Segíthetünk? Fékmester Ügyfélszolgálat


Az EBC Brakes gyártja a legkülönfélébb tárcsafékeket az Egyesült Királyságban, kitűnő aramid szálas anyagokból, így a fékek jobb minőségűek lesznek és sok esetben tartósabbak.

Az alacsony portermelődés, a másik fontos szempont a termékeket illetően, amin az új kerámia Redstuff brake pad (fékbetét) javított. A Red sorozat tárcsafékei bizonyultak a győztes választásnak, a prémium kategóriás autóknál, és a gyorsabb sportautóknál ahol rendkívül nagy a fékhatás, zéró fékgyengülés mellett.
A tárcsafékek ma már több mint 50 éve vannak jelen a piacon, és ezalatt sokat javult a technika úgy, mint a féktávolság, ami manapság már csak a fele annak, ami volt. Annak ellenére, hogy az Egyesült Királyságban 30 mph volt a sebességhatár közel 50 évig, a tárcsafékek felére csökkentették a féktávolságot, és a blokkolásgátló fékrendszerek megjelenésével még biztonságosabbak lettek az autók.

Mint felelősségteljes sofőr, 5000 mérföldenként el kell végeznünk a tárcsafékek karbantartását, még ha csak annyit is jelent, hogy leszereljük a kerekeket, és megvizsgáljuk a betétek állapotát, a tárcsák kopottságát, illetve az esetleges karcolásait. Az erősen kopott fékbetétek 50%-al meghosszabbíthatják a féktávolságot, ezért fontos, hogy mindig kifogástalan állapotban legyenek.

Egy nagyszerű hír az EBC Brakes-ről, hogy mint márka, olyan alkatrészeket gyárt, ami nem csak az Egyesült Királyságban elvárt minőségnek felel meg, hanem megfelelnek az új, európai fékbiztonsági törvényeknek is, ami azt jelenti, hogy az autóépítők nem panaszkodhatnak már, hogy az eredeti alkatrészek jobbak.

Mikor fontolóra vesszük a fék karbantartását, ellenőriznünk kell a fékfolyadék szintet, ki kell cserélnünk azt, illetve át kell öblítenünk a fékrendszert, ha már több mint 5 éve van az autóban, mivel a fékfolyadékba felszívódott víz idővel gyengíti a fékrendszert.


Hasonló témával foglakozó cikkeinket megtalálhatja itt:
A kormánykerék remegése
Fékremegés
Hogyan oldjuk meg a fékrázását véglegesen?
Mi az a fékgyengülés?
Pro Cut Esztergálás
Repedés, vagy hajszálrepedés a féktárcsa felületén?
Mi az a fékpor, és mi okozza?
Gőzzár a fékfolyadékban
EBC első fékbetétek
Autó Fékek - 1. rész
Hogy koptasd be az új fékeidet utcai/városi használatra?
Kerámia fékbetétek!!!???
Hogyan készülnek a fékek?
Legjobb fékbetétek - 1. rész
Legjobb fékbetétek - 2. rész
Visszajelzések, észrevételek a fékbetétekről
Zaj a hátsó féknél

Fekmester.hu ®
Termékkategóriák