Segíthetünk? Fékmester Ügyfélszolgálat

A mai modern autók kipufogógáz-kezelő rendszerében legalább két lambdaszonda található. A szabályzó szonda a katalizátor előtt, míg a diagnosztizáló szonda a katalizátor után helyezkedik el. A szabályzó szonda a megfelelő keverékképzést biztosítja, míg a diagnosztizáló szonda elsősorban a katalizátor hatékonyságát ellenőrzi. A lambdaszonda széles márkakínálatát találhatja meg a Fékmester kipufogórendszer alkatrészek webáruházában és több kiváló márka közül is választhat akciós áron online áruházunkból. Az oxigénszonda meghibásodásának a jelei: megnövekedett a fogyasztás, alapjárati probléma, katalizátor nem megfelelő működése.

A(z) Lambda szonda kikereséséhez a következő lépéseket kell követni. A pontos kereséshez kérem menjen végig az összes lépésen!
VÁLASSZ A LENTI 47 GYÁRTÓ KÖZÜL
Lambda szonda

Mit tegyünk, ha meghibásodik a lambda szonda?


A lambda szonda feladata az, hogy figyelje a járművekben elégő anyagok minőségét. Egyre többször találkozunk a környezetszennyezést megakadályozni próbáló intézkedésekkel, ami a régi és új autóknál is megfigyelhető. Ma már rendszeresen ellenőrzik, hogy a kipufogót milyen gázok hagyják el, és sok nagyobb városban a kapott értéktől akár a beutazásunk is múlhat. A lambda szonda meg tudja határozni ezeket a vegyi anyagokat, és még a százalékos összetételüket is könnyedén felismeri. Általában a kipufogócsőbe szokták telepíteni, bár létezik több variációja is.

Egyik fajtáját az üzemanyag-takarékos járművekbe szokták tenni, vagy a régebbi autókba, ahol képesek az oxigén elérését is meghatározni. Napjainkban a drágább, de a hagyományos autókban is szélessávú lambda szondákat helyeznek el, mivel ezek javítanak a teljesítményen. A használatukkal elérik, hogy csökkenjen az üzemanyag költsége, viszont növeli a stabilitást. Meghibásodása esetén látványos változások mennek végbe, ugyanis romlani fog az üzemanyag minősége, és a motor működését is rossz irányba befolyásolja. Amikor meghibásodást veszünk észre, akkor nem érdemes elmenni mellette, ugyanis lehet, hogy drága javítások fogják kísérni, sokszor egyszerűbb a szondát megjavítani.

LAMBDA SZONDALAMBDA SZONDALAMBDA SZONDA


A lambda szonda hibáinak lehetséges okai


Több lehetséges magyarázata van a hibának. Az egyik ilyen, hogy a kipufogógázok és a levegő behatolt a belsejébe, mivel az érzékelőben nem megfelelő a nyomás. Az is gondot okozhat, ha a szonda hőmérséklete túl magas, amiért a gyújtási rendszer vagy a motor is hibás lehet. Sokszor nem kell a probléma gyökerét keresni, ugyanis egyszerűen öregedésről van szó, és a szonda felett eljárt az idő. Érdemes a készüléket ellenőrizni, mivel az is állhat a probléma mögött, hogy az égési termékek blokkolják azt. A vezérlőegységek szintén befolyásolhatják a működését, így, ha a tápellátás megszakad, akkor a lambda szonda leáll. Végül, de nem utolsó sorban külső ütés miatt is kialakulhat hiba. Bármi legyen is a valódi gond, érdemes minél hamarabb utána járni.

NGK lambda szondaDENSO lambda szondaBOSCH lambda szonda


Hogyan cseréljük?


A legtöbb autógyártó cég egyetért azzal, hogy a lambda szondát nem lehet javítani. Amennyiben meghibásodás lép fel, akkor az egész eszközt ki kell cserélni. Ha nem szeretnénk azonnal költeni erre, akkor megvásárolható egy olyan univerzális érzékelő, amely adapterrel kapcsolódik az autóhoz, azonban ezt csak akkor tehetjük meg, ha időben érzékeltük a problémát. Ellenkező esetben marad a csere. Amennyiben nem foglalkozunk a hibával későbbi szakadások jelentkezhetnek az áramkörben, és rövidzárlatokat figyelhetünk meg. A szennyeződés magas lesz, mivel a benzinből származó magas oktánszámú anyagok fognak keveredni az égéstermékkel. Esély van a hő túlterhelésre és mechanikai sérülésekre is, mindez vezetés közben. Amennyiben a szerelés mellett döntünk, legyen szó felhelyezésről, vagy éppen eltávolításról, mindig használjuk a megfelelő eszközöket! Ha a szondát újra fel akarjuk használni, akkor szükség lesz egy speciális rögzítő pasztára, ami nem juthat a védőcsőbe. Az új lambda szondát szerencsére előkezelik, de így is kezeljük óvatosan.

10 Termék az Lambda szonda kategóriában
Legnépszerűbb termékeink a Lambda szonda kategóriában. Itt talál egy áttekintést Lambda szonda cserealkatrészeinkről, melyek beszerezhetők csaknem minden autótipushoz, különböző gyártóktól.
Lambda szonda
Cikk megjegyzés::
NGK Lambda szonda
Cikkszám::
OZA744-EE1 @6

Lambda szonda
Cikk megjegyzés::
SIDAT Lambda szonda
Cikkszám::
SI90260 @6

Lambda szonda
Cikk megjegyzés::
METZGER Lambda szonda
Cikkszám::
0893068 @5

Lambda szonda
Cikk megjegyzés::
DELPHI Lambda szonda
Cikkszám::
ES20344-12B1 @6

Lambda szonda
Cikk megjegyzés::
BERU Lambda szonda
Cikkszám::
OZH052 @6

Lambda szonda
Cikk megjegyzés::
MAXGEAR Lambda szonda
Cikkszám::
MGS-507 @28

Lambda szonda
Cikk megjegyzés::
SIDAT Lambda szonda
Cikkszám::
SI90223 @6

Lambda szonda
Cikk megjegyzés::
MAXGEAR Lambda szonda
Cikkszám::
59-0075 @28

Lambda szonda
Cikk megjegyzés::
JAPANPARTS Lambda szonda
Cikkszám::
OO-SS00 @28

Lambda szonda
Cikk megjegyzés::
JAKOPARTS Lambda szonda
Cikkszám::
J1470903HB @6

Tetszett? Oszd meg ismerőseiddel!
Kapcsolat
4028, Debrecen, Sámsoni u. 16/B.
Telefon: +36 30 9264 160
Telefon: +36 20 9150 340
Telefon: +36 70 3705 259

H: 9:00-17:00 , K-P: 8:00-17:00
info@fekmester.hu
Fekmester.hu a facebookonFekmester.hu a facebookon