Segíthetünk? Fékmester Ügyfélszolgálat

Legyen szó benzines vagy akár dízel autóról, üzemanyagszűrő mindegyikben található. Az üzemanyagszűrőket időközönként cserélni kell, és ez a dízel autóknál különösen fontos, hisz a dízel technológiában megtalálható alkatrészek különösen érzékenyek az ilyen szennyeződésekre. Az újabb benzines modellek esetében nem található külön benzinszűrő, csak a tankba helyeznek el a gyártók egy fémszűrőt, melyeket nem kell cserélni, egy életre szólnak. Az üzemanyagszűrő széles márkakínálatát találhatja meg a Fékmester szűrők webáruházában és több kiváló márka közül is választhat akciós áron online áruházunkból. Érdemes a tankolt üzemanyag minőségétől függően 30 000-60 000 km megtételét követően ezen szűrőket cserélni, és különösen a dízel autóknál a jobb minőségű termékek közül választani.

Az üzemanyagszűrő feladata, hogy a befecskendezőszivattyútól és a befecskendező fúvókától távol tartsa a szennyeződéseket.

Mivel ezen elemeket igen nagy pontossággal gyártják, már a legkisebb mérető szennyeződések is viszonylag rövid idő alatt erősen elkoptatnák vagy sérüléseket okoznának bennük, és ezért használhatatlanná tennék őket. A szűrőbetétek általában papírból készülnek. A papír a mindenkor szükséges pórusmérettel és póruselosztással gyártható. A szűrő nagy felületét a szűrőpapír megfelelő hajtogatásával érik el. Így hosszabb ideig használható.

Az eltömődött szűrő következményei:
- Motorteljesítmény csökkenése, akár a motor leállásáig
- Kihatás az üzemanyag ellátásra vagy annak megszakítása
- Kihatás az üzemanyag szivattyú teljesítményére, egészen a rövidzárlatig
- A motoralkatrészek belső korróziója
- Fokozott kopás

A szűrő meghibásodásának okai
- rossz minőségű üzemanyag használat
- különböző szennyeződő anyagnak a bejutása az üzemanyag tartájba
- a szűrő gumitömítéseinek elhasználódása, sérülése
- a helytelen üzemanyagszűrő beszerelése

ÜZEMANYAGSZŰRŐ
ÜZEMANYAGSZŰRŐ
ÜZEMANYAGSZŰRŐ

Rendszeresen cserélje az üzemanyagszűrőt a járműgyártó előírásainak megfelelően!

A Fékmester webáruházában megtalálhatja a legjobb üzemanyagszűrő márkákat, mint pl. MAHLE, MANN-FILTER, FEBI, BOSCH, MEYLE

Termékkategóriák