Segíthetünk? Fékmester Ügyfélszolgálat
Termékek

Termékek

1 termék megjelenítése 1 termék közül
  • LIQUI MOLY Menyét-nyest spray 200 ml.Illatanyag, ami megakadályozza, hogy a menyét szagot hagyjon a motortérben. Egyszerűen és gyorsan használható. A szagkeverék nem hat károsan a környezetre és az állatokra. Minden oldalról szórja be a műanyag és gumi alkatrészeket. 14 naponta ismételje meg az alkalmazását.A motortér és a karosszéria minden hozzáférhető műanyag és gumi alkatrészéhez alkalmazható.
Elérhetőség: Szállítható
4 380 Ft

Mit tud egy nyestriasztó? Valóban hatékonyabb, mint a házi módszerek?


A nyest egy nagyon aranyos állatnak tűnhet, ám rengeteg kárt képes okozni, és nemcsak a baromfiudvarban. Aki azt hiszi, hogy a nyest csak a vidéki falvakban bukkanhat fel, az súlyos tévedésben van, ugyanis a városban is találkozhatunk vele. A szerencsésebbek csak az autó külsején találkozhatnak a mancsnyomaival, de vannak, akik sokkal rosszabbul járnak egy nyest látogatása után. Persze elsőre mindenki arra gondol, hogy nem is nyest, hanem mondjuk egy macska garázdálkodott a környéken.

A nyest nyomait azonban könnyű felismerni. A macskának ugyanis behúzható karmai vannak, a nyest nyomok esetében pedig minden ujján megfigyelhetőek a körmök nyomai is. Az is gyanús lehet, ha dübörgést, motoszkálást hallunk a padlásról, mert oda is előszeretettel beköltöznek. De maradjunk az autónál, és a rajta felfedezett nyestnyomoknál. Ha az autón nyest lábnyomok vannak, akkor nagy rá az esély, hogy a nyest nem csak átszaladt az autónkon, hanem bele is mászott, ami egyáltalán nem jelent jót az autónkra nézve.


Miért baj, ha bemászik a nyest az autóba?


Amíg egy macska csak befészkeli magát a motorháztető alá, és esetleg a mozgásával okoz némi kárt, addig a nyest nemcsak beköltözik, de rág is. Az autó motorterébe jutva a nyest számos vezetéket megrághat, melyekkel képes nagyon komoly károkat okozni. Emellett nemcsak a vezetékeket, de az autógumikat is képes megrágni. A nyest tehát nem egy hasznos állat, ezért mindenképp védekezni kell ellenne. Ez azonban nem könnyű feladat, ugyanis a nyestek szag alapján is tájékozódnak, és ahol érzi a saját vizeletének a feromonjait, oda vissza is fog térni.

Az pedig semmi jót nem jelent, ha a nyest odaszokik hozzánk, ugyanis, hiába javíttatjuk meg az autónkat a nyest okozta károktól, vissza fog oda térni, hogy újabb galibát okozzon. Szerencsére ma már számos módszer létezik, melyekkel távol tarthatjuk vagy elűzhetjük a nyestet az autónktól. Vannak különböző elektromos és ultrahangos nyestriasztók, riasztósprayk, de házi módszerekkel is próbálkozhatunk. Érdekes kérdés persze, hogy ezek a módszerek mennyire hatékonyak. De lássuk is, hogy mit használtak nagyapáink nyestűzésre, és milyen modern lehetőségek vannak napjainkban.


Nyestriasztás ház módszerekkel! Mennyire hatékony?


Ha úgy döntünk, hogy a házi módszereket próbálnánk ki, mielőtt nagyobb költségekbe verjük magunkat, akkor az egyik lehetőség a mechanikus módszerek történő védekezés. Ez a módszer biztonságot nyújt a nyestek rongálása ellen, ám elég időigényes a kivitelezése. Az autók esetében műanyag gégecsövekkel, fém védőhálóval vagy erős ragasztószalagokkal óvhatjuk a motor belső terét. A népi módszerek közül a legismertebb a kutyaszőr használata. Mivel a nyestek nem szeretik a kutyákat, így a szaguk elrettentő erővel bírhat. Hátránya, hogy a nyest hajlamos megszokni a szagokat, és egy idő után merészebb lesz, így kutyaszőr nem fogja már távol tartani.

Szintén gyakori megoldás a benzinbe áztatott rongy, vagy a kerekek befújása ecettel. Ezzel a módszerrel ugyanaz a helyzet, mint a kutyaszőrrel, egy ideig távol tartja a nyestet, de ha megszokja a fura szagot, már nem fog működni. Egyesek vízzel töltött PET palackokat helyeznek el a kocsi körül vagy a motortér környékén, mely elrettentheti a nyestet, de mivel nincs rá konkrét magyarázat, hogy ez a módszer miért is riasztó a nyestek számára, így elég rizikós módszer, és vagy beválik vagy nem. Vannak azonban már jóval modernebb, ugyanakkor költségesebb megoldások is a nyestek ellen.


Elektromos nyestriasztó és nyestriasztó spray


Amikor egy nyest felüti a fejét, a csapdázás jó módszernek tűnhet, ugyanakkor vannak ennek hátrányai is. Egyrészt a módszer nem 100%-os, hiszen nem tudhatjuk, hogy hány nyest is van, ahogyan abban sem lehetünk biztosak, hogy a csapda beválik. Másrészt egy nyest megszabadulni sem olyan egyszerű, szóval érdemes inkább a távoltartására, elűzésére tenni kísérleteket. Erre használhatunk elektromos vagy ultrahangos riasztót, de az elemes nyestriasztó vélemények is meglehetősen pozitívak.

Az ilyen eszközök nem szaggal, hanem hanggal tartják távol a nyestet, ugyanakkor a veszély ugyanúgy fennáll, hogy a nyest megszokja, mint a szag esetében. A Mopit spray már szintén a nyest érzékeny szaglására hat, tehát hasonló módszer, mint az ecet vagy a kutyaszőr. Ha a nyest megszokja, ugyanúgy visszatérhet és rombolhat tovább. Mielőtt módszert választunk, érdemes utána járni, hogy melyik módszer mennyibe kerül, és azt sem árt tudni, hogy mit mondanak a vásárlói vélemények, mert abból leszűrhetjük az egyes módszerek hatékonyságát.


Árak, vélemények és beszerzési helyek


A nyestriasztó spray pár ezer forintba kerül, az elektromos és ultrahangos nyestriasztókért kicsit többet kell fizetni 5-10 ezer forint között mozognak. Beszerezni sem nehéz őket, mert webáruházak kínálatában, de akár nagyobb barkácsáruházakban is beszerezhetjük őket. A vásárlói véleményeket mindenképp érdemes elolvasni, hiszen ha csak annyira hatékony, mint a házi módszerek, akkor érdemes inkább azokkal próbálkozni. Ám úgy tűnik, hogy az elektromos és ultrahangos nyestriasztók egészen hatékonyak, és megérik a befektetést.

Termékkategóriák