Segíthetünk? Fékmester Ügyfélszolgálat

A kilincsek, zárak csoportban találhatja meg autójához való mind külső, mind belső kilincseket. Ezen termékek mindegyike fekete, így ha az Ön autóján színezett kilincs található, akkor még felszerelés előtt festetnie kell. Egyed modellekhez elérhetők komplett zárszerkezetek amelyek egybe vannak építve a központi zár motorral. Webáruházunkban autóhoz rendelve megtalálhatja még a zárakat, zárbetéteket, zár készleteket is.


Amennyiben autónkhoz akármilyen zár vagy kilincs alkatrész szükségeltetik valamely meghibásodás miatt, nem muszáj az autószerelővel megrendeltetni az alkatrészeket kit tudja milyen borsos áron. Az interneten kedvező áron tudunk rendelni ilyen alkatrészeket megtakarítva akár nagyobb összeget is.
Alant néhány kilincs és zár alkatrészt ismertetünk a könnyebb tájékozódás kedvéért.

A központi zárak alkatrészei

A központi zárak nemcsak komfortossá teszik az ajtók zárását és nyitását, igazából a legnagyobb előnyük a lopás elleni nagyobb védelemmel magyarázható. A központi zárak régebbi fajtái még egy kulcs fizikai használatához voltak kötve, a mai modern változatoknál már kivétel nélkül igazából nincs szükség a zárak kulccsal való nyitására és zárására, hiszen minden egy központi távirányítóval gombnyomásra működik.
Maga a központi zár is több egységből áll, szükség van egy zárást és nyitást végző elektromos motorra, központi zár vákuumszivattyúra, központi zár vezérlő egységre és egyéb vezérlő modulokra.
A központi zár vákuumszivattyú meghibásodása esetén nem szerelhető, új alkatrész megvásárlására van szükség, amit szakműhelyben pillanatok alatt beszerelnek. Már csak azért sem érdemes belőle gyengébb minőséget vásárolni, mivel nem javítható, szakemberek pedig szinte kivétel nélkül egyetértenek abban, hogy az egyik legjobb választás a Bosch termékeinek beszerelése lehet.
A központi zárat az autó tulajdonosaként nem tudjuk, illetve nem szükséges gondoznunk, karbantartanunk, azzal a kivétellel tekintve, hogy a kézi vezérlőhöz jó ha van mindig kéznél egy pótelem, valamint arra is figyelünk, hogy a jármű akkumulátora soha ne merüljön le. Mindezeken túl, ha akár mechanikájában, akár elektronikájában meghibásodás áll fenn, házilag azt megjavítani nem tudjuk.


Autó ajtókilincs, ajtókilincs és ajtó fogantyú keret, ajtózárszerkezet


Ma már könnyen tudnának az autógyártók ajtókilincs nélkül is tervezni autót, és tegyük hozzá, lehet, hogy a közeljövőben fognak is, de a mai autók szinte mindegyikében minden egyes ajtóhoz megtalálhatjuk a kilincset, amiket balesetvédelmi szempontból egyre inkább elrejtenek.
Az ajtókilincs keret, ahogy ajtó kilincs is, úgy van megtervezve, hogy balesetvédelmi okokból a lehető legkevesebb sérülést okozza. Az ajtófogantyú keret az utastérben található, egyrészt esztétikai célokat szolgál, másrészt eltakarja a fogantyú szereléséhez használt csavarokat.
Az ajtózárszerkezet a központi zárhoz tartozó egység, és természetesen minden ajtóhoz külön zárszerkezet van. Ezek külső mozgó részeit lehet házilag is zsírozni, illetve olajozni ha szükségesnek látjuk, de arra érdemes ügyelni, hogy ezt úgy hajtsuk végre, hogy a ruházatunkra ne kerülhessen később ezekből a kenőanyagokból.


Motorháztető zár, csomagtérzár


A motorháztető zár és a csomagtérzár nagyon fontos értékvédelmi és biztonságtechnikai eszköz, ha az jármű kézikönyve is javasolja, akkor érdemes kenőanyagokkal segíteni, óvni helyes működésüket, hiszen ki szeretné, ha illetéktelen kezek akár a csomagtérbe, akár a motortérhez jussanak.

Termékkategóriák