váltós járművek hűtőjének alsó vízszekrényében váltó olajhűtő is lehet, és sok esetben a hűtő oldalsó elemeként járulékos olajhűtőt szerelnek fel.

A felső vízszekrényben lehet a hűtőfolyadék utántöltő nyílása, és általában ebbe nyílik a túlfolyócső is, amely elvezeti a felesleges hűtőfolyadékot és kiegyenlíti a vízhűtőben a túlnyomást. Az utántöltő nyílást egy sapka zárja le.

A hűtőfolyadék legtöbb vízhűtőben közvetlenül lefelé áramlik, de a keresztáramú hűtőkben a hűtőfolyadék vízszintesen áramlik az egyik oldalról a másikra. Léteznek olyan keresztáramlású vízhűtők, ahol a befolyó- és kifolyócsonk ugyanazon az oldalon van, ilyenkor a vízszekrény kettő részre van osztva.

VízhűtőVízhűtőVízhűtő


Manapság leginkább a vízcsöves hűtőket alkalmazzák, ahol a vízszekrényeket vékony falú fémcsövek kötik össze, ezeken át áramlik a hűtőfolyadék. A hűtőfelület növelésére a csöveket vékony réz- vagy alumíniumlemezekből készült lamellák vagy hűtőbordás kötik össze.


A vízhűtő meghibásodásának jelei:

- a motor működés közben túlmelegedik.
- a fagyálló hőmérséklete és nyomása megnő.
- a fagyálló mennyisége napról napra fogy, de nem látható sehol sem folyás.


A vízhűtő meghibásodásának okai:

- a rossz minőségű fagyálló használata miatt a hűtő belső csövei eltömődnek. Ugyan ez történik, ha vizet használ, hisz a vízkőnek köszönhetően hasonló problémával szembesülhetünk.
- baleset, vagy egyéb fizika sérülés (kavicsfelverődés) következtében repedés, törés keletkezik a hűtőn.


A vízhűtő javítása:

- kizárólag szakszervizben végeztesse a vízhűtő cseréjét.
- új termék beépítés előtt győződjön meg róla, hogy az Ön által vásárolt alkatrész 100%-ban megegyezik az autóból kiszerelt alkatrésszel.A Fékmester hűtés, fűtés, klíma rendszer online webáruházában megtalálhatja a legjobb vízhűtő márkákat, mint pl. NISSENS, NRF, VALEO, HELLA, DENSO, MAXGEAR

10 Termék az Vízhűtő kategóriában
Legnépszerűbb termékeink a Vízhűtő kategóriában. Itt talál egy áttekintést Vízhűtő cserealkatrészeinkről, melyek beszerezhetők csaknem minden autótipushoz, különböző gyártóktól.
Vízhűtő
Cikk megjegyzés::
Iharos Vízhűtő
Cikkszám::
HVI-RTA2292 @19

Vízhűtő
Cikk megjegyzés::
Iharos Vízhűtő
Cikkszám::
HVI-250063286 @19

Vízhűtő
Cikk megjegyzés::
Polcar Vízhűtő
Cikkszám::
2380084X @7

Vízhűtő
Cikk megjegyzés::
Iharos Vízhűtő
Cikkszám::
HVI-FDA2423 @19

Vízhűtő
Cikk megjegyzés::
Polcar Vízhűtő
Cikkszám::
955008-2 @7

Vízhűtő
Cikk megjegyzés::
Polcar Vízhűtő
Cikkszám::
1408084X @7

Vízhűtő
Cikk megjegyzés::
Polcar Vízhűtő
Cikkszám::
200508-2 @7

Vízhűtő
Cikk megjegyzés::
Iharos Vízhűtő
Cikkszám::
HVI-731298 @19

Vízhűtő
Cikk megjegyzés::
Polcar Vízhűtő
Cikkszám::
602208-2 @7

Vízhűtő
Cikk megjegyzés::
Polcar Vízhűtő
Cikkszám::
603308-5 @7

Kapcsolat
4028, Debrecen, Sámsoni u. 16/B.
Telefon: +36 30 9264 160
Telefon: +36 20 9150 340
Telefon: +36 70 3705 259

H: 9:00-17:00 , K-P: 8:00-17:00
info@fekmester.hu
Fekmester.hu a facebookonFekmester.hu a facebookon