Segíthetünk? Fékmester Ügyfélszolgálat


Kerámia fékbetétek tényleg jobban működik, és mit csinálnak pontosan?

Ez az a kérdés, amit sokan feltesznek, és a válasz valójában az, hogy ez csak egy jelző szó egy organikus fékbetétre, ami kevesebb fémszállal, és esetleg műszállal készült. Egy nagyon jó fékbetét, ami tartalmaz némi kerámia RÉSZECSKÉT, az EBC Redstuff , aminek alacsony fémszál tartalma miatt, megvan az az előnye, hogy kevés fékport termel.

Kerámia Fékbetétek


Kerámia fékbetétek általános elnevezése a betétek azon csoportjának, amit NAO-ként, vagy azbesztmentes fékbetétekként ismertek. Az EBC Brakes volt természetesen az úttörője ennek a technológiának, visszanyúlva a 70 éves gyökerekhez, amikor még része volt a BBA csoportnak, és gyártott ilyen termékeket, amit Top Dog néven ismertek az Egyesült Királyságban. A Kerámia fékbetétekben Aramid szálakat használnak, és biztosan NEM kerámia szálakat, ugyanis, habár néhány Távol-keleti gyártó éppenséggel Kerámia szálakat használ, az rákkeltő hatású, és majdnem olyan veszélyes, mint az azbeszt.

Az organikus betéteket jó hírű beszállítók készítik, amik kis mennyiségben TARTALMAZHATNAK keramikus részecskéket, (nem szálakat) szemcse formában, de ez csak egy adalékanyag, a többi természetes úton kibányászott érc mellett, ami megszokott a fékbetétekben úgy, mint a vermikulit vagy a barit kristályok, amik segítségével elkészülnek a megfelelő fékbetétek. Ha olyan autónk van, ami kerámia fékbetétekkel van szerelve, és a kereskedő vagy a szerelőnk azt javasolja, hogy cseréljük ki kerámia alapú fékbetétre, akkor mondjuk meg neki, hogy olvassa el ezt a cikkel, mert valójában nincs különbség. NINCS semmi, amivel többet tudna egy kerámia alapú fékbetét, mint egy azbesztmentes organikus fékbetét.
Az Aramid szálas betétek akkor jelentek meg, amikor a világ leváltotta az azbesztet. Ez az útelágazódás, két újabb választás előretörését eredményezte, ezek az organikus és a félig fém fékbetétek lettek.

Tehát alapjában véve, a Kerámia fékbetét csak egy nem fémes fékbetét, és lényegében csupán egy figyelemfelkeltő szó, ezért ne figyeljünk többé oda azokra, akik ránk akarják erőltetni, mint egy megoldást a fékproblémánkra.
Hasonló témával foglakozó cikkeinket megtalálhatja itt:
A kormánykerék remegése
Fékremegés
Hogyan oldjuk meg a fékrázását véglegesen?
Mi az a fékgyengülés?
Pro Cut Esztergálás
Repedés, vagy hajszálrepedés a féktárcsa felületén?
Mi az a fékpor, és mi okozza?
Gőzzár a fékfolyadékban
EBC első fékbetétek
Autó Fékek - 1. rész
Hogy koptasd be az új fékeidet utcai/városi használatra?
Hogyan készülnek a fékek?
Legjobb fékbetétek - 1. rész
Legjobb fékbetétek - 2. rész
Visszajelzések, észrevételek a fékbetétekről
Zaj a hátsó féknél

Fekmester.hu ®
Termékkategóriák