Segíthetünk? Fékmester Ügyfélszolgálat
Termékek

Termékek

8 termék megjelenítése 8 termék közül
Elérhetőség: Szállítható
136 935 Ft
  • Nagyon erős, csavarral hajtott húzó eszköz, amelyet a legnagyobb terhelésre terveztek a szervizek és az ipar számára.A húzó PCF (power control face) rendszerrel működik, amely teljes irányítást biztosít a lineáris feszültségek felett.Ezt egy hengerelt csavar biztosítja melegen kovácsolt karokkal, amelyek ultra tartós, és húzóálló ötvözött acélból készülnek. Erős, stabil, hengerelt ötvözött acélból készült sínkeret, amely a szélsőséges munkakörülmények között képes megbirkózni a tárcsákkal, fogaskerekekkel, csapágyakkal, perselyekkel stb. belső és külső alkatrészekkel. A kar lábaknak derékszögű fogása van, amelynek köszönhetően szilárdan és biztonságosan fogja meg a szétszerelt elemet, és nem csúszik le róla.
Elérhetőség: Szállítható
10 960 Ft
  • Nagyon erős, csavarral hajtott húzó eszköz, amelyet a legnagyobb terhelésre terveztek a szervizek és az ipar számára.A húzó PCF (power control face) rendszerrel működik, amely teljes irányítást biztosít a lineáris feszültségek felett.Ezt egy hengerelt csavar biztosítja melegen kovácsolt karokkal, amelyek ultra tartós, és húzóálló ötvözött acélból készülnek. Erős, stabil, hengerelt ötvözött acélból készült sínkeret, amely a szélsőséges munkakörülmények között képes megbirkózni a tárcsákkal, fogaskerekekkel, csapágyakkal, perselyekkel stb. belső és külső alkatrészekkel. A kar lábaknak derékszögű fogása van, amelynek köszönhetően szilárdan és biztonságosan fogja meg a szétszerelt elemet, és nem csúszik le róla.
Elérhetőség: Szállítható
34 235 Ft
Elérhetőség: Szállítható
31 830 Ft
Elérhetőség: Szállítható
5 280 Ft
Elérhetőség: Szállítható
13 750 Ft
Elérhetőség: Szállítható
18 435 Ft
Elérhetőség: Szállítható
6 325 Ft

Csapágylehúzókról


A csapágylehúzó eszközök olyan alapvető autószerelő eszközök, amelyek elengedhetetlenek a csapágyak, tömítések és más alkatrészek hatékony eltávolításához és cseréjéhez. Ezek a szerszámok különböző formában és méretben elérhetők, és lehetővé teszik a gyors és precíz munkavégzést a járművek szervizelése során. A csapágylehúzók sokoldalúsága és hatékonysága révén a szakemberek és hobbi szerelők egyaránt megbízható eszközként tekintenek rájuk.

A csapágylehúzó eszközök célja, hogy biztonságosan és hatékonyan távolítsák el a csapágyakat és más rögzített alkatrészeket a járművekből. Ezek az eszközök lehetővé teszik az alkatrészek kíméletes eltávolítását anélkül, hogy károsítanák azokat vagy a környező területeket. Az autószerelőknek gyakran szükségük van ilyen típusú eszközökre, amikor csapágyakat kell cserélniük a motorban, a futóműben vagy más fontos rendszerekben. A csapágylehúzók rendkívül hasznosak lehetnek abban az esetben is, ha a csapágyak elakadnak vagy elrepednek, és nem lehet őket hagyományos módon eltávolítani.

A csapágylehúzók különböző típusai közül a leggyakoribbak a mechanikus és hidraulikus csapágylehúzók. A mechanikus csapágylehúzók általában egy vagy több karból és egy fogantyúból állnak, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy kézi erővel távolítsák el a csapágyakat. Ezek az eszközök általában könnyűek és könnyen kezelhetők, és ideálisak kisebb munkákhoz vagy olyan helyzetekhez, ahol nincs könnyű hozzáférés a csapágyakhoz. A hidraulikus csapágylehúzók nagyobb nyomatékot és erőt képesek kifejteni, és általában nagyobb munkákhoz vagy nehezebben hozzáférhető helyekhez ajánlottak.

Az egyik legfontosabb szempont a megfelelő csapágylehúzó kiválasztásakor a méret. Fontos, hogy a csapágylehúzó mérete és típusa megfeleljen az adott feladathoz és az eltávolítandó alkatrészek méretéhez. Túl kicsi vagy túl nagy eszköz használata károsíthatja az alkatrészeket vagy akár az eszközt is. Ezért alaposan meg kell vizsgálni az eltávolítandó alkatrész méretét és típusát, mielőtt kiválasztanánk a megfelelő csapágylehúzót.

A csapágylehúzók használata előtt fontos biztosítani, hogy az eszközök megfelelően karbantartottak és tiszták legyenek. Rendszeres ellenőrzés és tisztítás segít megelőzni az esetleges meghibásodásokat vagy sérüléseket, és biztosítja a pontos és hatékony munkavégzést. Emellett fontos megfelelő védőfelszerelést viselni, mint például kesztyűket és szemüveget, hogy megvédjük magunkat a lehetséges sérülésektől vagy balesetektől.

A csapágylehúzók alkalmazása során számos fontos biztonsági szempontot kell figyelembe venni. Fontos, hogy a járművet stabilan rögzítsük, hogy elkerüljük a mozgását vagy az esetleges baleseteket a munka során. Emellett ügyelni kell arra, hogy az eszközöket megfelelően helyezzük el és használjuk, hogy elkerüljük a sérüléseket vagy a károsodást az alkatrészekben vagy a járműben.

Az autószerelőknek gyakran szükségük van csapágylehúzókra a mindennapi munkájuk során. Ezek az eszközök lehetővé teszik számukra, hogy hatékonyan és pontosan végezzék el a csapágyak és más alkatrészek cseréjét és karbantartását, ami nélkülözhetetlen az autók biztonságos és hatékony működéséhez. A megfelelő csapágylehúzó kiválasztása és használata kulcsfontosságú a sikeres szereléshez és karbantartáshoz, ezért fontos, hogy alaposan megismerjük ezeket az eszközöket és megfelelően alkalmazzuk őket a munka során.

Csapágylehúzó

Csapágylehúzók típusai


A csapágylehúzók különböző típusai és fajtái elengedhetetlenek az autószereléshez, mivel segítenek a csapágyak, tömítések és más alkatrészek hatékony eltávolításában és cseréjében. Ezek a szerszámok különböző formákban és méretekben léteznek, és különböző módszereket alkalmaznak az alkatrészek eltávolítására a járművekből. Íme néhány közülük:

Mechanikus csapágylehúzók: Ezek a csapágylehúzók a legelterjedtebb típusúak és általában egy vagy több karból és egy fogantyúból állnak. A karokat az alkatrészre helyezik, majd a fogantyú segítségével fokozatosan húzzák őket, hogy eltávolítsák az alkatrészt. Ezek a csapágylehúzók ideálisak kisebb munkákhoz és olyan helyzetekhez, ahol könnyen hozzáférhetőek az alkatrészek.

Hidraulikus csapágylehúzók: Ezek a csapágylehúzók nagyobb nyomatékot és erőt képesek kifejteni, mivel hidraulikus nyomást használnak az alkatrészek eltávolításához. Általában egy hidraulikus hengerből és egy karból állnak, amelynek segítségével a felhasználók szabályozhatják a nyomást és a mozgást. Ezek az eszközök különösen hasznosak nehezen hozzáférhető helyeken vagy nagyobb méretű alkatrészek esetén.

Csúszócsapágylehúzók: Ezek a csapágylehúzók speciális alakúak és kialakításúak, hogy könnyedén illeszkedjenek a csapágyakhoz és más alkatrészekhez. Általában egy csúszó mechanizmust használnak az alkatrészek biztonságos és hatékony eltávolításához. Ezek az eszközök különösen hasznosak olyan helyzetekben, ahol szűk a hely vagy nehezen hozzáférhető az alkatrész.

Húzókaros csapágylehúzók: Ezek a csapágylehúzók két vagy több húzókart használnak az alkatrészek eltávolításához. A húzókarokat az alkatrészre helyezik, majd összekapcsolják őket, hogy fokozatosan növeljék a nyomást és eltávolítsák az alkatrészt. Ezek az eszközök nagyobb nyomatékot és erőt biztosítanak, ami ideális nagyobb méretű vagy erősen rögzített alkatrészek esetén.

Rugós csapágylehúzók: Ezek a csapágylehúzók rugalmas mechanizmust használnak az alkatrészek gyors és könnyű eltávolításához. Általában egy rugós rendszert alkalmaznak, amely lehetővé teszi az alkatrészhez való könnyű illeszkedést és a pontos eltávolítást. Ezek az eszközök különösen hasznosak olyan helyzetekben, ahol gyors és hatékony munkavégzés szükséges.

Tárcsacsapágylehúzók: Ezek a csapágylehúzók egy tárcsás kialakítást használnak az alkatrészek biztonságos és hatékony eltávolításához. A tárcsa fokozatosan növeli a nyomást az alkatrészre, miközben minimalizálja a károsodások kockázatát. Ezek az eszközök ideálisak olyan helyzetekben, ahol a kíméletes kezelés és a pontos mozgás fontos.

Ezek csak néhány példa a csapágylehúzók különböző típusaira és fajtáira. Minden típusnak és fajtának megvannak a saját előnyei és alkalmazási területei, így fontos megfelelően megválasztani az adott munkához és körülményekhez legmegfelelőbb eszközt.


Csapágylehúzók használata


A csapágylehúzók használata központi szerepet játszik az autószerelés során, de fontos, hogy megfelelően és biztonságosan alkalmazzuk őket. Íme néhány lépés és figyelmeztetés a csapágylehúzók helyes használatához, valamint az esetleges hibák elkerüléséhez:

Megfelelő eszköz kiválasztása: Győződjön meg róla, hogy a kiválasztott csapágylehúzó megfelel az eltávolítandó alkatrész méretének és típusának. Az eszköz túl kicsi vagy túl nagy használata károsíthatja az alkatrészt vagy az eszközt magát.

Jármű rögzítése: Mielőtt megkezdené a csapágylehúzó használatát, biztosítsa, hogy a jármű stabilan legyen rögzítve. Emelők vagy állványok segítségével stabil alapot kell biztosítani a munkavégzéshez.

Védőfelszerelés viselése: Mindig viseljen védőfelszerelést, például kesztyűt és szemüveget, hogy megvédje magát a sérülésektől vagy a balesetek előfordulásától.

Alkatrész ellenőrzése: Ellenőrizze az alkatrészt, mielőtt megkezdené a csapágylehúzó használatát. Győződjön meg arról, hogy nincs-e korrózió, sérülés vagy más probléma, ami befolyásolhatná az eltávolítási folyamatot.

Megfelelő pozícionálás: Helyezze el a csapágylehúzót az alkatrészen úgy, hogy biztonságosan és hatékonyan tudja használni. Ügyeljen arra, hogy az eszköz megfelelően illeszkedjen az alkatrészhez, és ne legyenek túl nagy hézagok vagy instabilitás.

Fokozatos nyomás alkalmazása: Kezdetben csak kis nyomást alkalmazzon a csapágylehúzóval. Fokozatosan növelje a nyomást, amíg az alkatrész nem mozog vagy el nem válik a helyéről. Ne használjon hirtelen vagy túlzott erőt, mivel ez károsíthatja az alkatrészt vagy az eszközt.

Figyelje a hangokat és a rezgéseket: Amikor használja a csapágylehúzót, figyelje a szokatlan hangokat vagy rezgéseket, melyek arra utalhatnak, hogy valami nincs rendben az eltávolítási folyamat során. Ha bármilyen ilyen jelet észlel, azonnal álljon le a munkával, és ellenőrizze az eszközöket és az alkatrészt.

Karbantartás: Rendszeresen tisztítsa és karbantartsa a csapágylehúzókat, hogy biztosítsa a hosszú élettartamot és a hatékony működést. Ellenőrizze az eszközöket minden használat előtt, és cserélje ki az alkatrészeket vagy javítsa meg az esetleges sérüléseket szakszervizben.

Ha a csapágylehúzó használata során problémák merülnek fel, mint például az alkatrész nem mozog, vagy szokatlan hangokat észlel, álljon le a munkával, és vizsgálja meg az eszközöket és az alkatrészt. Ne próbáljon erőszakosan továbbmenni, mivel ez csak további károkat okozhat. Ha nem biztos a helyzetben, kérjen segítséget szakembertől vagy tapasztalt autószerelőtől.

A csapágylehúzók hatékony és biztonságos használata érdekében fontos betartani ezeket az alapvető lépéseket és figyelmeztetéseket.

Termékkategóriák