Segíthetünk? Fékmester Ügyfélszolgálat

Cserélje ki elhasználódott hátsó lengéscsillapítóját, ha az autó biztonságos vezetésében hibákat érez. A hátsó lengéscsillapítók két területen szolgálják a biztonságos vezetést: az egyik az úttartás, a másik vezetési komfort. A lengéscsillapítók esetében időközönként érdemes egy lengéscsillapító mérést végeztetni, így idő előtt tudomást szerezhet a termék esetleges meghibásodásáról. A hátsó lengéscsillapítók széles márkakínálatát találhatja meg a Fékmester legéscsillapítók, rugók webáruházában és több kiváló márka közül is választhat akciós áron online áruházunkból. Fontos, minden lengéscsillapító ára egy darabra vonatkozik, de létezik olyan márka ahol csak kettő darabot tud vásárolni.

A lengéscsillapítók hatására a jármű lengései gyorsabban csillapodnak, így javítják a biztonságot és az utazási komfortot. A lengéscsillapítók a kerékfelfüggesztés és a karosszéria között vannak.

LENGÉSCSILLAPÍTÓ
LENGÉSCSILLAPÍTÓ
LENGÉSCSILLAPÍTÓ

Az elhasználódott lengéscsillapító biztonságra gyakorol negatív hatása


1) Rossz vezetési komfort

Elhasználódott, kopott lengéscsillapítók használatával a csillapító erő nem fejti ki hatását, nehézségeket okoz a gépjárművet stabilan és egyensúlyban tartani a következő vezetési helyzetekben: egyenetlen út, kátyús út, fékezés, gyorsítás. Ezek a hatások a gépjárművezetőt kényelmetlen helyzetbe hozhatja. A kényelmetlenségeken felül a kiegyensúlyozatlan stabilitás a sofőr és az utasok biztonságára is hatással van.

2) Csökkenő biztonság

A gyenge útérintkezés miatt az autó nehezen kormányozható (túlkormányzás, alulkormányzás) és romlik a fékezési képesség. A lengéscsillapító a járművek egyik legfontosabb alkatrésze. A gépkocsi nagy teljesítményének, hosszú élettartalmának é biztonságának fenntartása érdekében ajánlott a lengéscsillapítók rendszeres karbantartása.


A lengéscsillapítók állapotának vizsgálatát részben otthon el lehet végezni. Először vizsgálja meg a lengéscsillapító külső felületét, amennyiben olajfolyás nyomait találja rajta, a terméket mindenféleképp cserélni kell. Ezt követően ellenőrizni kell a kerekeket, mert a keréken az úttól való elpattogás miatt egyenetlen kopásra utaló esetleges nyomok találhatók. A lengéscsillapítók pontos állapotának mérésére természetesen meg van a megfelelő eszköz, így időközönként érdemes egy lengéscsillapító mérésre is elvinni a gépjárművet.

A hátsó lengéscsillapító meghibásodására a következő jelek utalhatnak

  • a fékút megnövekedése
  • a gépjármű kormányozhatóságának a romlása
  • a gépjármű karosszériájának az erős lengése, így az utazási élmény csökkenése
  • a gumiabroncsok nem egyenletesen (foltosan) kopnak


A lengecsillapító cseréje alkalmával a következőkre érdemes odafigyelni

  • egy darab lengéscsillapító nem szabad cserélni, hisz az autó lengéscsillapítása ilyenkor egyenetlen marad
  • a csillapító cseréje alkalmával mindenféleképp cserélni érdemes a teleszkóp szárát védő porvédőket is, mert a kihasadt porvédő miatt érik a szennyeződések a teleszkóp króm szárát

LENGÉSCSILLAPÍTÓ
LENGÉSCSILLAPÍTÓ
LENGÉSCSILLAPÍTÓ

A Fékmester webáruházában megtalálhatja a legjobb első lengécsillapító márkákat, mint pl. MONROE, KAYABA, SACHS, TRW, MEYLE, NIPPARTS

Autójához természetesen megtalálhatja a első lengéscsillapítókat is kiváló árban.

Termékkategóriák