Segíthetünk? Fékmester Ügyfélszolgálat

Karosszéria fém, és műanyag elemek kereső

 
 1. 1

  Gyártó

  választás

 2. 2

  Modell

  választás

 3. 3

  Működés

  választás

 4. 4

  Köbcenti

  választás

 5. 5

  Évjárat

  választás

 6. 6

  Márka

  választás

A(z) Karosszéria fém, és műanyag elemek kereső kikereséséhez a következő lépéseket kell követni. A pontos kereséshez kérem menjen végig az összes lépésen! Válassz a lentebbi menüből.
VÁLASSZ A LENTI 38

Karosszéria fém, és műanyag elemek kereső


A karosszéria alkatrész csoporthoz számtalan alkotóelem hozzátartozik, a kilincsektől a lökhárítókig, az ajtóktól a sárvédőkig sokféle karosszéria elemmel találkozhatunk, ezek közül egyesek fémből, mások műanyagból készülnek, és olyanok is vannak, amelyekből mindkét anyagból készült alkatrészt találhatunk.

A karosszéria fém és műanyag alkatrészei

Ajtógomb, autóajtó burkolat, autóküszöb

Az ajtógomb arra szolgál, hogy belülről le tudjuk zárni az utasteret, a gomb felhúzásával pedig feloldhatjuk a zárást.
Az autóajtó burkolat célja, hogy az autóajtó utastér felőli részén eltakarja az ajtóban található alkatrészeket, illetve megvédje azoktól az autó utasainak ruházatát, minemellett természetesen díszítő célt is szolgál.
Az ajtóküszöb a személyautó ajtók alatti karosszéria eleme, egyfajta belépőként funkcionál, erősen ki van téve a korróziónak.
A csomagtér teleszkóp a csomagtartó ajtajának mozgatását könnyíti meg, illetve nem engedi, hogy az felnyitott állapotából lecsapódjon.
A hűtőrács, vagy első burkolat készülhet fémből és műanyagból egyaránt, egyrészt ez rejti magában a szellőző nyílásokat, másrészt védelmet nyújt a kívülről esetlegesen érkező fizikai erőbehatások ellen.


Fedelek és sapkák, fényszóró keret, homlokfal


Fedelekkel és sapkákkal általában az autó külső nyílásait védik, illetve takarják, de az utastérben is találhatunk ezekből az elemekből.
A fényszóró keret a fényszóró házakat veszi körbe, rögzít, szépít és szigetel is egyben. A fogantyúk nagy része műanyagból készül, elég sok található belőlük az utastérben, és többféle funkció megoldására tervezik ezeket.
A homlokfal az autó elején található, lényegében erre szerelik fel az autó orrában lévő legtöbb alkatrészt, fényszórókat, lökhárítót, stb. Fémből készül, és a mai autóknál komoly ütközés elnyelő zónának kell lennie.
Rengeteg csatlakozót és kábelt találhatnánk az autókban, ha szétszednénk, ezek nagy része rendkívül fontos funkciót lát el, más része a szórakoztatáshoz kapcsolható.
A kerékjárat burkolat ma már a legtöbb esetben műanyagból készül, a sárvédőrészt védi a felverődő kavicsoktól, esővíztől, valamint sártól.
A kereszttartó elem több változatban létezik, általában az autó közepén, alul található fém merevítő elem, jelentős stabilizáló szerepet tölt be.

Karosszéria javítóelemek


Központi zár, lökhárító, motorháztető


A központi zár feladata, hogy az összes ajtó egyidejű zárhatóságát lehetővé tegye. Ma már minden autó alapfelszereltsége, kényelmes és biztonságos megoldás.
Az autók leggyakrabban sérülő része a lökhárító, ezért a legtöbb esetben műanyagból készül, hogy könnyen cserélhető legyen. Természetesen kisebb sérüléseknél még javíthatók és könnyen fényezhetők.
A motorháztető a motorházat zárja el a külvilágtól, ezt oly módon kell megoldania, hogy az menet közben soha ne tudjon felnyílni.
A műszerfal kizárólag műanyagból készül, ebben találhatók a legfontosabb kijelzők, műszerek, érzékelők, amelyek a vezetőt informálják a biztonságos vezetéshez nélkülözhetetlen adatokról, történésekről.
A sárvédő természetesen nem a sarat védi, hanem az útról felverődő bármilyen nem kívánatos fizikai behatástól, ez lehet sár, víz, kavicsok, stb.
A visszapillantó tükröt valószínűleg mindenki ismeri, a hátra tekintést biztosító eszköz, mely a hátra látást úgy biztosítja, hogy a vezetőnek ne kelljen elfordítani a fejét.
Az üléscsúszka az első ülések alkatrésze, feladata, hogy egy sínben csúszva előre és hátra az ülések kormánytól való távolságát minden vezető saját méretére be tudja állítani.

Kapcsolat
4028, Debrecen, Sámsoni u. 16/B.
Telefon: +36 30 9264 160
Telefon: +36 20 9150 340
Telefon: +36 70 3705 259

H: 9:00-17:00 , K-P: 8:00-17:00
info@fekmester.hu
Fekmester.hu a facebookonFekmester.hu a facebookon