Segíthetünk? Fékmester Ügyfélszolgálat
Eneos olajok

Olaj mizéria!

Évek óta sokan kérdezik tőlünk, hogy az általunk forgalmazott Castrol megbízható forrásból származik-e, honnan ismerik fel, hogy egy termék hamis, vagy sem.
Sajnos, el kell ismerni, ezen olajmárka azok közzé tartozik, melynek nevét igen csak megtépázták, így elég nagy a bizalmatlanság vele szemben, és mi hiába bizonygatjuk, hogy minden termékünk hologramos, de ez sokszor nem igazán segít.

Így mi úgy döntöttünk, hogy a Fekmester.hu keres magának a piacon egy olyan olajat, mely igazán megbízható, és megfelel azon követelményeknek, melyet a mai modern autók megkövetelnek egy olajtól.
Keresgélésünket az vezérelte, hogy olyan olajmárka mellé tegyük le a voksot, mely az emberekben bizalmat ébreszt, így mi egy Japán terméket választottunk. Hisz a Japán precízség, a Japán munkamorál több olyan márkát adott már a világnak, melynek minőségét senki sem kérdőjelezi meg. Ezért a Fekmester.hu választása a Japán Eneos olajra esett.

A japán Eneos olajok

Az ENEOS Japán elsőszámú olaja. Japán legnagyobb múltú olajvállalata, története 1888-tól kezdődik. A JX Nippon Oil Corporation vállalat neve elsősorban Japánban, Észak-Amerikában, Ázsiában és Európában ismert. Japánban piacvezető, közel 13.000 saját (ENEOS) benzinkutat számláló hálózattal rendelkezik. Egész Ázsia legnagyobb energetikai gyártó kapacitásával büszkélkedhet. Első sorban a japán autógyáraknak a beszállítója, de további autógyárakkal való együttműködése kapcsán világviszonylatban is az egyik legfontosabb gyári olajbeszállítója. A Forma 1-ben, a Super GT  szériában, a Dakar rallykon és a MOTO GP-ben az ENEOS motorolajok mindenütt helyt álltak.

Eneos Motorsport

ENEOS PREMIUM és ENEOS SUSTINA?

A Japán Eneos olajokban két nagy sorozatot különböztethetünk meg, az egyik a PREMIUM kategória, a másik a SUSTINA sorozat. A PREMIUM katagóriában minden olyan olaj megtalálható, ami a napi használatban szükséges lehet, de én mindenkinek a figyelmébe szeretném ajánlani a Japán ENEOS precizitásának a csúcsát, a SUSTINA sorozatot.

Miért olyan forradalmi a Japán Eneos SUSTINA termékcsalád?

Először is, a SUSTINA-ban teljesen új fajta alapolajat használnak fel. Eneos SUSTINA úgynevezett W Base alapolajánál a molekulaszerkezet szigorúan lineáris.
Ezzel szabadabb mozgást biztosít a molekuláknak, így jelentősen csökkentette a motorolaj belső ellenállását, illetve létrehozta a világ legstabilabb viszkozitású olaját.

A viszkozitási index javulása további 2% üzemanyag megtakarítást eredményez. De ami talán még ennél is fontosabb, hogy a legszélsőségesebb időjárási viszonyok között is, a hidegindítás okozta kopást minimálisra csökkenti! A SUSTINA prémium motorolaj a Nippon Oil saját W BASE bázis olaját, és a ZP technológiát használja annak érdekében, hogy rendkívül stabil olajviszkozitást biztosítson alacsony, és magas hőmérsékleten egyaránt. Ez a technológia eredményezi a SUSTINA számára, hogy nagyon folyékony maradjon alacsony hőmérsékleten is, csökkenti a motor kopását és csökkent az üzemanyag felhasználását. A jelenleg piacon lévő, azonos viszkozitású, takarékos GF-4 motorolajokkal összehasonlítva a SUSTINA több mint 2%-kal jobb üzemanyag felhasználást eredményez.

Eneos SUSTINA

Az Eneos SUSTINA termékcsaládjának, más olajokéhoz képest, megduplázódott az élettartama. Ezt W Base alapolajnak, és a speciális adalékanyagoknak, vagyis a ZP technológiának köszönhetően érték el.

Az eddig ismert motorolajok kén tartalmú adalékot alkalmaznak. Az olajban így jelenlévő kén nedvesség, illetve nagy nyomás, és hőmérséklet hatására káros kénsavvá alakult a motorban. Ez a nagyon agresszív sav megtámadta a henger felületét, dugattyúgyűrűket.
Az Eneos SUSTINA az olajban levő ként lecserélte egy oxigén tartalmú vegyületre.
Ezért az Eneos SUSTINA élettartama duplájára nő ezen káros hatások kiküszöbölése miatt. A hagyományos motorolajok motorolaj tisztító részecskéinek jelentős részét az kötötte le, hogy a kén jelenléte miatt keletkező melléktermékeiket le kellett kötni. A kénmentes ZP technológiás adalékoknak ellenben csak a motorban képződő szennyeződéseket kell magába zárnia, és lebegtetni, ezáltal sokkal hatékonyabbá válik az olaj motortisztító hatása.

Az Eneos 5W-30 SUSTINA API szabvány szerinti besorolás szerint API SN /RC minősítést kapott. Az RC megjelölés arra utal, hogy 'Resource Conserving', vagyis erőforrás megőrző.  Az Eneos azt ajánlja, hogy minden autóba bátran használhatják a SUSTINA olajokat, amelynek gyárilag előírt viszkozitása megegyezik az adott SUSTINA viszkozitással.

Az Eneos SUSTINA kínálatában három viszkozitás létezik 0W50; 5W30; 5W40.

Eneos SUSTINA

További érdekes adatokat olvashatnak a következő oldalon:
https://www.eneos-olaj.hu/sustina

ENEOS Premium motorolajok kínálatában a következő termékek szállíthatók.

Milyen olajak kell választani az Ön autójához? Tekítse meg az Eneos feltöltési katalógusában:
http://eneos-europe.ewp.earlweb.net/

ENEOS olajok árát a következő linken tekinhetik meg:
https://www.fekmester.hu/akcios_eneos_olajok/

ENEOS Premium 10W-40

Az ENEOS Premium 10W-40 rész-szintetikus motorolaj mely alkalmazható minden benzines, LPG és dízel motorok katalizátorral illetve turbóval vagy anélkül szerelt változataikhoz.ENEOS Premium 20W-50

Az ENEOS Premium 20W-50 egy rész-szintetikus motorolaj benzines, LPG és dízel motorok katalizátorral illetve turbóval vagy anélkül szerelt változataikhoz. A legújabb fogyasztási és kipufogógáz kibocsájtási normáknak megfelelően lett kifejlesztve. Használata vegyes járműparkkal rendelkezők számára különösen ajánlott.ENEOS Premium Hyper 5W-30

Az ENEOS Premium Hyper 5W-30 egy ultra modern teljesen szintetikus, üzemanyag takarékos motorolaj modern benzines LPG és dízel motorok katalizátorral illetve turbóval vagy anélkül szerelt változataihoz. Használata garantálja a gyors, stabil olajfilm kialakulását már alacsony hőmérsékleten is, ezáltal minimalizálva a motorkopást. Megfelel a modern direkt befecskendezős dízel motorokhoz akár Common Rail, vagy PD TDI befecskendező rendszerrel vannak ellátva. Részecskeszűrővel ellátott motorokba is alkalmazható.ENEOS Premium Hyper 5W-40

Az ENEOS Premium Hyper 5W-40 teljesen szintetikus motorolaj benzines, LPG és dízel motorok katalizátorral illetve turbóval vagy anélkül szerelt változataihoz. Megfelel a modern direkt befecskendezős dízel motorokhoz akár Common Rail, vagy PD TDI befecskendező rendszerrel vannak ellátva. Részecskeszűrővel ellátott motorokba is alkalmazható.ENEOS Super Plus 15W-40

Az ENEOS Super Plus 15W-40 használata vegyes járműparkkal rendelkezők számára ajánlott. ásványi motorolaj benzines, LPG és dízel motorok katalizátorral illetve turbóval vagy anélkül szerelt változataikhoz. Csökkentett motorkopás, alacsony olajfogyasztás jellemzi, ellenáll a korróziónak és habosodás elleni adalékokat tartalmaz.ENEOS Premium Plus 10W-30

Kimondottan japán és koreai autók számára tervezett ENEOS Premium Plus 10W-30 csúcsteljesítményű motorolaj kiváló üzemanyagtakarékossági tulajdonsággal. Megfelel a legújabb üzemanyagtakarékossági és káros anyag kibocsájtási előírásoknak. Ezen fejlesztések nyújtanak hatékony védelmet a gyakori indítás-leállítás okozta káros hatások ellen, váltakozó hőmérsékletű használat esetén. A magas szintű tisztítási és "koromlebegtetési" tulajdonsága miatt lecsökken az iszaposodási hajlam, mely tisztább üzemeletetéshez vezet. Magas oxidációs és hőmérsékleti stabilitása okán segíti a tömítések rugalmasságának megőrzésében, mellyel lecsökkenti az olajszivárgás kockázatát. Vegyes járműpark üzemeltetéséhez ajánlott.ENEOS Premium Ultra 0W-30

A ENEOS Premium Ultra 0W-30 a legfejlettebb full szintetikus motorolaj modern EURÓPAI és JAPÁN autótípusokhoz. Kiemelkedő védelmet nyújt hideg indításkor, egyedülállóan gazdaságos üzemanyag felhasználást, alacsony káros anyag kibocsájtást, és jó motor teljesítményt garantál.ENEOS Premium Ultra 0W-20

Az ENEOS Premium Ultra 0W-20 teljesen szintetikus, üzemanyag takarékos, környezetbarát olaj benzines motorokhoz. A 0W-20-as alacsony viszkozitásának köszönhetően rendkívül alacsony súrlódási veszteség és ez által kis mértékű motorkopás érhető el.ENEOS Premium Ultra 0W-50

Az ENEOS Premium Ultra 0W-50 egy végsőkig terhelhető, teljesen szintetikus motorolaj benzines motorokhoz. A versenypályákon bizonyított motorolaj különösen alkalmas nagy teljesítményű, nagy igénybevételű, magas fordulatszámon üzemelő motorokhoz, utcai és verseny körülmények között egyaránt.Az ismertetett ENEOS olajok árát a megadott linken megtalálhatja.
Termékkategóriák