Segíthetünk? Fékmester Ügyfélszolgálat


Amit a képen lévő átlagos öntöttvas féktárcsán láthatunk, azt hajszálrepedésnek hívjuk. Ezek a kicsi hajszálrepedések, meglehetősen kicsik és nem igazán okoznak gondot. Mikronos mélységűek, amit a normál vezetés során keletkezett fekete fékpor nagyít fel. Ez azért következik be, mert a féktárcsa sokszor volt meglehetősen forró.

A Pro Cut eljárással, csak 4-6 ezrelék inchet távolítunk el, ami nem okoz további vastagság csökkenést. A féktárcsáknak ezen típusú „felújítása” sokkal ésszerűbb, mint kicserélni őket újakra, egyszerűen azért, mert ezek ugyan HASZNÁLT, de jó tárcsák, valójában jobban teljesítenek mint egy új.

Repedés, vagy hajszálrepedés a féktárcsa felületén?


Az új féktárcsáknak hosszabb időre van szükségük, hogy összekopjanak, ez idő alatt, a féktárcsa anyaga „KISIMUL” vagyis a szemcseszerkezet simára gyalulja a területet. A Pro-Cut berendezés szintén briliánsan szedi le minimálisan a féktárcsa felső rétegét, ANÉLKÜL, HOGY ELTÁVOLÍTOTTUK VOLNA AZ AUTÓRÓL, emellett megoldja nekünk az újraillesztési folyamatot, és az esetlegesen felmerülő torzulást, és vibrációt.

Ha a tárcsákon, amit feljebb mutattunk, folytatódnak a hajszálrepedések és jelentősen mélyülnek, akkor a tárcsákat ki kell cserélnünk.

A hajszálrepedések miatt a féktárcsák keményen fognak fogni, ezek nem a féktárcsa gyenge minőségének a jele, hanem annak, hogy a felszerelt fékbetétek nem vezetik át megfelelően a hőt a fékezési felületről. A minőségi betétek jól átvezetik, az olcsóbbak viszont nem. Az olcsó betétek, amik főként gyantákból és töltőanyagból készülnek, nem tartalmaznak hővezető elemeket, mint a jobb termékek.Hasonló témával foglakozó cikkeinket megtalálhatja itt:
A kormánykerék remegése
Fékremegés
Hogyan oldjuk meg a fékrázását véglegesen?
Mi az a fékgyengülés?
Pro Cut Esztergálás
Mi az a fékpor, és mi okozza?
Gőzzár a fékfolyadékban
EBC első fékbetétek
Autó Fékek - 1. rész
Hogy koptasd be az új fékeidet utcai/városi használatra?
Kerámia fékbetétek!!!???
Hogyan készülnek a fékek?
Legjobb fékbetétek - 1. rész
Legjobb fékbetétek - 2. rész
Visszajelzések, észrevételek a fékbetétekről
Zaj a hátsó féknél

Fekmester.hu ®
Termékkategóriák