Segíthetünk? Fékmester Ügyfélszolgálat

JAPÁN ENEOS OLAJOK

Eneos olajok

Olaj mizéria!


Évek óta sokan kérdezik tőlünk, hogy az általunk forgalmazott Castrol megbízható forrásból származik-e, honnan ismerik fel, hogy egy termék hamis, vagy sem.
Sajnos, el kell ismerni, ezen olajmárka azok közzé tartozik, melynek nevét igen csak megtépázták, így elég nagy a bizalmatlanság vele szemben, és mi hiába bizonygatjuk, hogy minden termékünk hologramos, de ez sokszor nem igazán segít.

Így mi úgy döntöttünk, hogy a Fekmester.hu keres magának a piacon egy olyan olajat, mely igazán megbízható, és megfelel azon követelményeknek, melyet a mai modern autók megkövetelnek egy olajtól.
Keresgélésünket az vezérelte, hogy olyan olajmárka mellé tegyük le a voksot, mely az emberekben bizalmat ébreszt, így mi egy Japán terméket választottunk. Hisz a Japán precízség, a Japán munkamorál több olyan márkát adott már a világnak, melynek minőségét senki sem kérdőjelezi meg. Ezért a Fekmester.hu választása a Japán Eneos olajra esett.

A japán Eneos olajok

Az ENEOS Japán elsőszámú olaja. Japán legnagyobb múltú olajvállalata, története 1888-tól kezdődik. A JX Nippon Oil Corporation vállalat neve elsősorban Japánban, Észak-Amerikában, Ázsiában és Európában ismert. Japánban piacvezető, közel 13.000 saját (ENEOS) benzinkutat számláló hálózattal rendelkezik. Egész Ázsia legnagyobb energetikai gyártó kapacitásával büszkélkedhet. Első sorban a japán autógyáraknak a beszállítója, de további autógyárakkal való együttműködése kapcsán világviszonylatban is az egyik legfontosabb gyári olajbeszállítója. A Forma 1-ben, a Super GT  szériában, a Dakar rallykon és a MOTO GP-ben az ENEOS motorolajok mindenütt helyt álltak.

Eneos Motorsport

ENEOS PREMIUM és ENEOS SUSTINA?

A Japán Eneos olajokban két nagy sorozatot különböztethetünk meg, az egyik a PREMIUM kategória, a másik a SUSTINA sorozat. A PREMIUM katagóriában minden olyan olaj megtalálható, ami a napi használatban szükséges lehet, de én mindenkinek a figyelmébe szeretném ajánlani a Japán ENEOS precizitásának a csúcsát, a SUSTINA sorozatot.

Miért olyan forradalmi a Japán Eneos SUSTINA termékcsalád?

Először is, a SUSTINA-ban teljesen új fajta alapolajat használnak fel. Eneos SUSTINA úgynevezett W Base alapolajánál a molekulaszerkezet szigorúan lineáris.
Ezzel szabadabb mozgást biztosít a molekuláknak, így jelentősen csökkentette a motorolaj belső ellenállását, illetve létrehozta a világ legstabilabb viszkozitású olaját.

A viszkozitási index javulása további 2% üzemanyag megtakarítást eredményez. De ami talán még ennél is fontosabb, hogy a legszélsőségesebb időjárási viszonyok között is, a hidegindítás okozta kopást minimálisra csökkenti! A SUSTINA prémium motorolaj a Nippon Oil saját W BASE bázis olaját, és a ZP technológiát használja annak érdekében, hogy rendkívül stabil olajviszkozitást biztosítson alacsony, és magas hőmérsékleten egyaránt. Ez a technológia eredményezi a SUSTINA számára, hogy nagyon folyékony maradjon alacsony hőmérsékleten is, csökkenti a motor kopását és csökkent az üzemanyag felhasználását. A jelenleg piacon lévő, azonos viszkozitású, takarékos GF-4 motorolajokkal összehasonlítva a SUSTINA több mint 2%-kal jobb üzemanyag felhasználást eredményez.

Eneos SUSTINA

Az Eneos SUSTINA termékcsaládjának, más olajokéhoz képest, megduplázódott az élettartama. Ezt W Base alapolajnak, és a speciális adalékanyagoknak, vagyis a ZP technológiának köszönhetően érték el.

Az eddig ismert motorolajok kén tartalmú adalékot alkalmaznak. Az olajban így jelenlévő kén nedvesség, illetve nagy nyomás, és hőmérséklet hatására káros kénsavvá alakult a motorban. Ez a nagyon agresszív sav megtámadta a henger felületét, dugattyúgyűrűket.
Az Eneos SUSTINA az olajban levő ként lecserélte egy oxigén tartalmú vegyületre.
Ezért az Eneos SUSTINA élettartama duplájára nő ezen káros hatások kiküszöbölése miatt. A hagyományos motorolajok motorolaj tisztító részecskéinek jelentős részét az kötötte le, hogy a kén jelenléte miatt keletkező melléktermékeiket le kellett kötni. A kénmentes ZP technológiás adalékoknak ellenben csak a motorban képződő szennyeződéseket kell magába zárnia, és lebegtetni, ezáltal sokkal hatékonyabbá válik az olaj motortisztító hatása.

Az Eneos 5W-30 SUSTINA API szabvány szerinti besorolás szerint API SN /RC minősítést kapott. Az RC megjelölés arra utal, hogy 'Resource Conserving', vagyis erőforrás megőrző.  Az Eneos azt ajánlja, hogy minden autóba bátran használhatják a SUSTINA olajokat, amelynek gyárilag előírt viszkozitása megegyezik az adott SUSTINA viszkozitással.

Az Eneos SUSTINA kínálatában három viszkozitás létezik 0W50; 5W30; 5W40.

Eneos SUSTINA

További érdekes adatokat olvashatnak a következő oldalon:
http://www.eneos-olaj.hu/eneos/az-eneos-sustina-elonyei

ENEOS Premium motorolajok kínálatában a következő termékek szállíthatók.

Milyen olajak kell választani az Ön autójához? Tekítse meg az Eneos feltöltési katalógusában:
http://www.noeu.jx-group.eu/oilselector.php

ENEOS olajok árát a következő linken tekinhetik meg:
https://www.fekmester.hu/akcios_eneos_olajok/

ENEOS Premium 10W-40

Az ENEOS Premium 10W-40 rész-szintetikus motorolaj mely alkalmazható minden benzines, LPG és dízel motorok katalizátorral illetve turbóval vagy anélkül szerelt változataikhoz.

ENEOS Premium 20W-50

Az ENEOS Premium 20W-50 egy rész-szintetikus motorolaj benzines, LPG és dízel motorok katalizátorral illetve turbóval vagy anélkül szerelt változataikhoz. A legújabb fogyasztási és kipufogógáz kibocsájtási normáknak megfelelően lett kifejlesztve. Használata vegyes járműparkkal rendelkezők számára különösen ajánlott.

ENEOS Premium Hyper 5W-30

Az ENEOS Premium Hyper 5W-30 egy ultra modern teljesen szintetikus, üzemanyag takarékos motorolaj modern benzines LPG és dízel motorok katalizátorral illetve turbóval vagy anélkül szerelt változataihoz. Használata garantálja a gyors, stabil olajfilm kialakulását már alacsony hőmérsékleten is, ezáltal minimalizálva a motorkopást. Megfelel a modern direkt befecskendezős dízel motorokhoz akár Common Rail, vagy PD TDI befecskendező rendszerrel vannak ellátva. Részecskeszűrővel ellátott motorokba is alkalmazható.

ENEOS Premium Hyper 5W-40

Az ENEOS Premium Hyper 5W-40 teljesen szintetikus motorolaj benzines, LPG és dízel motorok katalizátorral illetve turbóval vagy anélkül szerelt változataihoz. Megfelel a modern direkt befecskendezős dízel motorokhoz akár Common Rail, vagy PD TDI befecskendező rendszerrel vannak ellátva. Részecskeszűrővel ellátott motorokba is alkalmazható.

ENEOS Super Plus 15W-40

Az ENEOS Super Plus 15W-40 használata vegyes járműparkkal rendelkezők számára ajánlott. ásványi motorolaj benzines, LPG és dízel motorok katalizátorral illetve turbóval vagy anélkül szerelt változataikhoz. Csökkentett motorkopás, alacsony olajfogyasztás jellemzi, ellenáll a korróziónak és habosodás elleni adalékokat tartalmaz.

ENEOS Premium Plus 10W-30

Kimondottan japán és koreai autók számára tervezett ENEOS Premium Plus 10W-30 csúcsteljesítményű motorolaj kiváló üzemanyagtakarékossági tulajdonsággal. Megfelel a legújabb üzemanyagtakarékossági és káros anyag kibocsájtási előírásoknak. Ezen fejlesztések nyújtanak hatékony védelmet a gyakori indítás-leállítás okozta káros hatások ellen, váltakozó hőmérsékletű használat esetén. A magas szintű tisztítási és "koromlebegtetési" tulajdonsága miatt lecsökken az iszaposodási hajlam, mely tisztább üzemeletetéshez vezet. Magas oxidációs és hőmérsékleti stabilitása okán segíti a tömítések rugalmasságának megőrzésében, mellyel lecsökkenti az olajszivárgás kockázatát. Vegyes járműpark üzemeltetéséhez ajánlott.

ENEOS Premium Ultra 0W-30

A ENEOS Premium Ultra 0W-30 a legfejlettebb full szintetikus motorolaj modern EURÓPAI és JAPÁN autótípusokhoz. Kiemelkedő védelmet nyújt hideg indításkor, egyedülállóan gazdaságos üzemanyag felhasználást, alacsony káros anyag kibocsájtást, és jó motor teljesítményt garantál.

ENEOS Premium Ultra 0W-20

Az ENEOS Premium Ultra 0W-20 teljesen szintetikus, üzemanyag takarékos, környezetbarát olaj benzines motorokhoz. A 0W-20-as alacsony viszkozitásának köszönhetően rendkívül alacsony súrlódási veszteség és ez által kis mértékű motorkopás érhető el.

ENEOS Premium Ultra 0W-50

Az ENEOS Premium Ultra 0W-50 egy végsőkig terhelhető, teljesen szintetikus motorolaj benzines motorokhoz. A versenypályákon bizonyított motorolaj különösen alkalmas nagy teljesítményű, nagy igénybevételű, magas fordulatszámon üzemelő motorokhoz, utcai és verseny körülmények között egyaránt.

Szerzo: László István - Fekmester.hu ®
«Vissza
Az ismertetett ENEOS olajok árát a megadott linken megtalálhatja.

Kapcsolat
4028, Debrecen, Sámsoni u. 16/B.
Telefon: +36 30 9264 160
Telefon: +36 20 9150 340
Telefon: +36 70 3705 259

H: 9:00-17:00 , K-P: 8:00-17:00
info@fekmester.hu
Fekmester.hu a facebookonFekmester.hu a facebookon