Segíthetünk? Fékmester Ügyfélszolgálat


Fékpor az autókon, és a teherautókon


A csúnya fékpor, amit mindnyájan látunk a gépkocsi kerekekein, 92% Vas, ami egyszerűen rárakódik a keréktárcsára. Ez elsősorban az öntöttvas féktárcsa és a betét által, valamint másodsorban fékbetétek félig fémes elemeiből való szálak okozta kopás következtében jön létre.

Fékpor az autókon, és a teherautókon

A mostanában készült gépkocsi fékbetéteknek 99%-a részben fémből készülnek, ami azt jelenti, hogy egy köteg acélszálat összenyomnak, és összeolvasztanak más adalékanyagokkal. Az acélszál tartalom a fékbetétekben egészen 30%-ig növekedett, és ez a koptató anyag az, ami dörzsöli a fék forgórészét, aminek eredményeképpen fékpor keletkezik.

Nem fémes fékbetétek azok amik Twaron vagy Kevlár szállal készülnek. Ezeket, mint felső kategóriás termék érhető el a viszonteladóknál, viszont nagyon kevés gyártó választja azt, hogy ezeket, a jóval drágább anyagokat használja, egyszerűen az összeállítás költségei miatt. Ezek a fékbetétek arról ismertek, hogy organikusak, felülmúlják félig fém hasonmásait, tovább tartanak, valamint kisebb mértékű forgási kopás jön létre, és kevesebb fékpor keletkezik a fékezés alatt.

Az EBC fékek világvezetők, a tisztán organikus fékbetét technológiát illetően, ilyen például a Redstuff premium sport személyautó vagy kisteherautó fékbetétek, vagy a népszerű Greenstuff 7000 series fékbetétek teherautókhoz, illetve SUV-hoz.


Fékpor a motorkerékpárokon

A fékport szinte 100%ban a betétből önmagából tevődik össze, valamint a motorkerékpárokon lévő sokkal erősebb, hőkezelt saválló acélból, ami nagyon lassan kopik, ellentétben az öntöttvas anyagú fékrendszerrel szerelt járművekkel.
Fékpor a motorkerékpárokon
Minden, amit tennünk kell, a motorkerékpáron lévő fékpor elkerülése érdekében, hogy minimális acélszál tartalmú betétet kell használnunk. Az EBC szinterezett fékbetéteinek palettáján, a fékbetétek vagy anyagában és színében vörösrezet, fémszálakat, port vagy ennél drágább acélport tartalmaz.

Az EBC fékek organikus betétek olyanok, mint a FA organikus sorozata, vagy az EBC Vee betétek palettája ami nem tartalmaz acél szálakat, és ezáltal sokkal tisztább működés közben, azaz, szinte teljesen kiküszöböli a visszamaradó fékpor kialakulását. A minimális fékpor, ami az EBC organikus betéteinél keletkezik, egyszerűen lemosható vízzel és szivaccsal valamint nem ég bele a könnyűfém felni anyagába, vagy a fényezésébe.
Hasonló témával foglakozó cikkeinket megtalálhatja itt:
A kormánykerék remegése
Fékremegés
Hogyan oldjuk meg a fékrázását véglegesen?
Mi az a fékgyengülés?
Pro Cut Esztergálás
Repedés, vagy hajszálrepedés a féktárcsa felületén?
Gőzzár a fékfolyadékban
EBC első fékbetétek
Autó Fékek - 1. rész
Hogy koptasd be az új fékeidet utcai/városi használatra?
Kerámia fékbetétek!!!???
Hogyan készülnek a fékek?
Legjobb fékbetétek - 1. rész
Legjobb fékbetétek - 2. rész
Visszajelzések, észrevételek a fékbetétekről
Zaj a hátsó féknél

Fekmester.hu ®
Termékkategóriák