Segíthetünk? Fékmester Ügyfélszolgálat
Termékek

Termékek

1 termék megjelenítése 1 termék közül
  • Ásványi bázisú különleges többfokozatú hajtóműolaj, külön hajtómű olajozású 2 ütemű gépekhez. Szabvány: API GL4
Elérhetőség: Szállítható
2 875 Ft

A 10W-30 hajtóműolaj jellemzői


10W-30 hajtóműolaj viszkozitása igen kedvező. A "10W" azt jelenti, hogy hideg körülmények között, amikor a motor még hideg, az olaj viselkedése hasonló egy 10 súlyú olajhoz. Az olaj könnyen áramlik a hideg motorban, ami segíti a gyorsabb indítást és a kenést.

Magas hőmérsékleten is stabil marad. A "30" azt jelenti, hogy magas hőmérsékleten működő motorok esetén az olaj viszkozitása hasonló egy 30 súlyú olajhoz. Ez biztosítja, hogy az olaj megfelelő vastagságú legyen, és hatékonyan kenje a motor alkatrészeit a magas hőmérsékleten, miközben minimalizálja a súrlódást és a kopást.


A 10W-30 hajtóműolaj kenési képessége


Kiváló kenési tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek biztosítják a motor alkatrészeinek megfelelő kenését. Ez csökkenteni az alkatrészek kopását, a súrlódást és a hőt, emellett hozzájárul a motor hatékony működéséhez és meghosszabbítja a motor élettartamát.

A belső súrlódás csökkentésével az olaj javítja az üzemanyag-hatékonyságot. Ezzel alacsonyabbá válik az üzemanyag-fogyasztás és a károsanyag kibocsájtás, hozzájárulva a környezetkímélő üzemeltetéshez.


A 10W-30 hajtóműolaj mérsékelt éghajlaton ajánlott


Az olaj hidegindításkor könnyen áramlik a hideg motorban, és megtartja megfelelő viszkozitását a magas hőmérsékleteken is. Azonban extrém hideg vagy extrém meleg környezetben a gépjármű gyártója más viszkozitási osztályt ajánlhat.

Megbízható márkák Válasszon megbízható olajmárkákat, amelyek jó hírnévvel rendelkeznek az iparágban. Keresse a híres olajgyártók, mint például a Mobil, Castrol, Shell, Valvoline, Motul és más megbízható márkák által kínált 10W-30-at. Megrendelheti a webáruház polcairól, autóalkatrész boltokból vagy olaj szaküzletben személyesen is megvásárolhatja kérve az eladó tanácsát. Az autószervízében is kaphat segítséget a témában, beszerzik az olajat és elvégzik az olajcserét. Az ár különbözhet és persze ne feledkezünk meg a vásárlói vélemények megtekintéséről és a teszt eredményekre is nézzünk rá. Ellenőrizzük a minőségi tanúsítványokat és specifikációkat, hogy megbizonyosodjunk a megfelelő minőségről

Személyautókhoz és kisebb haszongépjárművekhez

A legtöbb személyautóhoz, különösen az idősebb típusokhoz és benzines motorokhoz, a gyártói javaslatok között szerepel a 10W-30 hajtóműolaj. Néhány könnyű tehergépjármű, például kisebb haszongépjárművek vagy pick-upok, szintén használhatják. Ez a benzines tehergépjárművekre vonatkozik. Néhány kis tehergépjármű, például kis dobozos furgonok vagy speciális haszongépjárművek is használhatják. Néhány szabadidőjármű, mint például terepjárók, quadok vagy motorkerékpárok is alkalmazhatják.

Kisebb mezőgazdasági gépeknél is használható

Kisebb traktorok, mezőgazdasági gépek és egyéb agrárgépek esetében is gyakran alkalmazzák. Bizonyos típusú kerti gépek, például fűnyírók, kistraktorok vagy motoros fűkasza számára is alkalmas. Az ilyen típusú gépekben általában kisebb, benzines motorok vannak, és a 10W-30 viszkozitási osztály megfelelő kenést és védelmet nyújt a számukra.
mindig ellenőrizzük a gépjármű vagy gép gyártójának ajánlásait és előírásait az olajtípust és viszkozitást illetően. Az ajánlott olajtípus és viszkozitás megtalálható a gépjármű kézikönyvében és a gyártó weboldalán. Ez biztosítja, hogy a motor vagy gép megfelelő kenést és védelmet kapjon az optimális olaj kiválasztásával például 10W-30 hajtóműolajjal.

Termékkategóriák