Segíthetünk? Fékmester Ügyfélszolgálat

A szűrők csoportban találhatjuk meg a levegőszűrőt, olajszűrőt, pollenszűrőt és nyugodtan mondhatjuk ezen alkatrészeket cseréljük a legtöbbet autónk életében. Webáruházunkban több márka között is válogathat, így ár-értékarányában mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet.

Kínálatunkból


A személygépkocsikban található szűrők között találhatunk levegőszűrőt, motorolaj szűrőt, üzemanyagszűrőt, pollenszűrőt, és hidraulika szűrőt is. Van olyan, amely a jármű működéséhez elengedhetetlen, és van olyan is, ami az autóban ülők egészségét védi.
A szűrők dolga, hogy mindenféle szennyezőanyagokat kiszűrjenek a levegőből, olajból üzemanyagból.

Autó szűrők

Hidraulika szűrő, kompresszor levegőszűrő, levegőszűrő

A hidraulika szűrő természetesen a hidraulika folyadékot szűri. Ez a folyadék rendkívül fontos például a fékrendszerben, vagy a kormányszervóban. Fő feladata, hogy nyomáserőket adjon át munkahengerek segítségével, közben pedig óvja a rendszert a korróziótól és el kell szállítania a hőt és a kisebb leváló anyagrészecskéket. Főként ezeket az anyagrészecskéket szükséges teljes mértékben kiszűrnie a hidraulika szűrőnek.
A kompresszor levegőszűrőre a kompresszoros autóknak van szükségük, feladata, hogy a levegőből lényegében minden olyan anyagot - port, olajcseppet, vizet, rozsdát, stb – 100 százalék közeli hatékonysággal kiszűrjön, ami akár a kompresszort, akár az autó motorját bármilyen szinten károsíthatná.
A levegőszűrő a motorba kerülő levegőt szűri, a legtöbb személyautó esetében 15 ezer kilométer használat után le kell cserélni, ez is azok közé a fontos karbantartások közé tartozik, amelyet nem szabad elhanyagolni. Érdemes hangsúlyozni, hogy a levegőszűrőt sem porszívóval, sem más 'technikákkal' nem lehetséges megtisztítani, a megadott határidőnél mindig le kell azt cserélni.


Olajszűrő, olajszűrő tömítés


Az olajszűrő feladata nagyon fontos a motor helyes működése szempontjából, elsődlegesen létfontosságú ugyanis, hogy a motorban a nagy igénybevétel miatt leváló anyagrészecskék ne tudjanak felhalmozódni, azoknak mindig egy bizonyos meghatározott szint alatt kell maradniuk. Az olajszűrőket minden egyes olajcsere alkalmával le kell cserélni, tisztításuk nem lehetséges.
Az olajszűrő tömítés ugyanúgy az olajszűrő házban található és az olajszűrő betétet segíti munkájában azzal, hogy az olajszűrő betét mellett nem enged át semmilyen átáramlást. Az olajszűrő betétet nem kötelező minden olajcsere alkalmával kicserélni, egy tapasztalt autószerelő szemrevételezéssel el tudja dönteni, hogy az cserére szorul-e vagy sem.

FILTRON autó szűrők


Pollenszűrő, sportlégszűrő, üzemanyag szűrő


A pollenszűrő igazából semmilyen formában nem vesz részt az autó meghajtásának egyetlen részfeladatában sem, kizárólag az autóban ülő személyek egészsége miatt fontos, és az a feladata, hogy az autó utasterébe csak tiszta, porszemcséktől, pollenektől mentes levegő kerülhessen. A legjobb hatásfokkal működő pollen szűrők közé tartoznak az úgynevezett aktívszenes pollen szűrők.
A sportlégszűrők jóval nagyobb hatékonysággal képesek tiszta levegőt juttatni a motorba, mint utcai társaik. A sportlégszűrők használatával elérhetünk például nagyobb motorteljesítményeket, de az üzemanyag elégetése a hengerekben is hatékonyabban történhet meg, és ezzel akár az üzemanyag felhasználása is csökkenthető. Az üzemanyag szűrő természetesen az üzemanyagot szűri meg, legyen az benzin vagy dízel.

Termékkategóriák