Segíthetünk? Fékmester Ügyfélszolgálat
Gyártó választás -

Izzítógyertya keresés

<< Vissza

A dízel üzemű autók hidegben való könnyebb indítása érdekében használnak gépjárművekben az izzító rendszereket. Az izzítógyertyák működésük során elhasználódnak, így idővel mindig cserére szorulnak. Az izzítógyertyák széles márkakínálatát találhatja meg a Fékmester gyújtás, izzítás webáruházában és több kiváló márka közül is választhat kedvező árban online áruházunkból. A dízel autókban a megfelelő üzemanyag-keverék összepréselése alkalmával kialakult hőmérséklet miatt jön létre a begyulladás, ez viszont hideg motornál még nem áll rendelkezésre. Ennek a hőnek a mielőbbi elérését segítik az izzító rendszerek, melyek egyik igen fontos eleme maga az izzítógyertya.

A(z) Izzítógyertya kikereséséhez a következő lépéseket kell követni. A pontos kereséshez kérem menjen végig az összes lépésen!
VÁLASSZ A LENTI 47 GYÁRTÓ KÖZÜL
Izzítógyertya

Az előizzító szerkezetek dízelmotorok indítását könnyítik meg. Az előkamrás és örvénykamrás motorokban izzítógyertyákat vagy izzócsapos gyertyákat használnak. Feladatuk ugyan az, vagyis a hideg dízelmotorban a levegő hőmérsékletének növelésével lehetővé tegyék a tüzelőanyag-levegő keverék öngyulladását.

Az izzítógyertyákat, az előtét-ellenállást és az izzítás ellenőrzőt sorba kapcsolják. Annyi izzítógyertya van, ahány hengeres a motor. Az előizzító szerkezet összesített ellenállását az előtét- ellenállással és az izzítás ellenőrzővel illesztik az akkumulátor feszültségéhez.

 Az izzítógyertya házába egymástól elszigetelve van a csatlakozóház és a csatlakozócsap. A tekercs vagy hurok alakú izzószál, amely különösen nagy igénybevételeket kibíró ellenállás-ötvözetből készül, egyik végével a csatlakozócsaphoz, másik végével csatlakozóházhoz kapcsolódik.

Az izzítócsapos izzítógyertyákban nagyobb ellenállású fűtőtest van. A tekercselt izzítószál nagymértékben revesedés álló izzítócsőben van, kerámia töltőanyaggal szigetelve és rezgésálló módon felfüggesztve. Az izzítógyertyáknál az előizzítási folyamat jelfogós, ill. elektronikus áramkörökkel is vezérelhető.

IZZÍTÓGYERTYAIZZÍTÓGYERTYAIZZÍTÓGYERTYA


Az izzítógyertya meghibásodás jelei:


- motor hideg állapotban nem megfelelően indul.
- kipufogógáz elszíneződése.
- motor nem megfelelő járása, működése.
- műszerfalon megtalálható jelzőlámpa figyelmeztetése.


Az izzítógyertya meghibásodásának okai:

- hibás vezérlőrendszer. Az izzítórelé nem megfelelő működése esetén, az izzítógyertya túlhevül így a fűtő tekercs eldeforrmálódik, kábelek elszakadhatnak, eléghetnek.
- befecskendező fejek nem megfelelő működése. Az injektor fejek elszennyeződnek, és az üzemanyagsugár kerül az fűtőszál felületére.
- szerelés közben megsérült fűtőszál, vagy helytelen beszerelés.
- az izzítógyertya elérte élettartalma végét. A gyertyákat kb. 40-60 ezer kilométerre megtételére tervezik, így ha ennél hamarabb következik be a meghibásodás, akkor lehetséges ok az üzemanyag rendszerben, vagy elektromos rendszerben keresendő.


Az izzítógyertya javítása nem lehetséges, így mindig cserével oldható csak meg a probléma. Egy csere nem vesz sok időt igénybe, de mindenféleképp bízza szakemberre, mert csere alkalmával fontos a teljes izzító rendszer ellenőrzése, és minden egyéb más alkatrész esetleges hibájának a kiszűrése. Fontos, hogy autójához mindig a megfelelő izzítógyertyát válassza melyet online webáruházunkban típushoz rögzítve talál meg, de szükség esetén keresse ügyfélszolgálatunkat ahol kollégáink szakértői támogatást tudnak nyújtani az alkatrész pontos beazonosításában.


A Fékmester gyújtás, izzítás online webáruházában megtalálhatja a legjobb izzítógyartya márkákat, mint pl. BOSCH, BERU, NGK, NIPPARTS, JAKOPARTS, FEBI, MEYLE, MAXGEAR

10 Termék az Izzítógyertya kategóriában
Legnépszerűbb termékeink a Izzítógyertya kategóriában. Itt talál egy áttekintést Izzítógyertya cserealkatrészeinkről, melyek beszerezhetők csaknem minden autótipushoz, különböző gyártóktól.
Izzítógyertya
Cikk megjegyzés::
MEYLE Izzítógyertya
Cikkszám::
38-148600000 @28

Izzítógyertya
Cikk megjegyzés::
FEBI Izzítógyertya
Cikkszám::
15960 FE @6

Izzítógyertya
Cikk megjegyzés::
HELLA Izzítógyertya
Cikkszám::
8EG 008 498-261 @6

Izzítógyertya
Cikk megjegyzés::
ERA Izzítógyertya
Cikkszám::
886022 ER @6

Izzítógyertya
Cikk megjegyzés::
MEYLE Izzítógyertya
Cikkszám::
30-148600005 @28

Izzítógyertya
Cikk megjegyzés::
MAXGEAR Izzítógyertya
Cikkszám::
66-0027 @28

Izzítógyertya
Cikk megjegyzés::
BERU Izzítógyertya
Cikkszám::
0100226436 @6

Izzítógyertya
Cikk megjegyzés::
METZGER Izzítógyertya
Cikkszám::
H1 339 @5

Izzítógyertya
Cikk megjegyzés::
JAKOPARTS Izzítógyertya
Cikkszám::
J5711009HB @6

Izzítógyertya
Cikk megjegyzés::
ERA Izzítógyertya
Cikkszám::
886031 ER @6

Tetszett? Oszd meg ismerőseiddel!
Kapcsolat
4028, Debrecen, Sámsoni u. 16/B.
Telefon: +36 30 9264 160
Telefon: +36 20 9150 340
Telefon: +36 70 3705 259

H: 9:00-17:00 , K-P: 8:00-17:00
info@fekmester.hu
Fekmester.hu a facebookonFekmester.hu a facebookon