Segíthetünk? Fékmester Ügyfélszolgálat

Autónk belső tisztántartásához az egyik legfontosabb kellék az autó gumiszőnyeg. Ezen egyszerű terméknek köszönhetjük, hogy a lábunkkal az autó belső terébe bevitt sár, piszok, víz és egyéb szennyeződés nem a nehezet takarítható gyári kárpitra kerül, hanem az autóból könnyen kiemelhető szőnyeggel egyszerűen eltávolítható. Általunk forgalmazott Frogum szőnyegek mindegyike méretpontos, illatósított, és ha az autóban található gyári rögzítő pont, akkor még ezeket is tartalmazza. Autó gumiszőnyeg termékek széles kínálatát találhatja meg a Fékmester autófelszerelés és kiegészítők webáruházában és több kiváló minőségi márka közül is választhat kedvező áron online áruházunkból. A szőnyegek szettben vásárolhatóak, így egy szett általában 4 darabból áll, melyeket bárki könnyedén be tud helyezni autójába. Ezen termékek használatával megőrizhetjük az autónk belső padlókárpitjának gyári állapotát.


Gumiszőnyeg – legyen vagy ne legyen?


Ha azt szeretnénk, hogy az autó ne csak kívül, hanem belül is tiszta maradjon, akkor a gumiszőnyeg kötelező termék. Ez az olcsó, ám hasznos megoldás felfogja a cipőnkre ragadt port, sarat és egyéb szennyeződéseket, így ezek nem a kárpiton fognak landolni.


Mire jó a gumiszőnyeg?


Úgy tűnhet, hogy mindenki ismeri és használja az autós gumiszőnyeget, azonban néhányan még ma is megkérdezik, hogy mire jó. A szakértők szerint főleg a sár és a hó ellen nyújt védelmet, hiszen ezek szó szerint beszívódnak az eredeti padlószőnyegbe. Esetleg gondoljunk arra, hogy télen nemcsak hó kerül a bakancsunkra, hanem különböző fagytalanító szerek is, ami miatt a hólé sós-savas összetételű. Lehet, hogy egy nap alatt nem fogunk semmilyen változást észrevenni a szőnyegen, azonban az évek múlásával nemcsak a kárpit, hanem a karosszéria is megsérülhet. Ennek a javítása lényegesen drágább, mint egy új gumiszőnyeg beszerzése.

A gumiszőnyeget elég, ha ősztől tavaszig használjuk, mivel a melegebb hónapok alatt elegendő a szövet is. Azonban érdemes tisztában lenni azzal, hogy nem szabad a gumit rátenni a szövetre, inkább maradjunk a csere mellett. A prémium minőség gyári illeszkedéssel jön, tehát mindig méretpontos, ezáltal könnyedén használhatjuk az eredeti patenteket.


Mit takar a méretpontos gumiszőnyeg?


A méretpontos kifejezés arra utal, hogy a gumiszőnyeg egy bizonyos autó típushoz készült. Nem mindegy, hogy milyen járművet vezetünk, így az sem, hogy milyen szőnyeget vásárolunk. Értelemszerűen a Ford Focus és a Toyota Yaris által használt gumiszőnyeg más méretekkel fog rendelkezni. Az a legjobb, ha a webshopban először megadjuk az általunk használt márka nevét, és így 100% pontossággal fog illeszkedni. Ha nem akarunk tökéletesen illeszkedő szőnyeget vásárolni, akkor az univerzális modellek is megfelelnek.

A gumiszőnyegek általában 3 mm vastagságúak, a peremük pedig 10-13 mm kötött mozog. A legtöbb fekete színű, de találunk sötétszürkét vagy bézs színűt, nyilván itt az árak is változni fognak. Az alap modellek mindig olcsóbbak lesznek, de ha valaki különleges árnyalatra vágyik, akkor szintén talál magának. A méretpontos szőnyegek általában jobb minőségűek, és jobban illeszkednek a kárpit oldalfalára, így nagyobb védelmet nyújtanak.


Hogyan tisztítsuk a gumiszőnyeget?


• Ha gumiszőnyeg használata mellett döntünk, akkor nem szabad megfeledkezni a tisztításról sem. Az autókárpitok könnyen koszolódnak, és akár pár nap alatt rengeteg szennyeződés gyülemlik fel rajtuk. A téli piszok ráadásul nedves, így akár a gumi alá is bejut, és sokkal nehezebb lesz az eltávolítása.
• A takarításnál mindig figyeljünk arra, hogy legyen idő a száradásra. Ha már késő este van, akkor ne kezdjük az egészet átmosni. Ne feledkezzünk meg a csomagtartóról sem, ahol szintén könnyedén felgyülemlik a szennyeződés, nem beszélve a télen beszökött hóról.
• A védekezés első lépése a hótárcsák és gumiszőnyegek megvásárlása. Az univerzális modellek gyakran csúszkálnak, így mindig számolnunk kell azzal is, hogy a nedvesség a szőnyeg alá is beszökik, és bizony nehezebben fog megszáradni. Jó, ha ezt rendszeresen ellenőrizzük, és ha nedvességgel találkozunk, akkor a száradás idejére eltávolítjuk a gumiszőnyeget.
• A tisztítás mindig a taposók és a tálcák kiszedésével történik, ezeket sose a kocsiba akarjuk lemosni. Először jöhet az alapos porszívózás, mivel így a sár és a homok nagy része eltüntethető. Ha olyan foltokat látunk, amik nehezebben adják meg magunkat, akkor szükség lesz mosószerre és kefére, vagy valamilyen speciális eljárásra. A téli hónapok alatt nem javasolt a teljes kárpit tisztítás, mivel az autó belseje nehezebben fog kiszáradni.

A felhasználói vélemények szerint a Gladring márka sokak kedvence. Azonban érdemes megnézni a webáruház kínálatát, mivel rengeteg minőségi márka termékei közül választhatunk. A gumiszőnyeget általában szettben tudjuk megvásárolni, ami négy darabból szokott állni. A behelyezésük nem igényel szaktudást, bárki könnyen elsajátíthatja. Ha azt szeretnénk, hogy az eredeti kárpit hosszú éveken keresztül úgy nézzen ki, mint újkorában, akkor érdemes venni egy gumiszőnyeget.

Termékkategóriák