Segíthetünk? Fékmester Ügyfélszolgálat
Gyártó választás -

Levegőszűrő keresés

<< Vissza

A motorba jutó levegő megszűréséért egyszerűen a levegőszűrő a felelős, ezért is fontos ezen egyszerű és olcsó alkatrész, időszakos ellenőrzése, és szükség esetén cseréje. A levegőszűrők széles márkakínálatát találhatja meg a Fékmester szűrők webáruházában és több kiváló márka közül is választhat akciós áron online áruházunkból. A levegőszűrők ellenőrzését minden olajcsere alkalmával el kell végezni, de különösen fontos, ha autóját olyan környezetben használja ahol sokkal több a levegőben megtalálható szálló por. Minden gépjármű szervizkönyve tartalmazza a szűrők cseréjére vonatkozó előírásokat, de 10.000-15.000 kilométerenként érdemes ezt legtöbb gyártó ajánlása szerint elvégezni. Ne halogassa légszűrő cseréjét, hisz ez motorja tüdeje és az egyik legolcsóbb autóalkatrészek egyike.

A(z) Levegőszűrő kikereséséhez a következő lépéseket kell követni. A pontos kereséshez kérem menjen végig az összes lépésen!
VÁLASSZ A LENTI 47 GYÁRTÓ KÖZÜL
Levegőszűrő

A levegőszűrő feladata, a beszívott levegő hatásos tisztítása a légáramlás különösebb akadályozása nélkül ill. a levegőbeszívás erős zajának hatásos csillapítása.

A levegőszűrőket áramlástechnikailag összehangolják az egyes motortípusokkal. Az eredeti gyári felszerelés bármilyen módosítása, hátrányosan befolyásolja a teljesítményt és a fogyasztást. Száraz levegőszűrők: Ezekben a port általában összehajtogatott papír szűrőbetétek választják le. A száraz levegőszűrők szerkezete és karbantartása egyszerű, és működésük hatásos. Különösen személygépkocsikban használatosak. A szűrőbetétek élettartalma a papírfelület nagyságától és a levegő portartalmától függ. Általában nem tisztíthatók, az elszennyeződött levegőszűrőt kb. 10.000-50.000 km megtétele után ki kell cserélni.


A levegőszűrő felépítése:

Manapság szinte mindegyik légszűrő egy speciális hajtogatott papírból kész, így érve el, hogy minél nagyobb legyen a szűrő felület. A szűrő mindig egy műanyag házban helyezkedik el a motortérben. A levegőszűrők lehetnek kerekek, vagy panel alakúak.


A levegőszűrők meghibásodásának a jelei:

- megnövekedett a zaj motor járása közben
- kipufogógáz elszíneződött, feketés vagy sötétkék árnyalatúvá válik
- kipufogógázban megemelkedett a szén-monoxid mennyisége
- csökkenő motorteljesítmény
- nehezebben indítható a motor


A levegőszűrő meghibásodásának lehetséges okai:

- az alkatrész élettartalma véget ért
- ha a gépjárművét elsősorban kiemelten poros környezetben használja
- esetleges olaj vagy víz szennyeződés jutott el szűrőhöz
- nem megfelelő méretű szűrő használata, nem megfelelő rögzítés és nem megfelelő légcsövek állapota


A levegőszűrő állapotának ellenőrzését mi magunk is elvégezhetjük, de szervizkönyvben előírt megtett kilométerenként mindenféleképp ellenőriztessük. A légszűrő a légszűrő házban található, melynek fedelét vagy csavarok, vagy bilincsek rögzítik. Ezek eltávolítása után már hozzáférhetünk a levegőszűrőhöz. A szűrő kiszerelése után szemrevételezhetjük mennyire van szilárd anyagokkal eltömődve. Kis mennyiségű szennyeződés esetén megoldás lehet a levegővel való kifúvás, de erős szennyezettség esetén csak cserével orvosolható a probléma. Ellenőrizni kell, hogy a szűrő felületén nem található olaj vagy víztől származó elszíneződés, ellenkező estben ugyancsak cserét kell végezni.


A Fékmester szűrők online webáruházában megtalálhatja a legjobb levegőszűrő márkákat, mint pl. MANN-FILTER, MAHLE, BOSCH, MEYLE, FEBI, FILTRON, NIPPARTS

LEVEGŐSZŰRŐLEVEGŐSZŰRŐLEVEGŐSZŰRŐ

Rendszeresen cserélje a légszűrőt a járműgyártó előírásainak megfelelően!

10 Termék az Levegőszűrő kategóriában
Legnépszerűbb termékeink a Levegőszűrő kategóriában. Itt talál egy áttekintést Levegőszűrő cserealkatrészeinkről, melyek beszerezhetők csaknem minden autótipushoz, különböző gyártóktól.
Levegőszűrő
Cikk megjegyzés::
JAPANPARTS Levegőszűrő
Cikkszám::
FA-826S @28

Levegőszűrő
Cikk megjegyzés::
PURFLUX Levegőszűrő
Cikkszám::
A1091PU @6

Levegőszűrő
Cikk megjegyzés::
MAXGEAR Levegőszűrő
Cikkszám::
AF-8500 @28

Levegőszűrő
Cikk megjegyzés::
JAPANPARTS Levegőszűrő
Cikkszám::
FA-333S @28

Levegőszűrő
Cikk megjegyzés::
MAXGEAR Levegőszűrő
Cikkszám::
AF-9096 @28

Levegőszűrő
Cikk megjegyzés::
MAXGEAR Levegőszűrő
Cikkszám::
AF-8060 @28

Levegőszűrő
Cikk megjegyzés::
NIPPARTS Levegőszűrő
Cikkszám::
N1320913

Levegőszűrő
Cikk megjegyzés::
AKRON MALO Levegőszűrő
Cikkszám::
AK.1500030

Levegőszűrő
Cikk megjegyzés::
MAHLE Levegőszűrő
Cikkszám::
LX3503 @6

Levegőszűrő
Cikk megjegyzés::
MEYLE Levegőszűrő
Cikkszám::
0123210015 @28

Tetszett? Oszd meg ismerőseiddel!
Kapcsolat
4028, Debrecen, Sámsoni u. 16/B.
Telefon: +36 30 9264 160
Telefon: +36 20 9150 340
Telefon: +36 70 3705 259

H: 9:00-17:00 , K-P: 8:00-17:00
info@fekmester.hu
Fekmester.hu a facebookonFekmester.hu a facebookon