Segíthetünk? Fékmester Ügyfélszolgálat
Termékek

Termékek

3 termék megjelenítése 3 termék közül
  • Az Elf Tranself NFX 75W egy legújabb generációs, üzemanyag-takarékos szintetikus kenőanyag a magas követelményeket támasztó kézi sebességváltókhoz. Helyettesíti a Tranself NFP 75W-80 és a Tranself NFJ 75W-80 termékeket.
Elérhetőség: Szállítható
3 685 Ft
Elérhetőség: Szállítható
6 020 Ft
  • Váltóolaj (kézi) 75W
Elérhetőség: Szállítható
7 330 Ft

A 75W hajtóműolaj főbb tulajdonságai


A 75W hajtóműolaj egy specifikus viszkozitási osztályba tartozó olaj, amelyet a hajtóművek kenésére használnak. A viszkozitási osztályok a kenőanyagok viszkozitását határozzák meg különböző hőmérsékleti körülmények között. A 75W jelölés azt jelenti, hogy az olaj viszkozitása hidegen (W - winter) 75-es osztályba tartozik.

Fontos tudni, hogy a hajtóműolajok viszkozitása hőmérséklettől függően változik. A hidegben alacsony viszkozitású olaj lehetővé teszi a könnyebb hidegindítást és az olaj gyorsabb áramlását. Alacsony viszkozitása garantálja, hogy hideg időjárási körülmények között is hatékonyan kenést biztosítson a hajtómű számára.

75W hajtóműolaj alacsony és magas hőmérsékleten is használható

Az olaj viszkozitása azonban a hőmérséklet emelkedésével változik. Amikor az olaj felforrósodik a motorban, viszkozitása növekszik, hogy megfelelő kenést és védelmet biztosítson a mozgó alkatrészek számára. A 75W hajtóműolaj magas hőmérsékleten is megfelelő viszkozitással rendelkezik a hatékony működéshez és a kopás elleni védelemhez.

A hajtóműolaj kiválasztása során figyelembe kell venni a jármű gyártója által ajánlott viszkozitási osztályokat. Az ilyen jellegű ajánlásokat a jármű használati útmutatójában találhatjuk meg. Az előírt viszkozitási osztályok betartása biztosítja a megfelelő kenést és védelmet a hajtómű számára, és hozzájárul a jármű optimális teljesítményéhez és tartósságához.

Szabványok
Továbbá, fontos figyelembe venni a hajtóműolaj minőségét és az előírt szabványoknak való megfelelését. Keressük az olyan minősítéseket, mint például az API (American Petroleum Institute) vagy az ACEA (Association des Constructeurs Europeens d'Automobiles), amelyek biztosítják az olaj minőségét és teljesítményét.

Hajtóművédelem
A 75W hajtóműolaj kiváló védelmet nyújt a hajtómű alkatrészei számára. Az olaj védi a fogaskerekeket, csapágyakat és egyéb mozgó alkatrészeket a kopástól és az elhasználódástól. Ez növeli a hajtómű élettartamát és hozzájárul a megbízható működéséhez.

Hőstabilitás
Kiváló hőstabilitással rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a magas hőmérsékletek hatására sem veszít viszkozitásából és teljesítményéből. Ez biztosítja az optimális kenést és védelmet akár a hosszabb ideig tartó terhelés vagy a magas hőmérsékletű környezet esetén is.

A 75W hajtóműolaj üzemanyag takarékos
Alacsony viszkozitása miatt, hozzájárul az üzemanyag-hatékonysághoz. Az alacsony viszkozitás lehetővé teszi, hogy az olaj könnyebben áramoljon a hajtóműben, csökkentve ezzel az energiaveszteséget és támogatva az üzemanyag-hatékonyságot.

Környezetvédelem
A kifejlesztése során a környezetvédelemi szempontokra is odafigyeltek. Olyan formulákat alkalmaznak, amelyek minimalizálják a károsanyag-kibocsátást és a környezetre gyakorolt hatásokat. Például az alacsony kéntartalom vagy az kisebb súrlódás, ami csökkenti az üzemanyag-fogyasztást és a károsanyag-kibocsátást.

Alkalmazási területei
Többnyire olyan járművekben használják, amelyeknél a gyártó ajánlja ezt a viszkozitási osztályt a hajtóműhöz. Ezek lehetnek személyautók, teherautók, kisbuszok, terepjárók és más járműtípusok. Az adott jármű gyártójának ajánlásait mindig figyelembe kell venni a megfelelő olaj kiválasztásakor.

A hajtóműolajok kiválasztásakor vegyük figyelembe a gyártó ajánlásait, mivel ezek pontosan meghatározzák, milyen típusú és viszkozitási osztályú olajat kell használni a járműben. A megfelelő olaj használata biztosítja a hajtómű optimális teljesítményét, tartósságát és védelmét.

Mielőtt azonban döntést hozunk a hajtóműolaj kiválasztásával kapcsolatban, mindig ajánlott konzultálni egy szakértővel, például egy járműszervizzel vagy a szaküzlet eladójával, akik pontosabb információkat és ajánlásokat adhatnak az adott járműhöz milyen olaj a legalkalmasabb. A terméket webáruházból is megrendelhetjük, ahol az ár is kedvezőbb lehet. A vásárlói vélemények és a teszt eredmények is segíthetnek a döntésben. Ez a hajtóműolaj számos járműtípushoz ajánlott

Személyautók:
A személyautókhoz a gyártók különböző viszkozitási osztályokat ajánlanak a hajtóműhöz, amelyek között a 75W is szerepelhet.

Tehergépjárművek
A közepes és nehéz tehergépjárművek, például kamionok és buszok használhatják a 75W olajat. Ezek a járművek magasabb terhelésnek vannak kitéve, ezért fontos, hogy megfelelően kenve legyenek, hogy optimális teljesítmény és a tartósság érdekében.

Terepjárók és terepjáró járművek
Az off-road járművek, például terepjárók, terepjáró autók és quadok igénylik a hajtóműolaj speciális tulajdonságait. A 75W alkalmas ezekhez a járművekhez, segít az optimális kenésben és védelemben a nehéz terepen történő használat során.

Kisbuszok és haszongépjárművek
A kisbuszok és haszongépjárművek, amelyek kisebb méretű szállítási feladatokhoz és szolgáltatásokhoz vannak tervezve, szintén használhatják a 75W hajtóműolajat a megfelelő kenés és a megbízható működés érdekében.

Termékkategóriák